|
Autor |
Wiadomość |
matt007
Użytkownik
Rocznik: 1992
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-09-09, 23:45
|
|
|
Witam Panowie nie chciałem zakładać nowego tematu ,więc pisze tutaj.Mam radio Audi Concert jak się włącza jest napis bose z tyłu na półce są 2 głośniki z emblematem bose pod spodem jak otworzę bagażnik jest taka półka pod każdy głośnikiem.Dziwi mnie to bo w sumie mam 10 głośników 4 z przodu ,4 z tyłu i 2 w półce.Czy w systemie bose np. głośniki z przodu/tyłu mają emblemat bose czy tylko na półce i czy możliwa jest taka konfiguracja bose jak ja mam czy ktoś coś kombinował?Są jakieś szczegóły dzięki ,którym można to rozróżnić? |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2013-09-10, 12:45
|
|
|
W BOSE jest 8 głośników (nie ma z tyłu w drzwiach tweeterów, aczkolwiek jest miejsce na nie tak jak w systemie Nokii by Tonsil). Emblematy tylko na tylnych niskotonowych w półce oraz tak jak zauwazyles BOSE przy włączaniu radia.
Czy dokladane, czy nie poznasz po nr VIN i jego zdekodowaniu. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
matt007
Użytkownik
Rocznik: 1992
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-09-11, 12:18
|
|
|
dice111 napisał/a: | W BOSE jest 8 głośników (nie ma z tyłu w drzwiach tweeterów, aczkolwiek jest miejsce na nie tak jak w systemie Nokii by Tonsil). Emblematy tylko na tylnych niskotonowych w półce oraz tak jak zauwazyles BOSE przy włączaniu radia.
Czy dokladane, czy nie poznasz po nr VIN i jego zdekodowaniu. |
Dzięki stokrotne za pomoc,z tyłu w drzwiach te głośniki małe u góry domyślam się ,że to tweetery to jest taka niby atrapa w każdym modelu z bose również?Wczoraj sprawdzałem to te tweetery nie grały czyli były tak jakby jako atrapy. |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
|
Wysłany: 2013-09-11, 12:43
|
|
|
Dokladnie. w Nokii 10 glosnikow, w BOSE 8 i atrapki. |
|
|
|
|
|
|
|
Rycho124
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4,2
Imię: Rysiek
Jeżdzę: Audi S8
|
Wysłany: 2013-12-09, 17:01 S8 d2 2001 jw
|
|
|
Jak w temacie. Poprzednio miałem A8 przed liftem z radiem concert. Było super pod każdym względem. Podobno na tylnej półce były głośniki "ze wzmacniaczem" /cewki czy coś podobnego. Teraz mam Navi plus a nagłośnienie "bose". W sumie jest słabo, a szczególnie brak soczystych basów. Jako laik pomyślałem, żeby wymienić te głośniki z tyłu na półce na starego typu, przed liftem. Albo jeszcze jedno rozwiązanie polegające na zamontowaniu dodatkowego subwoofera z osobnym wzmacniaczem od np. A4,A6. W tym wariancie potrzebna byłaby dodatkowa instalacja, aby głośność sterować z radia.
Panowie jakie jest wasze doświadczenie, może te pomysły o kant..... potłuc.
Generalnie chodzi mi o polepszenie jakości /głównie basów/ i nie rozpruwać całego samochodu.
Z góry dziękuję za uwagi. RA |
_________________ RA |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
|
Wysłany: 2013-12-09, 17:41
|
|
|
Jesli chodzi Ci tylko o bass, dolozyc skrzynie ze wzmacniaczem. Mozesz tez poprobowac pobawic sie kodowaniem radia (navi):
http://www.a8team.pl/d2-a...icho-vt4366.htm |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|