Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Zazdrośnicy o A8  
Autor Wiadomość
speedanad 
Moje A8

Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2015-07-11, 19:54   Zazdrośnicy o A8

Miałem dziś fajną rozmowę z sąsiadem,Mechanik co miał swój warsztat a teraz pracuje w Niemczech i przenosi tam całą swoją rodzinę, pyta mnie czy zrobiłem audi bo jest na podwórku przed domem, mówię że tak ale zostały mi jeszcze zderzaki do polakierowania i duperele w środku złożyć, to on pyta ile dałem mówię ze 11 000, plus 1000 laweta i części i naprawa jakoś 8000 zł on mówi to jaki to rok, a ja 97, a on mówi to taką można za 6 tyś kupić, a potem że ona będzie się psuła bo skrzynia, bo one wytrzymują tylko 2 50000 tys że torsen się cały czas psuje, że on taką chciał kupić ale jego kolega miał lang i cały czas robił i nie mógł sprzedać nawet za 15000, że to najgorsze auto, wkurzył mnie i mu powiedziałem że ja uważam że to jeden z najlepszych samochodów, a jak ktoś nie dba to się psuja albo jak ktoś nie ma pojęcia o mechanice a grzebie, to są tego skutki, ale najlepsze jest to że on jeździ starą toyota,

jordan233 
Moje A8

Rocznik: 2003
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2015-07-11, 20:07   

Tak to jest w życiu,jak widzą ze ktoś ma więcej to zaraz zaczyna się czarna MAGIA :) najlepszy tekst koleżanki mojej kobiety w pracy, po tym jak przyjechała nowym autkiem do pracy - "nooo fajne autko ,ja z kubusiem patrzelismy ostatnio na AUDI A9 " NO COMENT. Hehe. :)

speedanad 
Moje A8

Wysłany: 2015-07-11, 20:17   

No własnie ja nie wiem co tym ludziom odwala, widza a8 i w dupie się przewraca i mózgu, i zazdrość zżera.

CINEK 
Moje A8

Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2015-07-11, 20:25   

hehe nie zawsze tyle zazrdosc zżera bo to A8 ale w większosci przypadków bo ma 4,2 na klapie <amasz> ... Panie ale to musi smolić <boisie> pewnie ma Pan w gazie...a no mam, dlaczego nie ??? ... no bo przecież do takiego auto to nie wypada lpg montować <nie> to wstyd, jak ktos ma takie auto to chyba stac go na PB...to tak jakby do JAGUARA zamontowac lpg...Panie ale Jaguar to klasa niżej <jeb> <fujarka> ... poza tym jak mogę oszczędzić to czemu nie....itp.....

takie konwersacje mam za każdym razem jak kto podejdzie i sie pyta o A8...przez ostatnie 2 miesiące 3 kolesi sie pyta> Panie ale piekne to A8 chce Pan sprzedać??? ja mu tylko na to ... 20L po miescie <amasz> .... <boisie> oooo to nie dziękuje <jaaa> a to nie w dieslu 1.9 <hmm>

jordan233 
Moje A8

Imię: Sławek
Wysłany: 2015-07-11, 20:31   

Jak jestem w Polsce to w 50% przypadkach jak tankuje LPG to zawsze stoi jakiś kozak i mówi " Panie do takiego auta LPG" ,również odpowiadam dlaczego nie???? i zaczyna się konwersacja która niema sensu :)

Najlepsze jest to że w Holandii nigdy nie spotkałem się z tego typu zachowaniem,a sam widzę że nawet nowe PORSCHE z LPG lata i nie takie wynalazki.

CINEK 
Moje A8

Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2015-07-11, 20:45   

dla wiekszosci niesetety liczy sie to co widzą a nie fakty... kurde przecież to nie są młode auta!!! moja ma już 15 lat i w tej samej cenie co ja ją kupiłem, moją tesciowa kupiła sobie SEATA IBIZE V z 2010r...no ale tu nikt jej nie powie ... jaaaaakie auto ale ty to musisz zarabiać <boisie> ...

Piękna, Długa, Szeroka, Elegancka, Mocna, Ponadczasowa....taka jest A8 dlatego NIECH ZAZDROSZCZĄ <amasz>

speedanad 
Moje A8

Wysłany: 2015-07-11, 21:28   

zazdrość ich zżera i gadają głupoty, ale mnie to trafia jak taki debil gada, bo kupiłem a8 która już prawie nie żyła, włożyłem serce żeby ją ożywić na nowo, wszystko albo z serwisu albo od znajomych co mają a8 głupie spinki nawet z aso jeździłem po 300 km za częściami debil mówi ona jest warta 6000 tyś, ja akurat swojej nie chce sprzedawać nawet za 15000, bo oddałem serce, dla mnie nie ma lepszych aut a a8 to za 20 lat będzie warta 50000 zł samochody s ponad czasowe i mają dusze :]

giganteusz 
Użytkownik

Rocznik: 1996
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Imię: Tomek
Jeżdzę: nie a8 :(
Wysłany: 2015-07-11, 21:49   

Co do LPG w a8 to ja bym powiedział żeby tusk tak nie kradł jeździł bym na 98
było zapytać ile jego jak nowa w salonie kosztowała.

pany myślałem że takie audi a4 b8 3.0TDI to by też mogło być chociaż a7 fajniejsze ale tak myśle b8 ale jak zobaczyłem b9 w gazecie to by wolał b9 2.0TDI

dice111 
Master MOD

Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Wysłany: 2015-07-11, 23:20   

Nooo.. ludzie, ale co tu zazdrościć ? Stare, pełnoletnie kondomy ? <boisie>

speedanad 
Moje A8

Wysłany: 2015-07-11, 23:26   

no własnie jak ludzie słyszą a8 albo widzą to cię atakują nie wiedzieć czemu

r4q 
Moje A8

Rocznik: 1999
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 D2
Wysłany: 2015-07-11, 23:33   

Oj tam ludzie są różni - jeden będzie zazdrościł wszystkiego a drugi się zachwyci o doceni okaz :) Na szczęście chyba nie miałem więcej przypadków zazdrości niź aprobaty stąd teź taka opinia... Ale faktem jest, że takich zazdrośników szybko można zgasić, bo o każdej godzinie wybrałbym A8 nawet za 30tyś niż coś co w 50% przypadków nawet klimy nie ma za tą samą cenę byle parę lat młodsze i obił sobie tyłek przy pierwszej trasie ponad 500 km :P

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Wysłany: 2015-07-12, 00:42   

Takie właśnie jest życie. W pracy ciągle słyszę jak przyjadę innym autem "co Twoje audi sie zepsuło?". Zawsze wtedy odpowiadam "Ile ma Twoje auto przejechane?... Pogadamy jak będzie miało 400tys jak mo... a nie, Twoje tyle nie przejedzie :) ". Często też jest "ooo tyle elektroniki, wszystko sie psuje..." a ja "no tak u Ciebie nie ma przecież klimatronika ani pamięci ustawienia fotela, radia, klimatyzacji, ściemnianych lusterek i regulowanej wysokości zawieszenia..."
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-07-12, 02:02   

Ja juz do tego przywyklem :)

r4q 
Moje A8

Rocznik: 1999
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 D2
Wysłany: 2015-07-12, 02:45   

drago_o napisał/a:
Takie właśnie jest życie. W pracy ciągle słyszę jak przyjadę innym autem "co Twoje audi sie zepsuło?"

a tak to mi się też kilka razy zdarzyło mieć ale po paru odpowiedziach chyba odechciało się w ten sposób pytać :P

- zepsuło się?
- nie dokładam zestaw do odtwarznia mp3 sterowany z kierownicy i tuner DVBT, żeby cyfrową TV odbierać
- TV W AUCIE??!!?

- zepsuło się, hehe?
- nie wstawiam szyber z baterią słoneczną, bo dopóki szef nie postawi jakiejś wiaty na parkingu nie mam zamiaru wsiadać do sauny, więc będzie mi się auto samo wentylowało
- eeee...........

- zepsuło się?
- nie zmieniam hamulce
- pewnie drogie !
- a Ty oszczędzasz na bezpieczeństwie siebie i swojej rodziny? bo ja wyhamuję a Ty mi wjedziesz w dupę i zafundujesz nowy zderzak :)

i się takie pytania skończyły :P
a w pewnym momencie jak moja D2 była przez dłuższy czas unieruchomiona to jeździłem D3 na złość takim zazdrośnikom jak znalazł :D

krzychu22.p1i 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2015-07-12, 07:18   

martin_rs4 napisał/a:
nie zawsze tyle zazrdosc zżera bo to A8 ale w większosci przypadków bo ma 4,2 na klapie <amasz> ... Panie ale to musi smolić <boisie> pewnie ma Pan w gazie...a no mam, dlaczego nie ??? ... no bo przecież do takiego auto to nie wypada lpg montować <nie> to wstyd, jak ktos ma takie auto to chyba stac go na PB...

Aprobatę do zagazowania 4.2 ma tylko A6 <hihi> <jezyk>

drago_o napisał/a:
W pracy ciągle słyszę jak przyjadę innym autem "co Twoje audi sie zepsuło?"

Normalka :) Często na IIzm jeżdżę mniejszym autem bo nie ma problemu z miejscem parkingowym i nie szkoda jak poobiją fajfusy drzwiami karoserię. Ale i tak ludzie wiedzą lepiej od ciebie, że jest zepsute i to spojrzenie terminatora :D

Sam od niedawna założyłem LPG, i wiecie co.. Będąc na CPNie nie zostawiam 400zł za cały bak a 160zł... Jazda o połowę tańsza więc dlaczego nie mam oszczędzać skoro jest taka możliwość? Człowiek był tylko głupi jeżdżąc 3 lata na benie i płacił haracze najduchom skarbowym..

Nie wiem czemu tu zazdrościć, w większości są to stare auta (8-15 lat), auto jest mało popularne i rzadko widywane więc to musi być ten powód zazdrości :D W robocie też miałem o to jazdy (bezrobocie 6m-cy), teraz już nie ma docinek bo temat szybko i skutecznie ucinam.

Są też ludzie normalni, jakiś czas temu spotkałem Pana koło (45-55lat) z małżonką na CPNie gdy poiłem swojego strucla. Podchodzi ogląda dookoła autko, mówi dzień dobry i czy to moje auto. Kolejne 15min to była normalna sympatyczna rozmowa. Człowiek z pasją, który chciałby takowe auto mieć, nie wzruszył się gdy mówiłem o spalaniu 9 do 17l cyt. "rozsądne spalanie jak na benzynę w takim dużym aucie z napędem 4x4" Normalna rozmowa o kosztach eksploatacyjnych bez żadnych złośliwości, a na odchodne "dbaj o nią bo jest piękna jak wisienka na torcie" Oby takich ludzi było jak najwięcej.

Odpowiedz do tematu