|
Autor |
Wiadomość |
Prezes-Artek
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: S8 D2
Wiek: 37 Dołączył: 02 Kwi 2017 Posty: 154 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2019-10-25, 07:57
|
|
|
Koledzy mam pytanie w sprawie tego radyjka z chin ile was tak naprawdę wyniosło cło i reszta opłat bo znalazłem dwie opcje jedną na eBayu:
https://www.ebay.pl/itm/A...353.m1438.l2649
Gdzie po rozmowie ze sprzedawcą wiem że cło będę musiał płacić ale zadeklarował chęć obniżenia kwoty na rachunku, jednak ciągle mnie to odstrasza jakoś i dlatego pytam ile to dokładnie jest % ile naliczają za taki sprzęt? i czy trzeba płacić VAT?
No i druga opcja z Ali sprzęt ten sam ale sprzedający zapewnia że cła nie będę musiał płacić bo przesyłki realizują z magazynów w Europie cena troszkę wyższa ale inne opłaty odpadają dlatego pytam co i jak jest tymi opłatami celnymi i skarbowymi w pierwszym przypadku.
https://pl.aliexpress.com/item/4000204563996.html?spm=a2g0o.cart.0.0.c6d63c00sbVCv1&mp=1
No i wreszcie pytanie związane bardziej z tematem Jak dalej wam działają te radia? nic się z nimi nie dzieje Bose gra tak jak powinno przyciski z kiery też działają?
Montował już ktoś do tego kamerę cofania albo tuner DVBT?
Da się podłączyć oryginalną zewnętrzną antenę GPS? |
|
|
|
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5hp24 ECX
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 preFL
Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 145 Skąd: ololice Inowrocławia
|
Wysłany: 2019-10-25, 09:48
|
|
|
Prezes-Artek napisał/a: | Koledzy mam pytanie w sprawie tego radyjka z chin ile was tak naprawdę wyniosło cło i reszta opłat bo znalazłem dwie opcje jedną na eBayu:
https://www.ebay.pl/itm/A...353.m1438.l2649
Gdzie po rozmowie ze sprzedawcą wiem że cło będę musiał płacić ale zadeklarował chęć obniżenia kwoty na rachunku, jednak ciągle mnie to odstrasza jakoś i dlatego pytam ile to dokładnie jest % ile naliczają za taki sprzęt? i czy trzeba płacić VAT?
No i druga opcja z Ali sprzęt ten sam ale sprzedający zapewnia że cła nie będę musiał płacić bo przesyłki realizują z magazynów w Europie cena troszkę wyższa ale inne opłaty odpadają dlatego pytam co i jak jest tymi opłatami celnymi i skarbowymi w pierwszym przypadku.
https://pl.aliexpress.com/item/4000204563996.html?spm=a2g0o.cart.0.0.c6d63c00sbVCv1&mp=1
No i wreszcie pytanie związane bardziej z tematem Jak dalej wam działają te radia? nic się z nimi nie dzieje Bose gra tak jak powinno przyciski z kiery też działają?
Montował już ktoś do tego kamerę cofania albo tuner DVBT?
Da się podłączyć oryginalną zewnętrzną antenę GPS? |
Użytkuję dokładnie ten sam model od tego samego sprzedawcy (moje miało androida 8 ale wczoraj wgrałem android 9 i dalej ładnie działa.
Z tym z aliexpressu to gość ci ściemnia,że bez vatu- napewno nie za tą kasę. Dogadaj się z gostkiem z eBaya żeby ci wystawił fakturę na 100 to zapłacisz Vatu ok 20$.
Jeśli chodzi o inne pytania, to radio gra pieknie- wiele lepiej niż rns-d.
Współpracuje z Ori anteną GPS, ale adapter będziesz potrzebował ale to groszowe sprawy- u mnie w przedlifcie potrzebowałem taki: https://allegro.pl/oferta/adapter-anteny-gps-sma-fakra-gniazdo-7868232454?utm_medium=app_share&utm_source=facebook .do prawidłowego funkcjonowania dokup też te filtry 2 szt.:
https://allegro.pl/oferta/filtr-przeciwzakloceniowy-filtr-petli-masy-rca-5703284133?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Czy działa multifunkcia z kiery to nie wiem bo ja w przedlifcie nie mam w kierze tego. |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2019-10-25, 10:00
|
|
|
Policz sobie wg https://ext-isztar4.mf.gov.pl/taryfa_celna/?Year=2018&Month=01&Day=01
Z clem tez jest roznie, teraz podobno przez powolony osobny inspektorat czy jak to zwa jest szczelniej ale nadal nie wszysttko Ci ocla.
Jak masz opcje wysylki z Eu to bym bral, szybciej bedzie, roznice tez nie wielkie. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic 5hp24 ECX
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 preFL
Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 145 Skąd: ololice Inowrocławia
|
Wysłany: 2019-10-25, 10:37
|
|
|
Tylko że to z Ali kosztuje 1580 za 8 rdzeniowe radio a z ebay 1228 to nawet jak dostanie cło to i tak mu taniej wyjdzie. Ale jak kto woli |
|
|
|
|
|
|
|
bodzioa8
Użytkownik
Skrzynia: tiptronic
Imię: Bogdan
Jeżdzę: A8 D2
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2020-01-03, 21:22
|
|
|
W A4 zagra to w A8 zagra |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
kacper20197
Rocznik: 1998
Skrzynia: Manual
Imię: Kacper
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2020-03-23, 21:17
|
|
|
Gdyby ktoś się zastanawiał nad montażem radyjka 1 din do przedlifta, to polecam od siebie radyjko multimedialne Vordon Canadian z wysuwanym ekranem. Ogólnie takie trochę bajeranckie, można ustawić wyświetlanie loga audicy przy starcie, co jest fajnym smaczkiem.
Radyjko można dostać na niektórych aukcjach za ok. 900zł. Radio ma w zasadzie wszystko, co potrzeba: zestaw głośnomówiący, kamerę cofania, moduł bluetooth, wi-fi no i oczywiście android. Gra spoko, jest mnóstwo opcji w ustawieniach dźwięku i udało mi się nawet uzyskać odpowiedni balans pomiędzy wokalem a basem, bo był straszny koszmar na fabrycznych ustawieniach.
Oczywiście wszystkie głośniki grają wraz z subem za zagłówkami z tyłu. Od siebie mogę naprawdę polecić. Miałem okazje przetestować kilka radyjek i to konkretne, rzeczywiście podnosi jakość dźwięku. Głośniki nie trzeszczą, a miało to miejsce na jakimś starym radyjku od Philipsa.
Radio do montażu oddałem specjalistom, przy okazji poogarniali mi stare kabelki, ale z montażem nie ma większego problemu, wymagana jest jedynie ramka, a konkretnie te boczne zaślepki, żeby to jakoś ładnie wyglądało. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
caro86wlkp
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 1900
Skrzynia: manualna quattro
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 01 Paź 2012 Posty: 80 Skąd: Konin
|
Wysłany: 2020-09-25, 20:51
|
|
|
1. Jaką redukcje potrzeba żeby podłączyć chińczyka pod fabryczną antenę?
2. Czy będzie to w miarę działać? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|