|
Autor |
Wiadomość |
Radny A8 D3
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-03-01, 20:06
|
|
|
Witam mam bordzo zbliżony problem a mianowicie, odkleiła mi się przednia szyba i zaciekała woda do środka gdy się zorientowałem ,że woda dostaje się do środka zaczełem udroźniać odpływy i gdy zostało to zrobione myślałem że już będzie ok, ale niestety nie było samochód postał przez noc na dworze i padał deszcz (dodam, że przed nocą było wszysko ok) i patrze rano a tu znowu woda ( pod nogami z przodu u pasażera) więc auto chciałem wstawić do garażu aby szukać dalej przyczyny i przecieku no i znalazłem ,że to szyba przednia się odkleiłai woda dostawała się do środka-Naprawione . Ale to nie wszystko bo gdy już dziś rano odpaliłem auto to zaświeciła się kontrolka od wody i wentylator od razu się załączył więc zgasiłem samochód sprawdziłem płyn i wszystko ok jest stan taki jaki powinien być, woda zaciekała przy desce rozdzielczej i leciała na bezpieczniki po prawej stronie i na taką "zworkę" duża więc myślałem, że to zwarcie jakieś przez tą wodę się zrobiło, wyciągnołem bezpieczniki i tą "zworkę" - takie coś co ma dużo pinów męskich i znajduje się nad bezpiecznikami nie wiem jak to fachowo nazwać bo elektrykiem nie jestem osuszyłem wszystko dokładnie poskładałem ale problem pozostał , nadal zaświeca się po odpaleniu kontrolka wody i od razu załancza się wentylator, co mam zobić aby wróciło wszystko do normy ? - Auto to A8 D3 4,2 2002r PB+LPG - proszę w miarę moźliwości o pomoc bo nie mam czym się poruszać i został mi autobus bo nie chce aby soś badziej się popsuło w samochodzie |
_________________ Kiedyś E53 4.4 teraz A8 D3 4.2 |
|
|
|
|
|
|
|
Radny A8 D3
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-03-02, 21:14
|
|
|
Problem rozwiązany. pomógł preparat do czyszczenia styków elektrycznych firmy KAGER - są lepsze ale ten miałem pod ręką. Ważne, że zrobił swoje i wszystko wróciło do normy. |
_________________ Kiedyś E53 4.4 teraz A8 D3 4.2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|