Autor |
Wiadomość |
bart_zaw
Użytkownik
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Automat
Zasilanie: ON
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8 D3 Lift
|
Wysłany: 2011-01-29, 16:55
|
|
|
Inter32 napisał/a: | w której części warszawy to jest i o której |
Okęcie ( przy Al. krakowskiej) na wysokości lotniska.
Będę jechał z Targówka więc nie mam problemu żeby pojechać razem. |
|
|
|
|
|
|
|
Inter32
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2010 Posty: 233 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:00
|
|
|
jak nie bede musiał iść do pracy to można jechać |
|
|
|
|
|
|
|
colln
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:00
|
|
|
rubio napisał/a: | Ci co nie uciekali z lekcji fizyki wiedzą, że gaz jest zupełnie inny paliwem dla silnika, przede wszystkim suchym i spalającym się w wyższej temperaturze. To powoduje, że zbyt uboga mieszanka miejscowo przegrzewa głowicę, wypala grzybki zaworowe, ba, nawet tłoki; szybko wypala też uszczelkę pod głowicą, pozostawia nagary, etc." |
co robi zbyt uboga mieszanka benzynowa? czemu jak LPG to skrajności, że będzie źle zamontowany to jakie tam fragmenty przytaczasz to są z czasów jak pisałem wcześniej ruskich instalacji montowanych w nyskach
PEPOL D2 napisał/a: | Mysle ze chcesz wykrzyczec calemu swiatu jak bardzo zakompleksiony jestes i nie mozesz sobie z tym poradzic ze koledzy w szkole sie z ciebie smiali i nalepiali nalepki na plecach w stylu "kopnij mnie" |
przerażasz swoimi postami, sam masz leciwe D2 z 3,7 motorkiem a pod nickiem wpisujesz sobie D3 z 2009 :mrgreen: :mrgreen: więc czemu publicznie obrażasz innych :shock: Twoja "klasa" daje ujście
a tu fachowość
http://www.a8team.pl/topics14/1104.htm |
|
|
|
|
Inter32
Moje A8
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:11
|
|
|
to kolega pepol d2 się nie popisał może jemu trzeba do psychiatry |
|
|
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 5.0
Skrzynia: Automatyczna
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Mercedes Benz 500 Sec
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:17
|
|
|
colln napisał/a: | rubio napisał/a: | Ci co nie uciekali z lekcji fizyki wiedzą, że gaz jest zupełnie inny paliwem dla silnika, przede wszystkim suchym i spalającym się w wyższej temperaturze. To powoduje, że zbyt uboga mieszanka miejscowo przegrzewa głowicę, wypala grzybki zaworowe, ba, nawet tłoki; szybko wypala też uszczelkę pod głowicą, pozostawia nagary, etc." |
co robi zbyt uboga mieszanka benzynowa? czemu jak LPG to skrajności, że będzie źle zamontowany to jakie tam fragmenty przytaczasz to są z czasów jak pisałem wcześniej ruskich instalacji montowanych w nyskach
PEPOL D2 napisał/a: | Mysle ze chcesz wykrzyczec calemu swiatu jak bardzo zakompleksiony jestes i nie mozesz sobie z tym poradzic ze koledzy w szkole sie z ciebie smiali i nalepiali nalepki na plecach w stylu "kopnij mnie" |
przerażasz swoimi postami, sam masz leciwe D2 z 3,7 motorkiem a pod nickiem wpisujesz sobie D3 z 2009 :mrgreen: :mrgreen: więc czemu publicznie obrażasz innych :shock: Twoja "klasa" daje ujście
a tu fachowość
http://www.a8team.pl/topics14/1104.htm |
OOO widze ze jasnowidz znowu pisze.Posluchaj nie obrazam tylko nie uwazam ze audi a8 to bubel. I nie lubie jak ktos tak prowokacyjnie pisze.Znowu mylisz pojecia.Patrzac za to na Twoje posty stwierdzam i to nie tylko ja ze masz wybujala wyobraznie.A to ze mam d3 to widze cie meczy juz pare tygodni.I leciwe d2 tez mam.Ale nigdy takich bzdur jak ty nie wypisywalem.A co do fachowosci twoich postow to nie starczylo by mi miejsca zeby je tu wkleic.Zajmij sie lepiej swoja sowmiarka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: |
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:19
|
|
|
Cytat: | nie lubię bmw tylko miałem okazje posłuchać jak pracuje silnik a a8 kupiłem bo miałem i nadal mam audi 80 które jest dobre i myślałem że a8 będzie też dobre co nie jest prawda |
Inter32, tak bez urazy ale jeśli jesteś zadowolony z 80 to z A8 powinieneś być w niebo wzięty , no ale może nie jest tobie pisane mieć A8 , zostań lepiej przy tej 80 |
_________________ Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
|
|
|
|
|
|
|
|
daro72
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronik CML
Imię: Darek
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:27
|
|
|
Jeśli nie będę jechał z córą do Bydgoszczy to lecę z Pułtuska i mogę zahaczyć o Wyszków i możemy polecieć razem. Tylko że u mnie okaże się dopiero w przyszłym tygodniu bo córka wraca w najbliższy poniedziałek ale nie wiem kiedy będę ją musiał odwieźć. |
_________________ Dążenie do doskonałości.
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:30
|
|
|
Widze że dyskusja rozgorzała na dobre, z tym że wnioskuje tu po tym co czytam że kolega Inter32, i tak zdania nie zmieni, bo posłuchał silnika z bmw i tamten porządnie chodził a ten z a8 już nie... Człowieku, bierzesz pod uwage choć w małym stopniu możliwe różne stany utrzymania tych dwóch aut, masz zaniedbane a8 a bmw w co niewątpie było zadbane i tyle. Twoja teoria jest tyle warta co przykład który przytocze....
Czy jeśli będziesz oglądał 2 egzemplarze używanego a8, jeden biały.. drugi czarny, i w tym czarnym silnik bedzie kulał a w pierwszym będzie żyleta... to po Twoich postach smiało wysuwam stwierdzenie że powiesz tak...
Czarne A8 to buble a białe są świetne bo silnik chodził lepiej :-P
Poprostu jałowa gadka i żadnych konkretnych przykładów, śmiać mi sie z tego wszystkiego chce |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Inter32
Moje A8
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:32
|
|
|
tak miało być kolego że miałem być w niebie ale niestety model mnie nie przekonał. Audi 80 nie chce bo za małe jest ja lubię duże fury. Bede szukał c4 lub w124 wszystko benzyna chciałbym najbardziej w140 ale bardzo drogi, audi ma tu przewagę ze nie rdzewieje a mercedesy tak w124 mocno rdzewieje o okularniku się nie mówi
[ Dodano: 2011-01-29, 17:37 ]
te bmw 4.4 co oglądałem to gościu już sprzedał dołożył spore pieniądze zrobił ze 40 tyś km i sprzedał za grosze oczywiście na liczniku miał 180 tyś w czasie kupna jak to w polsce
[ Dodano: 2011-01-29, 17:38 ]
ja też nie wiem jak wypadnie z robota |
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-01-29, 17:42
|
|
|
Kolego Inter32 wlozyles mi kij w oko :evil: piszac ze a8 to bubel.Nie patrzac na to co tu colln wypisuje opisz konktretne problemy swojego auta.Wtedy mozemy napisac jak je rozwiazac.Ale piszac ze bubel to jak wlozyc kij w mrowisko.Mialem audi 80 i zlego zdania o tym aucie nie powiem.Natomiast wieksza 80 to a8 która jak dla wiekszosci forumowiczow jest autem które w 100 proc spelnia nasze oczekiwana.Jesli cos jest nie tak z autem opisujemy tu na forum nasz problem tak jak ja w slawnym temacie o napedzie ;-) Mysle ze wiecej nie bedzisz pisac ze a8 to bubel tylko zamienisz to na- jak naprawic dane czesci auta.Milej bedzie sie to czytac. :lol: |
|
|
|
|
|
colln
Moje A8
Rocznik: 2006
Imię: Artur
Jeżdzę: D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2011-01-29, 18:24
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | A to ze mam d3 to widze cie meczy |
tia
w tym temacie b. niedawno kolega PEPOL D2 robi wielkie oczy ze strachem pytając ile kosztuje czujniczek do D2
http://www.a8team.pl/topics14/1230,15.htm
a w tym mówi że ze 2 lata będzie musiał składać by kupić sobie używane koła do D2
http://www.a8team.pl/topics59/1184.htm#10401
a teraz nagle wpisał sobie pod nickiem że ma roczne D3 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: co z marszu daje mu prawo do obrażania innych. Co na to reszta klubowiczów ? |
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-01-29, 18:44
|
|
|
Hmmmm.Ja mysle ze forum jest po to by dowiadywac sie wszystkiego a nie oceniac czy jak czujnik kosztuje np 200 zł to taka kwota ze ubzdurasz sobie ze gosc nie ma pewno kasy ze o to pyta.Nigdzie nie pisalem ze mosze skladac na opony mylisz znowu pojecia haah.Skladac a poczekac 2 sezony to inne pojecia.Ale spoko.Mysle ze wielu klubowiczow przyzna mi racje ze mylisz sie w swoich ocenach.I tych co maja twoim zdaniem leciwe audi a8 i tych ktorzy maja te nowsze.Ale bez wzgledu na to nie lubimy jak ktos mowi zle o a8. A odpowiedz na to co wnosza Twoje posty masz w dziale bezpieczenstwo |
Ostatnio zmieniony przez PEPOL D2 2011-01-29, 19:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
Marcin123
Moje A8
Silnik cm3: 3700
Imię: marcin
Jeżdzę: d2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 92 Skąd: radomsko
|
Wysłany: 2011-01-29, 20:18
|
|
|
zgadzam sie w 100% co napisal kolega robertas.czy choc raz pomyslales o tym ze po prostu najzwyczjniej w swiecie kupiles auto o ktore poprzedni wlasciciele niedbali pisze swiadomie wlasciciele bo sadze ze bylo ich wielu zbyt wielu.
[ Dodano: 2011-01-29, 20:21 ]
teraz masz 2 wyjscia wlozyc w auto kupe kasy i sie cieszyc z a8 albo sie meczyc z ciaglymi usterkami,aha zapomnialem o wyjsciu 3-sprzedac |
|
|
|
|
|
|
|
rubio
Moje A8
Rocznik: 2010
Silnik cm3: 3,5
Skrzynia: 7G
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 4.2 FSI , CLS 3,5 CGI
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 72 Skąd: Sotogrande, Spain
|
Wysłany: 2011-01-29, 21:30
|
|
|
colln napisał/a: |
co robi zbyt uboga mieszanka benzynowa? czemu jak LPG to skrajności, że będzie źle zamontowany to jakie tam fragmenty przytaczasz to są z czasów jak pisałem wcześniej ruskich instalacji montowanych w nyskach |
tak, przytoczylem cytat z czasow zamierzchlych.. artykul sprzed pol roku,.. ;-) .. nigdzie jednak nie bylo napisane, iz gaz wydluza zywotnosc silnika ,.. raczej nie skraca gdy instalacja zalozona jest z calym pietyzmem sztuki,.. konkluzja jest jedna- jesli gaz wydluza zywotnosc silnika to fakt jest taki, ze benzyna raczej mu szkodzi,.. promujemy gaz bojkotujac stacje paliwowe :-P ... aby byla jasnosc nie mam nic przeciwko zagazowaniu silnika, ale po raz pierwszy dotarl do mnie news, iz gaz wydluza zywotnosc silnika ,.. :roll: |
|
|
|
|
|