|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-02-18, 10:19
|
|
|
tomi5 napisał/a: | Kolega ma stożek w D3 3.7 i powiem wam że zarąbiście go słychać, pomimo seryjnego wydechu. Na tyle przyjemne dla ucha że sam zacząłem sie zastanawiac nad stozkiem, od razu zaznacze że tylko i wyłacznie w celach dźwiekowych a nie poprawieniu mocy o 20% etc.
I nie wiem czy to to czy cos innego, ale strasznie czuła na gaz jest, lekkie muśnięcie i juz rwie do przodu.... |
Wrażenia może są, że rwie ładnie do przodu ale ciekawe jak jeździ kiedy jest ciepło na dworze i kiedy się zagrzeje..... bo ja jakoś wątpię aby na stożku jeździł lepiej niż na normalnej puszcze filtra powietrza.
Nasze V8 generują dużo ciepła i jeżeli kolega nie ma tam tego stożka odseprowanego cieplnie od komory silnika to tylko osłabia auto. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-18, 11:34
|
|
|
Stożek zamontować łatwo ale odizolowac go od pieca V8 to juz inna bajka. |
|
|
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2014 Posty: 254 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:55
|
|
|
k&n albo pipercross. Zreszta jak mozna zaklocac gang 8 tlokow syczeniem jakiegos gownianego stozka. Takie rzeczy w 4 cylindrowych japonczykach |
_________________ "Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
Aleks
Użytkownik
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Wiek: 34 Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 14 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2015-02-19, 17:36
|
|
|
U mnie siedzi stożek Simoty w oryginalnej puszcze po filtrze trzeba tylko kolanko dokupić nie zauważyłem żadnej różnicy dźwięku, miejsca jest całkiem dużo żeby upchnąć coś rozsądnego, z tego co wiem z autopsji lepiej żeby był to filtr suchy bo filtry które są nasączane olejkami zabijają przepływki pozdrawiam |
|
|
|
|
modeusz
Użytkownik
Imię: Adam
|
Wysłany: 2015-12-02, 18:10
|
|
|
Nie polecam montowania filtra stożkowego bez "profesjonalnego" oddzielenia go od części ciepłych w komorze silnika.
Inaczej jedynym efektem będzie osłabienie pojazdu, jak i nieprzyjemny szum, szczególnie na "ssaniu"
Oparte na własnych doświadczeniach. Druga sprawa, bardziej indywidualna - taki filtr po prostu nie pasuje do a8. Nie wypada.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|