|
Autor |
Wiadomość |
badyl
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic + F1
Zasilanie: PB
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 344 Skąd: trójmiasto
|
Wysłany: 2011-05-12, 07:11
|
|
|
na właśnie ten rysunek jest od 4.0 tdi 4.2 mpi inaczej wygląda te napinacze w 4.2 MPI jeden na lewej głowicy jest od przodu (od pasa przedniego) a z drugiej strony prawej przy podszybiu
numer 30 to jest dokładnie napinacz w BFM
http://www.audiworld.com/tech/eng107.shtml
starszy silnik ale podobnie to wygląda |
|
|
|
|
|
tomekccc
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 50 Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 16 Skąd: Czarnków, wlkp
|
Wysłany: 2011-05-18, 21:49
|
|
|
Podepnę się pod temat. W mojej babci chrobocze cosik na lewej głowicy i kolega Badyl mi uświadomił, że chyba pora wymienić napinacze i rozrząd. Tylko czy te napinacze , o których mowa wymienię z rozrządem. Dodam, że mi tak chrobocze już jakieś dwa lata, czyli od kiedy kupiłem auto, tylko ostatnio trochę głośniej |
|
|
|
|
|
|
|
Ducce
Użytkownik
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 + MV6 + YZ250
|
Wysłany: 2011-05-19, 09:35
|
|
|
kolego rozrzad musowo do wymiany ja ostatnio to przerabialem(2 raz w przeciagu pol roku) ...u Ciebie prawdopodobnie wali juz "teleskop" napinacza wymien calosc z pompa wody...po sciagnieciu paska zakrec rolkami i zobaczysz jak one beda wyly...i zobaczysz jak powinien chodzic silnik V8 w audi bajeczka...kup dobre materialy np pasek Gates rolki Ina silownik hydrauliczny Ina badz febi i pompe SKF...wydatek troszke wiekszy od jakichs gorszych zamiennikow ale bedziesz mial zrobione raz a dobrze... |
|
|
|
|
datelos
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip-Tronic
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 47 Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 86 Skąd: Dolnyśląsk
|
Wysłany: 2011-12-21, 17:27
|
|
|
Latam śmigam.
Właśnie odebrałem maszynu.
Wymieniony nastawnik wałków rozrządu wraz z napinaczem.
Odpalanie to czysta przyjemność.
Niestety cena to już nie rozkosz , napinacz i nastawnik, 2370pln w serwisie, Ja nabyłem całą głowicę i wyjąłem nastawnik(rękoma mechaników ) głowica 2000 robota i olejek nowy 1520pln.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|