|
Autor |
Wiadomość |
Karolek9024
Rocznik: 1990
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 d3 6.0, a6 2.7 bi-turbo
|
Wysłany: 2021-12-11, 21:32
|
|
|
Udalo sie dojsc co bylo nie tak ??? Mam identyczny problemmaromko, |
|
|
|
|
|
|
|
crazyeyes
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Max
Jeżdzę: A8L D3 W12, ST220, R32
Wiek: 42 Dołączył: 23 Wrz 2014 Posty: 9 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2024-08-14, 12:58
|
|
|
kiepskie palenie na ciepłym /na zimnym ok - sprawdź klemy i przewody, zacznij od bagażnika, później w kierunku silnika. do wymiany wszystko co robi się cieple po jakimś czasie uruchomionego auta. |
|
|
|
|
|
|
|
maromko
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D4
Wiek: 37 Dołączył: 29 Mar 2016 Posty: 59 Skąd: Melton Mowbray
|
Wysłany: 2024-08-14, 21:00
|
|
|
Kurcze przepraszam kolego Karolek9024. Byłem pewien że odpisałem. Czasu upłynęło, będzie dla kolejnych.
U mnie wymiana rozrusznika częściowo zamknęła temat, częściowo ponieważ nie było idealnie, było słychać różnice w kręceniu pomiędzy zimnym a nagrzanym silnikiem. Na ciepłym gorzej zdarzało się że się potrafił zatrzymać na sekundę, na zimnym zero problemu. Długo po sprzedaży auta poruszyłem temat ze znajomym znajomego i ciężko mi jest się nie zgodzić z nim. Powiedział że silnik kiedyś musiał się przegrzać, że gdy się rozgrzeje cylindry puchną i przez to ma problem z kręceniem, nowy rozrusznik miał więcej siły więc sobie dawał lepiej radę na rozgrzanym silniku.
Co do przewodów może byś słaba masa gdzieś. Jak dobrze pamiętam jest też łączenie przewodów z akumulatora, pod dywanikiem prawy przód. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|