Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-09-04, 22:02
izuniaizus napisał/a:
To teraz ja się podepnę.
Jestem już po przekładce samochód toczy się ale powyżej 2 tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny (to dlatego że ze sterownikiem nie było jeszcze nic robione) żeby przeprogramować sterownik potrzebny jest kod znaleźliśmy jakiś w necie ale albo nie działa albo nie chce się zapisać czy ktoś robił coś takiego, zna kod który będzie pasować i może pomóc?
Nie mam z tym silnikiem osobistych doświadczeń, tylko info zaczerpnięte z neta. Gdzieś na forach czytałem, że przy swapie 2.5TDI sterownik nie zawsze da się zakodować na manual. Nawet jeśli, to pompa wtryskowa jest inna niż w automacie i bez jej wymiany chodzić to nie będzie. Poszukaj info pod tym kątem.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3 Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
Wysłany: 2018-12-26, 09:46
niestety tak jest w przypadku tdi ze inna pompa jest do manuala tylko zmiana sterowniki wraz z pompą ale przynajmniej jest taka możliwość .
Tylko moim zdaniem trzeba tylko zmienić sterownik pompy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum