|
Autor |
Wiadomość |
WWW.VIPLIMUZYNA
Użytkownik
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi a8
Wiek: 34 Dołączył: 29 Lip 2009 Posty: 43 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2011-04-13, 16:32
|
|
|
Witam czy wahacze od audi a8.4.2 97 rok będa pasowały do S8 99r? |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2011-04-14, 13:36
|
|
|
WWW.VIPLIMUZYNA napisał/a: | Witam czy wahacze od audi a8.4.2 97 rok będa pasowały do S8 99r? |
Za mało danych, by Ci odpowiedzieć. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
psg
Moje A8
Rocznik: 2008
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
|
Wysłany: 2015-07-07, 23:17
|
|
|
mazur6662 napisał/a: | podkładki wpływają tylko na te piski są grubości 1mm i zabezpieczają klocek przed tarciem o zacisk niwelując pisk, tak samo działa smar miedziany tylko szybciej się zużywa |
Koledzy bardzo proszę o zdjęcie lub link do jakiejś aukcji tych gumowych podkładek i gdzie je wkładać. Czy te podkładki idą na stronę z tłoczkiem czy co sensowniejsze na zewnątrz czyli nakleja się je na klocek i wciska w zacisk,
U mnie sytuacja jest taka ja ku kolegi z pierwszego postu czyli klocki nie tyle co piszczą (bo już nie piszczą mi przy hamowaniu) ale wpadają w wibracje jeśli "złapię" odpowiednie położenie hamulca i strasznie buczą, przy puszczaniu hamulca potrafią też zabuczeć.
Nawet na postoju jeśli pobujam autem przód tył słychać to buczenie jeśli dotknę i przytrzymam górę zacisku przez otwór w alufeldze buczenie przy bujaniu znika.
Najpierw myślałem że to przez mały rant na górze lub na dole tarcz ale zdjąłem je i dałem do przetoczenia (nie miałem nawet na nich bicia), po usunięciu rantu jest lepiej ale nadal mogę "ustawić" pedał hamulca w takim położeniu że klocki wpadają w wibrację. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-07-08, 05:02
|
|
|
psg, Jak masz "dobre koło" to złap za zacisk i poruszaj nim,poszarp. Albo jedź bardzo powoli miedzy jakimis garażami i naciskaj co chwile-jeżeli usłyszysz lekkie puki to tulejki do wywalenia. Najpierw te tulejki potem sie o gumki martw. |
|
|
|
|
|
|
|
psg
Moje A8
Rocznik: 2008
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
|
Wysłany: 2015-07-08, 05:43
|
|
|
Nie mam takich puknięć tylko to buczenie |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|