Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
zabrane prawko  
Autor Wiadomość
Preston81 
Moje A8

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Wysłany: 2015-03-01, 13:26   

mozna uciekać nie zdając sobie sprawy że jest się ściganym ?? nie wiedziałem :D

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-03-01, 13:29   

Niestety można w teori i praktyce. Sam mialem z kolega kiedys przypadek że na pustej A18 Bolesławiec-Olszyna testowalismy RSę i tam jest 100km dozwolone my lecieli ile fabryka dała i tylko kontem oka zauwazyłem że za nami wyjechali...kumpel na pierwszym zjeździe znikł z tej trasy. Rejestracja była bardzo niewidoczna(brudna) i to tylko uratowało sytuacje.

pepi 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Wysłany: 2015-03-01, 15:27   

mniejsza z tym wiosna idzie i jest motor i dwa prawka jeszcze :D
a jak nie to się zostanie Litwinem ;)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-03-01, 15:35   

Heh pepi nie przeginaj bo jak masz zapasowe prawko to zabiorą ci przy kolejnej okazji i kolejny problem bedzie,na otor nie obliguje i tak bo zabierają całość ile byś nie miał.
Litwinem musiał bys być całkowicie nie tylko na chwile :)

RadMon 
Użytkownik

Skrzynia: Tiptronic
Imię: Radek
Jeżdzę: S8 D2
Wysłany: 2015-03-01, 17:55   

opisz sytuacje dokladnie jak to wszystko wygladalo, cala ta sytuacje..
wg. mnie prawko Ci oddadza ale sad nalozy na Ciebie XXX-zlotowa grzywne...

pepi 
Moje A8

Wysłany: 2015-03-01, 21:34   

mam dwóch braci bardzo podobnych :D
to se pożyczamy jak potrzeba
BLIŻEJ UKRAINA :D

Dymian 
Moje A8

Silnik cm3: 3,2
Skrzynia: Automat
Imię: Damian
Jeżdzę: VW
Wysłany: 2015-03-01, 23:13   

Z ukrainą już gorzej się porobiło- ukrócili 'procederek' ostatnio.

Z tymi braćmi to już jazda bez trzymanki:P

pepi 
Moje A8

Wysłany: 2015-03-02, 07:07   

e tam gadasz jest sporo lepiej bo rodzina ma tam żony :)
Ukrainki dość ładne kobiety tylko troszeczkę za mocny makijaż ;)
i takie porywcze jak polki :P

VanDyke 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4700
Skrzynia: Quadra Track II
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Jeep Grand Cherokee
Wysłany: 2015-03-02, 07:57   

pepi, na przyszłość masz tu film instruktażowy co robić w takich sytuacjach :D

https://www.youtube.com/watch?v=GuBqMiaNbNU

Czyli mówisz, że nie masz prawka, nie masz dowodu, to nie Twoje auto, bomb nie widziałeś bo roleta zaciągnięta, sygnału nie słyszałeś bo auto tak wygłuszone. Jak widać na powyższym filmie jest to skuteczna linia obrony.

RadMon 
Użytkownik

Wysłany: 2015-03-02, 09:59   

VanDyke napisał/a:
pepi, na przyszłość masz tu film instruktażowy co robić w takich sytuacjach :D

https://www.youtube.com/watch?v=GuBqMiaNbNU

Czyli mówisz, że nie masz prawka, nie masz dowodu, to nie Twoje auto, bomb nie widziałeś bo roleta zaciągnięta, sygnału nie słyszałeś bo auto tak wygłuszone. Jak widać na powyższym filmie jest to skuteczna linia obrony.

zupełnie się z Toba nie zgadzam... jaka skuteczna linia obrony.. to ze na miejscu nie dostal mandatu nie znaczy ze mu sie udalo.. w sadzie dostanie taki wyrok ze odechce mu się następnym razem cwaniakować.. z pewnością dalej będzie jeździł bez uprawnień do momentu aż go ponownie złapią i dostanie wyrok do odsiadki...
przewinienia ktore sedzia bedzie rozpatrywal to m.in.
niezatrzymanie sie do kontroli 300-500pln, jazda pasem dla autobusow 100pln, brak dokumentow 150pln przy kontroli, nie okazanie dokumentow podczas kontroli wprowadzajac w blad mowiac ze ich nie sie nie ma a w rzeczywistosci ma je przy sobie 500pln, przekroczenie predkosci tam w pewnym momencie bylo nawet o 100km/h wiec nie ma mandatu 500pln tylko od razu zatrzymanie prawka i sprawa w sadzie, brak uprawnien do prowadzenia pojadu 500pln, nie te tablice na aucie co w dowodzie - auto odcholowane na koszt wlasciciela pojzdu czyli osoby ktora podpisywala Leasing na to auto.. nagranie z calego zajscia bedzie przekazane do sadu wiec gosc bedzie mial cieplo..
faktycznie b.dobra linia obrony

VanDyke 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4700
Skrzynia: Quadra Track II
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Jeep Grand Cherokee
Wysłany: 2015-03-02, 10:12   

RadMon napisał/a:

zupełnie się z Toba nie zgadzam... jaka skuteczna linia obrony.. to ze na miejscu nie dostal mandatu nie znaczy ze mu sie udalo.. w sadzie dostanie taki wyrok ze odechce mu się następnym razem cwaniakować.. z pewnością dalej będzie jeździł bez uprawnień do momentu aż go ponownie złapią i dostanie wyrok do odsiadki...
przewinienia ktore sedzia bedzie rozpatrywal to m.in.
niezatrzymanie sie do kontroli 300-500pln, jazda pasem dla autobusow 100pln, brak dokumentow 150pln przy kontroli, nie okazanie dokumentow podczas kontroli wprowadzajac w blad mowiac ze ich nie sie nie ma a w rzeczywistosci ma je przy sobie 500pln, przekroczenie predkosci tam w pewnym momencie bylo nawet o 100km/h wiec nie ma mandatu 500pln tylko od razu zatrzymanie prawka i sprawa w sadzie, brak uprawnien do prowadzenia pojadu 500pln, nie te tablice na aucie co w dowodzie - auto odcholowane na koszt wlasciciela pojzdu czyli osoby ktora podpisywala Leasing na to auto.. nagranie z calego zajscia bedzie przekazane do sadu wiec gosc bedzie mial cieplo..
faktycznie b.dobra linia obrony

Chyba kolego nie śledziłeś całej sprawy tego gościa z filmu i akcji jakie wyprawiał w Wawie bezkarnie. To tutaj to pikuś. Owszem, sprawa skończyła się w sądzie ale jedyne zarzuty, które usłyszał to - uwaga: Posiadanie broni bez zezwolenia, przywłaszczenie nie swojego dowodu, przedkładanie w bankach nieprawdziwych dokumentów i poświadczanie nieprawdy. Do dzisiaj jest na wolności :)

RadMon 
Użytkownik

Wysłany: 2015-03-02, 10:28   

moze i tak ale temat dotyczy niezatrzymania sie do kontroli, zatrzymania pj, no i przykladowy filmik z yt wiec na podstawie tego sie wypowiadam.. a co on wiecej wyprawial i czy zostal i jak zostal ukarany to juz nie moj interes..
niestety w naszym kraju jest takie prawo jakie jest i tyle.. "sorry, taki mamy klimat.."

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-03-02, 13:25   

pepi musi sie bronic skutecznie sam. Żadne inne sprawy z YT nie mają żadnego głosu w sądzie bo doskonale wiem jak za jedno i to samo jeden dostaje ### a inny "umorzenie"

pepi 
Moje A8

Wysłany: 2015-03-02, 14:20   

teraz jest nagonka medialna bez tego buca w bmw -swoją drogą dobrze że bumy nie nabyłem wole zburaczeć w audi ;)
Spoko kto smaruje ten jedzie <hihi> <niegadam>

giganteusz 
Użytkownik

Rocznik: 1996
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Imię: Tomek
Jeżdzę: nie a8 :(
Wysłany: 2015-03-04, 19:48   

Ja tydzień temu pojechałem na giełdę samochód chciałem sprzedać. Jechaliśmy na pamięć a 3 miesiące temu postawili znak zakaz skrętu w lewo( inne miasto)

Teraz przemyślałem to mogłem iść do sądu nie nagrali mnie. Jadę Patrze w lusterku leci Milicja to myślę puszcze ich niech jadą ale nie to ja ten bandyta. Byli dużym tym co z tyłu się siedzi jak u krokodylów przy stoliku . Sie przypomniało mi gadał że jest monitoring straży miejskiej hehe.

Przyjąłem mandat kredytowy 250zł (dowód zabrany za szybę)ale jestem osobą bezrobotną i bezdomną a chyba takiego nie mogą wypisać dałem adres byle jaki i wypisał. Dwa tygodnie wcześniej dostałem 50zł i musiałem od ręki zapłacić dla milicjanta a zapłaciłem tylko dlatego aby dowodu nie zabrał tak bym też nie płacił. Kolega zemną jechał też bezdomny dali 100zł za pasy. Płacić nie będę się odrobi albo się umorzy.

Milicjant powinien dostać po dupie bo tego kolegę co dali 100zł wcześniej ze 2 tygodnie też zatrzymali chcieli dać 50zł za gaśnice sprawdzili że bezdomny to puścili żeby cukierki dla dzieci kupił bo za dużo z nim roboty a ten wypisał . Dziś skargę na milicjanta napisałem że wypisał mandat kredytowy dla osoby bezdomnej napisałem dlatego że przeczytałem kwit zabrania dowodu a na nim imię i nazwisko takie same jak mojego największego wroga z klatki wiec wiecie nie mogłem popuścić. <hura>

Odpowiedz do tematu