Autor |
Wiadomość |
lesdud
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5hp24 ECX
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 preFL
Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 145 Skąd: ololice Inowrocławia
|
Wysłany: 2018-12-19, 22:13
|
|
|
Jeśli masz wszystko połączone na czincz to tak, a ja mam połączone moje Bose na oryginalnej kostce ISO |
|
|
|
|
|
|
|
kuba210796
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Kuba
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 28 Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 15 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: 2018-12-27, 01:16
|
|
|
A jak z jakością jeżeli chodzi o podłączenie chińczyka , pod oryginalny system BOSE. Słyszałem ,że RNSD'E daje lepszą jakość , a chińczyk nie wykorzystuje w pełni możliwości bose, prawda? |
|
|
|
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
|
Wysłany: 2018-12-31, 23:11
|
|
|
Dla tych którzy mają trzaski po podłączeniu chińczyka - wystarczy kupić to: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5693616624 i wszystko gra super i nie trzeba ciąć wiązki by wstawiać kondensatory. Radio jest wtedy plug&play |
|
|
|
|
weraluk
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wojtek
Jeżdzę: A8 D3
|
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
Imię: Jarosław
|
Wysłany: 2019-10-10, 08:41
|
|
|
O-widzę że temat umarł śmiercią naturalną -a ja akurat wpadłem na pomysł coby takie radio w A8 zamontować....Jakiś rok temu zamontowałem coś takiego w swojej Skodzie i po dziś dzień zastanawiam się dlaczego tak późno .
Reasumując-ktoś, coś ?Doradzi, odradzi ?Dzięki za wszelkie info. |
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2019-10-10, 11:27
|
|
|
Tam to wyzej to 'imitacja' RNS-E, twoja RNS-D, poza tym parametry z twojego linku ma gorsze.
W tych jednostkach generalnie klepie jedno, tylko zmieniaja procesory i dodaja pamieci.
Sciagnij sobie z Chin bezposrednio , to zaplacisz o wiele mniej.
Co do zmieniarek, jesli chcesz pozostac przy swoim radiu fabrycznym to dobra opcja.
Jest pare dobrych producentow. jak od lat uzywam Phatboxa i jestem bardzo zadowolomy. Jedyne czego mi brakuje to Bluetooth, ale.. to mozna prosto zalatwic tzw Audi Gold. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
|
Wysłany: 2019-10-10, 12:15
|
|
|
Czyli ?Właśnie przed chwila wymontowałem zmieniarkę (zacinała się i widzę że płyta w napędzie siedzi).Może właśnie nie kombinować zbytnio tylko jak mam kable na wierzchu to coś a'la Xcarlink zakupić i w miejsce zmieniarki zamontować ?
PS.Co to ten Phatbox i Audi Gold ??
No i ściąganie z Chin to teraz cło i podatek |
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
|
Wysłany: 2019-10-10, 17:08
|
|
|
zoltan napisał/a: | Czyli ?Właśnie przed chwila wymontowałem zmieniarkę (zacinała się i widzę że płyta w napędzie siedzi).Może właśnie nie kombinować zbytnio tylko jak mam kable na wierzchu to coś a'la Xcarlink zakupić i w miejsce zmieniarki zamontować ?
Ten sprzedawca co wyżej dałem link jest do dogadania. Mi zaniżył wartość na fakturze, także cło mnie wyszło 120zł, to i tak mega tanio w porównaniu do allegro które sprzedają z dużo gorszymi parametrami. |
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
|
Wysłany: 2019-10-10, 18:59
|
|
|
lesdud napisał/a: | zoltan napisał/a: | Czyli ?Właśnie przed chwila wymontowałem zmieniarkę (zacinała się i widzę że płyta w napędzie siedzi).Może właśnie nie kombinować zbytnio tylko jak mam kable na wierzchu to coś a'la Xcarlink zakupić i w miejsce zmieniarki zamontować ?
Ten sprzedawca co wyżej dałem link jest do dogadania. Mi zaniżył wartość na fakturze, także cło mnie wyszło 120zł, to i tak mega tanio w porównaniu do allegro które sprzedają z dużo gorszymi parametrami. |
Dzięki -dobrze to radio wygląda tak w ogóle ? (syn mi się buntuje że NA PEWNO będzie źle )-no i dogadanie się ze sprzedawcą-o ile język niemiecki znam płynnie to angielskiego z całą pewnością takim nazwać nie można |
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
|
Wysłany: 2019-10-10, 19:13
|
|
|
zoltan napisał/a: | lesdud napisał/a: | zoltan napisał/a: | Czyli ?Właśnie przed chwila wymontowałem zmieniarkę (zacinała się i widzę że płyta w napędzie siedzi).Może właśnie nie kombinować zbytnio tylko jak mam kable na wierzchu to coś a'la Xcarlink zakupić i w miejsce zmieniarki zamontować ?
Dzięki -dobrze to radio wygląda tak w ogóle ? (syn mi się buntuje że NA PEWNO będzie źle )-no i dogadanie się ze sprzedawcą-o ile język niemiecki znam płynnie to angielskiego z całą pewnością takim nazwać nie można |
Bardzo dobrze wygląda i gra lepiej niż rns-d. Moja żona też myślała, że będzie lipa, a teraz mówi, że super a poprzedni rns-ddo padaczka.
Ja dogadałem się z kolesiem po angielsku używając aplikacji tłumacz Google. Koleś wpisze ci kwotę na fakturę jaką sobie tylko zapragniesz. Ja chyba poprosiłem o połowę stawki jak pamiętam. |
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
|
Wysłany: 2019-10-10, 19:43
|
|
|
Jeszcze raz wielkie dzięki-najgorsze jest to że cały czas zastanawiam się nad zmianą auta na D3 czy nawet D4 (many many )...tyle że znajomy mechanik odradza mi taką zmianę z całego serca-tu mam auto które tak praktycznie się nie psuje a nawet oleju (fajne bajki tu na forum usłyszałem) nie pobiera...
Co to z człowiekiem się na stare lata robi ) |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
|
|
|
|
|
|
|
zoltan
Użytkownik
|
Wysłany: 2019-10-10, 21:14
|
|
|
Hmm-fajna...w ogóle to RNS-D to powiedzmy sobie ciekawie wyglądające radio z dosyć ubogą funkcjonalnością-widziałem parę filmików na YT z jego przerobkami ale na dobrą sprawę nigdzie nie wyjaśnione do końca jak to zrobiono...
[ Dodano: 2019-10-12, 19:39 ]
Byłem u "magika" od radyjek samochodowych i namawiał mnie raczej na coś firmowego zamiast "chińczyka" -stwierdziłem że przecie z w Skodzie mam "chińczyka" od ponad roku więc nie wiem OCB a gościu na to że w takim razie najwidoczniej mam szczęście -no sam nie wiem |
|
|
|
|
|