Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Regulacja ramki drzwi  
Autor Wiadomość
Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-07-25, 10:48   

Musicie wiedziec że z tego powodu nie zawsze musi świeszczeć. Wyszystko zalezy tez od kierunku aktualnie wiejacego wiatru na trasie. Sam mam drzwi kierowcy do poprawki bo zawias juz klapł i nie zawsze hałas jest.

dracus6662 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Wysłany: 2015-07-26, 23:22   

dlatego tez o zawiasie wspomnialem i czekam na info co tam u kolegi z nim slychac <hmm>

[ Dodano: 2017-01-19, 21:38 ]
rozebralem cale drzwi całe zdjąłem alu osłone , nie ma w drzwiach nic poza zamkiem i szybą podparta wajchą od lewarka

wyjechałem .... 120 km/h i bzzzzzzzzzz uuuuu bzzzzzyyyyy uszelka wymieniona juz siły nie mam

ktoś zdziałał już cos w podobnym przypadku... <amasz>

nie chce mi się zdemolowanych drzwi skladac z powrotem bez efektu naprawy <bezradny>

Pczester 
Moje A8

Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2017-02-02, 13:25   

Koledzy jak tam walka z szumem. Mam wrażenie że u mnie też jest za głośno. Zawias NOWY luzu brak. Wyregulowane drzwi tak że idealnie tworzą linie z błotnikiem i tylnymi drzwiami. Ramką próbuje trochę zmieniać, jak ustawie że drzwi się lekko zamykają i nigdzie szary nie ma, to jest głośno, jak trochę ja bardziej dociągne to ciężko drzwi zamknąć :-P Podejrzewam że to kwestia regulacji bo ciężko to idealnie ustawić.

dracus6662 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Wysłany: 2017-02-04, 07:29   

a uszczelkę masz stara ? czy nową? ewentualnie uszczelka szyby :] więcej nima.. szyby masz podwójne czy pojedyncze?

Pczester 
Moje A8

Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2017-02-04, 10:19   

Szyby pojedyncze uszczelka stara i widać że jest sprawowana. Ale nowa podejrzewam kosztuje kosmiczne PINIONDZE! Mowa o tej uszczelce drzwi co jest na ramce od szyby i później dookoła drzwi.

[ Dodano: 2017-02-04, 10:20 ]
Jak ktoś ma nr to będę wdzięczny. I ona jest chyba wklejana w tą ramkę....?

[ Dodano: 2017-02-04, 15:32 ]
Dzisiaj jeszcze raz ustawiłem ramkę, jest idealnie prosto (góry i dół zaczyna przylegac w tym samym momencie. Ale zauważyłem że uszczelka ta gruba na drzwiach tylko lekko dolega do karoserii po zamknięciu (zmoczylem ja i zamknąłem drzwi a później patrzyłem gdzie woda się odznaczyla). I widzę że jest splaszczona. Dracus6662 a jak u Ciebie ta walka wygląda i efekty?

[ Dodano: 2017-02-07, 11:52 ]
Dzisiaj przyszła paczka, popołudniu montuje i dam znać jaki efekt, mam nadzieję że będzie cisza 😶

[ Dodano: 2017-02-08, 21:33 ]
Jestem po wymianie uszczelki. Nie odeszło się bez kombinacji, numer uszczelki jak widać niby OEM jak mówi ELSA a nie pasowała. Trzeba było zrobić 4 otwory na kołki mocujące w innych miejscach. Po założeniu i regulacji drzwi (bo nowa uszcselka daje opór większy) jest CISZA nie ma szumu, napewno jest to mega różnica. Patrząc na kształt starej i nowej (zrobię zdjęcia jutro i wrzucę) widać jak da odkształcone stare. Jak ktoś chętny wyciszyć auto proponuję zainwestować w uszczelki a nie maty wygłuszajace. Sam będę sukcesywnie zmieniał je pokolei.

Odpowiedz do tematu