|
Autor |
Wiadomość |
robsonik4
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 485 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-09-30, 23:27
|
|
|
wieś wóz = BMW 530 z antenką od CB na bagażniku; a odpuściłem bo jechałem z młodszą córką więc bez szaleństw, normalnie wbiłbym but w podłogę i po wiochmenie.
A wiochmen bo rejestracja zaczynała się na DSR a we Wrocku kochamy tych kierowców 8-) |
|
|
|
|
|
|
|
tomek87g
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2 [AHC]
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Sty 2011 Posty: 279 Skąd: Wpy:)
|
Wysłany: 2011-10-01, 07:51
|
|
|
mysle że moje wyjaśnienia troche pomogły w zrozumieniu dlaczego hebel zrobił sie twardy ;-)
jak cos to mam jeszcze jedną przepustnice do ABZta :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2905 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-11-10, 08:21
|
|
|
maciu napisał/a: | tomek87g napisał/a: | robsonik4 napisał/a: | chodzi mi o pedał hamulca - był twardy, bez wspomagania tak jak jest przy wyłączonym silniku. |
bo w zaistniałej sytuacji taki bedzie ze względów konstrukcyjnych układu hamulcowego w a8 d2 4.2
otwórz maske w swojej ósemie i popatrz skąd w serwie hamulcowym bierze sie podciśnienie i wtedy bedziesz wiedział czemu jak sie linka zacieła pedał był twardy |
coś za szybko brakło podciśnienia, ja bym sprawdził po zgaszeniu motorka
ile depnięć wytrzyma |
ale draka, sprawdziłem u siebie i faktycznie dwa depnięcia i po hamulcach
w starszych m.in. w V8ce było hydrauliczne servo do hamulców i kiedyś jak mi z 20km od domu
rozwaliło waż i płyn wyciekł to oszczędzając hamulce dojechałem, stwardniał na dobre
dopiero pod domem, w tym aucie byłoby to nie mozliwe w dodatku to smierć jak zgaśnie lub
coś sie stanie że straci podciśnienie
nie do wiary że to taka padaka może ktoś z w miarę nową A8ką sprawdzic czy tam też tak
jest? |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|