Autor |
Wiadomość |
Adrianplock
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TipTronic
Zasilanie: PB
Imię: Adrian
Jeżdzę: D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Gru 2015 Posty: 178 Skąd: Płock
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:15
|
|
|
weź odpalaj silnik w dwie osoby , jedna kreci kluczykiem a druga przystawia ucho do głowicy tam gdzie sa nastawniki , nie klepia Ci popychacze tylko nastawniki nadal a Olej zmieniłes filtry itp itd ? jakie nastawniki kupiłes?? ile kosztowały ?? nowe czy uzywane ? |
_________________ TYLKO V8
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:22
|
|
|
Jak mozna zakładac uzywane nastawniki?? |
|
|
|
|
|
|
|
Adrianplock
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:22
|
|
|
Moge Ci tez strzelac przez zaworki spustowe Olejowe pod Kolektorem sa dwa w serwisie 240 zł za dwa , ja je wymieniałem, oringi miały spekana i przepuszczały , i grzechotały od czasu do czasu nastawniki, a jak zminiłem to juz raz na ruski rok coś chrobotneło przez ułamek sekundy |
|
|
|
|
|
Adrianplock
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:25
|
|
|
Apophis , normalnie dwa nowe z robotą to 5 tys spokojnie , wole motor za 6 kupić sam go wywalić i mieć to ogarniete za nic tak naprawde:)
a na czesci BFm sie sprzedają uwierz:) i to całkiem dobrze:) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:28
|
|
|
Adrianplock napisał/a: | Moge Ci tez strzelac przez zaworki spustowe Olejowe pod Kolektorem sa dwa w serwisie 240 zł za dwa , |
jeszcze kogoś zastrzelisz
Adrianplock napisał/a: | Apophis , normalnie dwa nowe z robotą to 5 tys spokojnie , wole motor za 6 kupić sam go wywalić i mieć to ogarniete za nic tak naprawde:)
a na czesci BFm sie sprzedają uwierz:) i to całkiem dobrze:) |
5k to w ASO |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:28
|
|
|
Adrianplock napisał/a: | Apophis , normalnie dwa nowe z robotą to 5 tys spokojnie , wole motor za 6 kupić sam go wywalić i mieć to ogarniete za nic tak naprawde:) |
A ten używany motor to w jakim stanie będzie miał te nastawniki??...
żeby się nie okazało, że za chwilę w tym drugim będzie trzeba je robić
Apophis napisał/a: | 5k to w ASO |
No ale z Obory będzie zdecydowanie taniej |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Voytazz
Użytkownik
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:31
|
|
|
kupiłem zamienniki nie wiem co to. W każdym razie sprawdzone. Znajomy co pracuje w VW je zaklada, a polecone tez przez znajomego z Autka z Przemyłowej żadnych reklamacji. Z używanych nastawnikow szybko sie wymiksowalem drugi raz nie chcialo by mi sie z tym szarpać. U mni popychacze wydawały mi sie miekkie ale wczesniej nie stukaly wiec zostawilem, zastanawiam sie czy nie wywalic ich na nowebo przodu jeszcze nie zlozylem. Adrian tak z ciekawosci ile Cie kosztowaly używki ?? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:34
|
|
|
FOSS napisał/a: | No ale z Obory będzie zdecydowanie taniej |
Tak z Obory Lubińskiej sa po "sześ stuf" |
|
|
|
|
|
|
|
Voytazz
Użytkownik
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:40
|
|
|
ja z obory lubińskiej miałem zawory sterujace nastawnikami bo jeszcze naklejki ponaklejali ale to pamiatka po poprzednim wlascicielu. Tylko nie wiem ile jeszcze kasy pochłoną te pamiątki. |
|
|
|
|
Adrianplock
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:45
|
|
|
foss jak sie ma bardzo dobrego kolege ze stacji demontarzu pojazdów u ktorego stoi jakies 60 a8 niektóre z motorkami stoja po kilka tygodni nie rozbierane bo inaczej nikt sinika nie chce jak go nie odpali na aucie
ostatnio podchodze angol a8 z 2003 rok 4.2 motor, padł aku nawet sie nie otworzyła już , ładowanie chwile z kabli jakies 15 minut , pytam sie go ile stoi , a on na to , ze około miesiaca moze dwóch , czemu nie rozbierasz, bo nie miałem czasu, podładowałem zakrecił na raz zero grzechotu stukotu
przebieg lekko ponad 130 tyś km i uszodzony tył auta:)
wiec jesli ktoś ma taką mozliwość to bierze z pewnej reki a jesli ktos tego nie ma to gada bzdury ze uzywka to szrot to po co uzywane a8 kupujecie nie lepiej nowe ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:49
|
|
|
Adrianplock, Ueee no panie nie pogadasz-z takim eldorado u siebie to już bym dawno silnik przerzucił a nie szrota naprawiał |
|
|
|
|
Adrianplock
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:54
|
|
|
moj motor ma oryginalny przebieg 173 tyś km tylko jakiś frajer poprzedni własciciel był tak pusty jak bemben i powiedział mi a własciwie pokazał przed wyjazdem do domu przyniosł olej jakiś no name 0w30 i wlał pytam go co to a on ze nie wiem ale chyba mu matka w markecie kupiła
zaglucony motor był syfem ale juz czysty ,
ciagnie do przodu jak glupi zero dymka czysty delikatny zapch przepalonej benzyny zamyka 280 na zegarze ma 5.7 do setki na gps zmierzone
to chyba zdrowy motor mam
tylko jakiś osioł go kiedyś pokaleczył olejem i fachowiec od rozrzadu jakiś mietek z warsztatem na kolkach zeby mi rozrzad o 3 zeby przekosić |
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:55
|
|
|
Adrianplock napisał/a: | foss jak sie ma bardzo dobrego kolege ze stacji demontarzu pojazdów u ktorego stoi jakies 60 a8 |
Zrób foto bo chcę uwierzyć
Adrianplock napisał/a: | ostatnio podchodze angol a8 z 2003 rok 4.2 motor, padł aku nawet sie nie otworzyła już , ładowanie chwile z kabli jakies 15 minut , pytam sie go ile stoi , a on na to , ze około miesiaca moze dwóch , czemu nie rozbierasz, bo nie miałem czasu, podładowałem zakrecił na raz zero grzechotu stukotu
przebieg lekko ponad 130 tyś km i uszodzony tył auta:) |
Daj namiary gdzie to stoi - dokładnie takie auto jest potrzebne jednemu koledze tutaj co ma uszkodzony przód. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:59
|
|
|
2002 rok,23tyś dałes i z przebiegiem 173tys to chłopie dostałes prezent od losu! |
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-24, 22:59
|
|
|
Adrianplock napisał/a: | moj motor ma oryginalny przebieg 173 tyś km tylko jakiś frajer poprzedni własciciel był tak pusty jak bemben i powiedział mi a własciwie pokazał przed wyjazdem do domu przyniosł olej jakiś no name 0w30 i wlał pytam go co to a on ze nie wiem ale chyba mu matka w markecie kupiła
zaglucony motor był syfem ale juz czysty ,
ciagnie do przodu jak glupi zero dymka czysty delikatny zapch przepalonej benzyny zamyka 280 na zegarze ma 5.7 do setki na gps zmierzone
to chyba zdrowy motor mam
tylko jakiś osioł go kiedyś pokaleczył olejem i fachowiec od rozrzadu jakiś mietek z warsztatem na kolkach zeby mi rozrzad o 3 zeby przekosić |
Jak ma 5.7 do 100 to idzie lepiej niż fabryka. Wrzuć jakiś filmik jak przyśpiesza. |
|
|
|
|
|