|
Autor |
Wiadomość |
Truten
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: 5hp24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Oliwier
Jeżdzę: D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 51 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 2018-08-31, 19:47
|
|
|
No i kolejny problem, dzisiaj wieczorem podczas cofania chciałem schować roletę tylną. Była nieruszana przez całe lato w podniesionej pozycji, po przyciśnięciu przycisku chowa się ale tylko 3/4 rolety później tylko słychać nieprzyjemne przeskakiwanie mechanizmu aż zęby bolą W górę idzie bez problemu. Co mogłoby się stać? |
|
|
|
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Maj 2016 Posty: 529 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 2018-08-31, 20:11
|
|
|
Najprawdopodobniej przekosiło zębatkę półksiężycową w silniku. A przekosiło, bo:
1) tulejki wyrobione
2) pokrywa mechanizmu za mocno/za słabo dokręcona
Za ten mechanizm powinni projektanta rozstrzelać.
Można próbować dojść od góry, bo się da, ale lepiej wywalić całą półkę. |
_________________ Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
Kedo6666
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tip
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2019-01-04, 22:34
|
|
|
Hej mam problem związany z tylną obudową rolety mianowicie kiedy podgłośnię radio i czasem jeszcze się okażę że jest tam jakiś bas to ta obudowa jak by pracuje i hałasuje i jest to na pewno ona bo kiedy ją przytrzymuje ręką to jest idealna cisza , strasznie mnie to denerwuje więc nie wiem co mam robić czy rozbierać pół auta i spróbować ją zamontować na nowo czy jest jakiś lepszy pomysł i bardziej bezinwazyjny bo już raz podchodziłem do tematu i bardzo się zdenerwowałem bo rozkręcałem wszystko z instrukcją i tam osoba opisująca napisała że 2 śruby się odkręca i kanapa wypad robi a później gdzieś na necie znalazłem że w FL jest też gdzieś na środku koło podłokietnika tylnej kanapy . |
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
|
Wysłany: 2019-01-04, 23:49
|
|
|
Oparcie kanapy FL/preFL dwie śruby dostępne pod odkręceniu siedziska. Półka trzy kołki dostępne po odkręceniu oparcia kanapy i trzy śruby z wnętrza bagażnika. Głośniki dostępne bez demontażu siedziska, jedynie odsłon (po cztery czy pięć blachowkrętów). |
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
Kedo6666
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tip
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2019-01-05, 07:12
|
|
|
Pepek napisał/a: | Oparcie kanapy FL/preFL dwie śruby dostępne pod odkręceniu siedziska. Półka trzy kołki dostępne po odkręceniu oparcia kanapy i trzy śruby z wnętrza bagażnika. Głośniki dostępne bez demontażu siedziska, jedynie odsłon (po cztery czy pięć blachowkrętów). |
ja jak czytałem instrukcje od pre fl to było napisane że oparcie jest na dwóch śrubach odkręciłem szarpie się do góry i do siebie mówię za chuja nic nie ruszało się idę po sąsiada też nic i dopiero nie dawno ktoś mi napisał że są 3 śruby na środku coś tam też trzyma ale tak mnie to oparcie wtedy zirytowało że dopiero teraz wracam do tematu |
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
|
Wysłany: 2020-06-20, 16:37
|
|
|
I kolejna roleta uratowana:
https://images89.fotosik.pl/385/345c5d49daab079b.jpg
Ktoś miał dużo siły i połamał prowadnice w szynie, zabierak i w ogóle jedno ramię chyba w nerwach wywalił. Zabierak pospawany (dziwnie się to spawało, jakiś ciekawy stop alu, 'gazujący'), ramię dorobione z aluminiowej rurki 15mm (idealna byłaby 14mm) z Castoramy za 6.5zł, parę blachowkrętów i voila. Jeszcze pomalować na czarno albo i nie i almost OEM |
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|