|
Autor |
Wiadomość |
michalwruszak
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Pomógł: 75 razy Dołączył: 10 Kwi 2013 Posty: 2082 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 2013-10-04, 21:08 [D2 99 4.2PB/LPG
] Czy to maglownica ??
|
|
|
Koledzy takie pytanie mam , po nocy gdy zapalam samochod i skrecam kolami w miejscu zwykle w lewa strone slysze takie metaliczne dzwieki , czy to moze byc maglownica ?? chwile pojezdze i tego juz nie slychac , dodam tylko ze na zimnym silniku od razu po odpaleniu kierownica chodzi lzej niz na rozgrzanym |
|
|
|
|
|
|
|
Hesher [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-05, 18:30
|
|
|
jak w jedna strone tak krecisz, to magiel na 100%, u mnie bylo tak samo na zimnym jeszcze nie rozgrzanym oleju tez chodzila lzej, napewno uszczelniacze w maglu daja o sobie znac, zmienilem magiel i teraz super jest, najlepiej widoczne to przeskakiwanie u mnie bylo na wyjetym maglu, zacinalo sie jak ta lala. magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie. |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2013-10-05, 18:57
|
|
|
Hesher napisał/a: | magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie. |
Jakbyś znalazł kogoś pewnego to i ja bym się zdecydował na regenerację. |
|
|
michalwruszak
Moje A8
|
Wysłany: 2013-10-05, 21:40
|
|
|
Koledzy polecam firme Hydrosystem pod Toruniem , naprawialem tam kiedys stukajaca przekladnie w Bmw E46 , naprawili wzorowo |
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 20 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2013-10-06, 08:34
|
|
|
Byłem jakiś czas temu w polecanym warsztacie naprawy maglownic. Nie chcieli podjąć się naprawy, jak by ciekła to bez problemu zrobili, ale stukania nie udało im się w tych maglownicach w 100% wyeliminować. Szef tej firmy mi powiedział, że najskuteczniejszą metodą wyeliminowania stukania to wymiana listwy - której nie da się nowej kupić, a nie mieli używanej sprawnej. Wszystkie inne sposoby to albo ograniczają stukanie, albo efekt jest krótkotrwały. |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-06, 08:48
|
|
|
Najlepiej znajdź sobie z angola maglownice i wyciągnij z niej listwę, ja mam taką i nie widać na niej zużycia, ale sobie ją zostawiam. Ja założyłem z powrotem swoją starą maglownice i teraz ciężej mi chodzi, pewnie przyczyną jest, że zmieniłem kostkę od serwa na nie sprawną. A powodem wymiany na starą było to, że na maglu co dostałem gratis kierownicą kręciło się bardzo lekko, można było ją kręcić małym palcem bez problemu i to mnie wkurzało. |
|
|
|
|
|
|
|
michalwruszak
Moje A8
|
Wysłany: 2013-10-13, 12:37
|
|
|
Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ??? |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-13, 17:49
|
|
|
michalwruszak napisał/a: | Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ??? |
Dlaczego ciężko wymienić? Jak oddajesz do regeneracji jak ci cieknie to tylko ci wymienią uszczelniacze i skasują parę stów. Można zrobić to samemu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|