|
Autor |
Wiadomość |
kubax230
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jakub
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 30 Dołączył: 18 Maj 2016 Posty: 23 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: 2016-05-18, 12:46 [D2 95 3.7PB/LPG
] Programowanie Immo
|
|
|
Witam, po przekreceniu zapłonu miga kontrolka Immobilisera. Z tego co wyczytalem w instrukcji to mozna go zaprogramować tylko przy uzyciu "odpowiedniego urzadzenia diagnostycznego" i tu moje pytanie, co to za urządzenie? Gdzie to zrobić?
Opisze może moją sytuacje z kluczykami. Mam tylko jeden kluczyk z pilotem który działał i któregoś dnia po prostu przestał działać według poprzedniego właściciela (mysle ze odlaczal akumulator czy coś w tym stylu). Przy klikaniu przycisków zapala sie czerwona lampka na pilocie i zero reakcji. Baterie wymieniałem, nie pomogło.
PS. Kluczyk otwiera/zamyka tylko drzwi kierowcy, tak jakby centralny padł. Resztę musze zamykać recznie od środka.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-18, 13:08
|
|
|
immo ogarnie każdy VCDS. |
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Imię: Paweł
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-05-18, 13:16
|
|
|
Co do migającego immo, częstym problemem jest połączenie elektryczne od cewki przy stacyjce do modułu pod deską. Parę razy miałem u siebie, że przy 50% procentach prób odpalenia auta immo nie łapało. Najprostszą procedurą jaką można na początku wykonać jest zdjęcie schowka pod kierownicą, kierownicy i plastikowej osłony kolumny kierowniczej i kilkukrotne wyciągnięcie i włożenie wyczek od cewki i białego modułu immo pod deską po prawej stronie kolumny. Można tez styki we wtyczkach ddelikatnie podoginać, aby miały lepszy kontakt z konektorami w module i cewce. Jak to nie pomoże, to trzeba szukać głębiej problemu.
Co do pilota i centralnego zamka, to może padła pompka centralnego, w której znajduje się też odbiornik pilota. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-18, 13:17
|
|
|
Ja styki na tej kosteczce zalutowałem na stałe i problem minał. |
|
|
|
|
|
|
|
kubax230
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jakub
Wiek: 30 Dołączył: 18 Maj 2016 Posty: 23 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: 2016-05-18, 13:22
|
|
|
Transponder znaleziony Auto odpala. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|