|
Autor |
Wiadomość |
pb41ns
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 1563 Skąd: osiek kuj-pomor
|
Wysłany: 2016-04-24, 19:39
|
|
|
No były tu w tym wątku ale niestety zdjęcia nie dzialaja |
_________________ Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz.... |
|
|
|
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Maj 2016 Posty: 529 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 2023-12-03, 21:48
|
|
|
pb41ns napisał/a: | Ja niestety mam inne podejście. Panowie ma ktoś może Wymiary tych tulejek? |
Odkop, ale właśnie regeneruję te cuda techniki. Długość 20mm, średnica zewnętrzna 14mm, średnica wewnętrzna 11mm. Jak nie znajdę tulejek pod wymiar będę toczył z brązu B101. Wprawdzie są zestawy z Budweg i Triscan co mają je w komplecie, ale nie widzę żeby były gdzieś w kraju.
EDIT
Wymiaru jaki jest potrzebny nie znalazłem. Najbliższa mu tulejka rozrusznika miała długość maksymalną 13mm. Pewnie też by to działało, no ale...
W handlu są za to dostępne tulejki samosmarne spiekane AMES 10x14x20. Koszt w granicach 11zł/szt. Obrabia się to kiepsko, ale da się. Rozwiercałem najtańszymi jakie znalazłem, ale nowymi wiertłami wpierw 10.5, a następnie 11mm. No i pasuje idealnie. Tyle że mam teraz dylemat. Tuleje są spiekiem brązu, a smarowanie tego jest nie wskazane. Tyle że w tych warunkach pracy to smarowanie nie wystarczy. Co tam dać? Zazwyczaj w hamulcach lądował Ceratec lub Hydratec Textara. Pytanie co się nie pożre z olejem, którym nasączone są tulejki? Ponoć Mobil ma jakiś olejo-smar dedykowany temu, ale może ktoś już coś takiego przerabiał i ma sprawdzone rozwiązanie. |
_________________ Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|