|
Autor |
Wiadomość |
Bugalon
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
Jeżdzę: D2
Pomógł: 24 razy Wiek: 46 Dołączył: 26 Gru 2013 Posty: 789 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 2016-12-26, 20:56
|
|
|
Głowice robiłem w Warszawie (wesoła) u Marcina - to znajomy, robi mnie i moim kolegom czapki do wszystkich aut które składamy
Pepi, ja wiem jedno - jak sobie poskladm motor po nowości, to nawet jak tuleje cylindrow sa nie pierwszej swieżości a pojda nowe pierścienie i nowe panewki (+ obrobka głowicy) to motor po moim składaniu nie bierze oleju, nie cieknie z niego i mam z nim spokój do końca zywota auta. U Ciebie jest tylko jeden problem (mowa o Twojej teorii). Znalezienie ABZ-ta który ma 100-150 tysięcy przebiegu jest po pierwsze mało realne (bo niby jaka jest szansa znalezienie 20-letniego silnika ze srednim przebiegiem 5-7k km rocznie) a po drugie nigdy nie masz gwarancji na przebieg tego co dostajesz na palecie. Ja wole robić/remontować ale oczywiście nikogo do tego nie zmuszam
pb41ns napisał/a: | a gdzie Bugi robiłeś głowice??? |
|
_________________ Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-12-26, 23:08
|
|
|
Bugalon napisał/a: | Znalezienie ABZ-ta który ma 100-150 tysięcy przebiegu jest po pierwsze mało realne (bo niby jaka jest szansa znalezienie 20-letniego silnika ze srednim przebiegiem 5-7k km rocznie) |
Mi się udało takiego upolować i jestem mega zadowolony.
Od wymiany do wymiany brak jakiego kolwiek zużycia oliwy.
I te brednie co sa wypisywane w necie, że V8 biorą oliwę to wymyślili Ci co mają silniki w stanie agonalnym.
Albo bajki, ze audi v8 to luźno zpasowane motory |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukaniu
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: 4HP24
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 9 razy Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 555 Skąd: Grodzisk/Żyrardów
|
Wysłany: 2016-12-27, 00:22
|
|
|
Bugalon napisał/a: | Ja wole robić/remontować ale oczywiście nikogo do tego nie zmuszam ] |
Tylko jaki jest sens porównywać własną robotę z należytą uwagą bez pośpiechu w domowym warsztacie do zlecenia takiej naprawy warsztacie trzaskającym głównie klocki i paski? Bo ja nie przypuszczam, że pytający będzie to robił sam. |
_________________ Kot też jest Quattro |
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2016-12-27, 07:31
|
|
|
mi też się udało upolować
więc można
Jakoś te remonty zazwyczaj wychodzą bokiem może coś jest w tym że robił je ktoś kto ...
nie znał się albo chciał zarobić .
Ja bardzo mało tego robię jak już robię to albo człowiek jest uparty albo nie ma gdzie kupić motoru . |
|
|
|
|
|
|
|
pb41ns
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 1563 Skąd: osiek kuj-pomor
|
Wysłany: 2016-12-27, 09:20
|
|
|
Bugalon napisał/a: | Głowice robiłem w Warszawie (wesoła) u Marcina - to znajomy, robi mnie i moim kolegom czapki do wszystkich aut które składamy |
a co wchodziło w zakres prac przy głowicy?? i jakie tego koszta były? |
_________________ Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|