Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 97 ] Alarm, centralny zamek  
Autor Wiadomość
qlish 
Użytkownik

Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Maciek
Jeżdzę: Audi S8 D2
Wysłany: 2013-02-06, 14:18   

bylem dzisiaj u "diagnosty"(celowo w cudzyslowie, odradzam lodz rzgowska 106), i takie bledy wyszly.
1367 nieszczelność albo pompka 1372 Załączenie alarmu przez czujnik otwarcia drzwi pasażera 22819 Nieznany kod błędu sygnał zwarty do plusa - błąd sporadyczny. 

Uklad raczej napewno jest nieszczelny, slychac syk w bagazniku podczas pracy. Zamek w drzwiach pasazera narazie rozlaczylem (mam nadzieje ze juz takiej niespodzianki nie uswiadcze), dopoki nie dostane nowych wkladek, odrazu wymienie z dwoch stron albk caly komplet. no i pompka czasami przestaje reagowac na pilota i na przekrecanie w drzwiach, ale najpierw uszczelnie i zobaczymy jak to bedzie dzialac.

ostatni kod bledu? jakies pomysly?

ps. sory za brak ogonkow, pisze z telefonu

Simone331 
Moje A8

Rocznik: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Simon
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2013-02-07, 16:30   

U mnie jednas samochód jak ma otwarte szyby to się sam nie zarygluje. Mało tego, gdy szyby są otwarte, samochód zamkne pilotem, ale alarm się nie uzbroi. Dopiero jak wszystko jest pozamykane i otworzę go pilotem to po około 5 minutach sam sie rygluje. Warunek nie otwierać drzwi.

Lampki też wszystkie mi gasną po 5 minutach. ;)

krzychu22.p1i 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2013-02-07, 16:48   

Simone331 napisał/a:
U mnie jednas samochód jak ma otwarte szyby to się sam nie zarygluje. Mało tego, gdy szyby są otwarte, samochód zamkne pilotem, ale alarm się nie uzbroi. Dopiero jak wszystko jest pozamykane i otworzę go pilotem to po około 5 minutach sam sie rygluje. Warunek nie otwierać drzwi.

Lampki też wszystkie mi gasną po 5 minutach. ;)

Jeśli masz otwartą szybę i przy zamykaniu auta jak dłużej będziesz trzymał przycisk zamykania to nie zamyka Ci tej szyby?? Można to nazwać komfortowym zamykaniem. Podobnie jest przy otwieraniu, jak przytrzyma się przycisk otwierania dłużej to się wszystkie szyby otwierają ;-)

Jeśli nie da rady trzymając przycisk zamykania/ otwierania to kodowanie zmienić i będzie gitara.

Simone331 
Moje A8

Rocznik: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Simon
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2013-02-07, 16:56   

krzychu22.p1i napisał/a:
Jeśli masz otwartą szybę i przy zamykaniu auta jak dłużej będziesz trzymał przycisk zamykania to nie zamyka Ci tej szyby?? Można to nazwać komfortowym zamykaniem. Podobnie jest przy otwieraniu, jak przytrzyma się przycisk otwierania dłużej to się wszystkie szyby otwierają

Jeśli nie da rady trzymając przycisk zamykania/ otwierania to kodowanie zmienić i będzie gitara.

To ja mam u siebie. Tak samo zamykanie szyb i szyberdachu jak i otwieranie działa jak przytrzymam guzik na pilocie. Tu chodziło mi o sprawdzenie czy jak są otwarte szyby to czy po otwarciu samochodu pilotem nie otwierając drzwi po pewnym czasie sam się zarygluje. Co zaobserwowałem to nie, dopiero sam się rygluje jak szyby są pozamykane. ;)
Ostatnio zmieniony przez Simone331 2013-02-07, 18:02, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu22.p1i 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2013-02-07, 17:47   

Aaa spoko ;-)

Odpowiedz do tematu