Autor |
Wiadomość |
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2015-05-03, 18:12 [D3 04 4.2MPI
] Instalka LPG do 4.2 BFM
|
|
|
Witam. Zastanawiam się nad instalacją LPG do A8 D3 - silnik 4,2 BFM, przebieg 106 kkm, wersja USA. Czy ktoś z forumowiczów parających się tym tematem może mi coś doradzić i zamontować/wyregulować taką instalację? Najlepiej z rejonu województwa podlaskiego. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
bartlomiej181
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: multitronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: bartek
Jeżdzę: d3
|
Wysłany: 2015-05-03, 20:16
|
|
|
Witam.
mam u siebie w takim samym landirenzo.jest koło siedlec szpec od tej instalacji |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-03, 21:39
|
|
|
Witam!
Jesli chcesz cokolwiek zrobic z tym autem to znajdz cos co dziala na odczytach w czasie rzeczywistym bo inaczej to bedzie kupa.
Stefan. |
|
|
|
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-04, 19:20
|
|
|
bartlomiej181 napisał/a: | Witam.
mam u siebie w takim samym landirenzo.jest koło siedlec szpec od tej instalacji |
Dzięki Bartku. Właśnie zależy mi na opinii kogoś, kto się zna na tym, a najlepiej, jeśli sam w D3 taką instalację montował.
Danielu, znam ten link i oglądałem już polecane warsztaty, nawet w Białymstoku jest kilka i jeden w Hajnówce. Tylko pytanie, ile z nich robiło D3? Jak sam znasz forum, nie raz prowadzona była dyskusja nad różnymi instalacjami i osobie nie będącej specjalistą w tym zakresie naprawdę trudno podjąć decyzję. Tym bardziej, że nie chcę oszpecić auta, a widziałem już na forum różne zdjęcia.
majkaistefan napisał/a: | Witam!
Jesli chcesz cokolwiek zrobic z tym autem to znajdz cos co dziala na odczytach w czasie rzeczywistym bo inaczej to bedzie kupa.
Stefan. |
Stefanie, dokładnie jak wyżej. Tylko co wybrać? Może i skłaniałbym się ku STAG, ale nie jestem do końca przekonany.
aro51 napisał/a: | No i zapewne zolwia masz w bagazniku... |
Tak, ale chciałbym zachować zapas, bo co najmniej raz w roku przebijam jedno koło i na zapasie normalnie wraca się do domu. Poza tym to wersja Long, więc bagażnika mi wystarczy. Chciałbym walec za tylne siedzenia, tylko tak zamontowany, aby w razie potrzeby go odłączyć by dojść do pomp paliwa. |
|
|
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2015-05-04, 19:34
|
|
|
nie montuj każdej typu landi czy brc |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-04, 19:35
|
|
|
pepi napisał/a: | nie montuj każdej typu landi czy brc |
A czemu?? |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2015-05-04, 20:00
|
|
|
Apophis napisał/a: | A czemu?? | A bo np.: drogi serwis pogwarancyjny, słaba sieć warsztatów, coraz to gorsze i nie ustawne komponenty, słaby soft sterowników (czytaj uboooogi) itd. |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-04, 20:01
|
|
|
Bzdury waść pleciesz. |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-04, 20:07
|
|
|
pebo napisał/a: | Tylko pytanie, ile z nich robiło D3? | Zapewne niewielu. pebo, skontaktuj się z użytkownikiem "Sołtys" z lpg-forum. Wiem, że chłopak się stara i indywidualnie podchodzi do każdego auta, dobierze odpowiednie graty i nie schrzani roboty.
Jeżeli chodzi o "graty" to osobiście polecam jako sterownik KME Nevo Pro lub LPGTech do tego reduktor KME Twin i wtryski Barracuda 115 bez dysz.
Apophis napisał/a: | Bzdury waść pleciesz. |
Chyba jednak nie |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-04, 21:33
|
|
|
danishow napisał/a: | Chyba jednak nie |
Jak ktoś chce budżetowe landi czy brc to niech nie mówi że ma ówno bo nawet srag jakos podziała ale na najlepszych czytaj najdrozszych komponentach Wsio w temacie. Nigdy nie dam złego słowa powiedziec o włoskich BRC czy o landi bo wiele ludzi z tym smiga nawet niespecjalnie dbając
Chyba jednak tak |
|
|
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-04, 21:44
|
|
|
Witam!
pebo napisał/a: | skłaniałbym się ku STAG | -a to moge odsprzedac sterownik wraz z okablowaniem...
Moja rada: nie zakladaj tej kupy pod zadna postacia!
pebo napisał/a: | Tylko pytanie, ile z nich robiło D3? | - Powinienes troche inaczej postawic pytanie.Ilu zrobilo to DOBRZE.
W twojej okolicy jest ktos kto sadze ze moglby to zrobic na tyle DOBRZE ze moge polecic bez obawy ze nie bedziemy przyjaciolmi.
Stefan. |
|
|
|
|
pebo
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-05, 20:59
|
|
|
danishow napisał/a: | pebo napisał/a: | Tylko pytanie, ile z nich robiło D3? | Zapewne niewielu. pebo, skontaktuj się z użytkownikiem "Sołtys" z lpg-forum. Wiem, że chłopak się stara i indywidualnie podchodzi do każdego auta, dobierze odpowiednie graty i nie schrzani roboty.
Jeżeli chodzi o "graty" to osobiście polecam jako sterownik KME Nevo Pro lub LPGTech do tego reduktor KME Twin i wtryski Barracuda 115 bez dysz. |
Dzięki Daniel. Zerknę na to forum, mam nadzieję że ten człowiek zna się na rzeczy.
Apophis napisał/a: | Jak ktoś chce budżetowe landi czy brc to niech nie mówi że ma ówno bo nawet srag jakos podziała ale na najlepszych czytaj najdrozszych komponentach Wsio w temacie. Nigdy nie dam złego słowa powiedziec o włoskich BRC czy o landi bo wiele ludzi z tym smiga nawet niespecjalnie dbając |
Mam świadomość, że instalka nie będzie tania. Auto jest nafaszerowane elektroniką więc łatwo nie będzie. Dlatego też chcę, aby to był ktoś, kto to już montował w D3, a najlepiej, jeśli sam ma D3 z założoną przez siebie instalacją.
majkaistefan napisał/a: | (..) Moja rada: nie zakladaj tej kupy pod zadna postacia!Stefan. |
Oki, ale co założyć? Nie znam się na instalacjach LPG na tyle, aby to samemu zakładać, nawet do końca nie wiem co wybrać.
majkaistefan napisał/a: | (..) pebo napisał/a: | Tylko pytanie, ile z nich robiło D3? | - Powinienes troche inaczej postawic pytanie.Ilu zrobilo to DOBRZE.
W twojej okolicy jest ktos kto sadze ze moglby to zrobic na tyle DOBRZE ze moge polecic bez obawy ze nie bedziemy przyjaciolmi. Stefan. |
Stefanie, czytasz mi w myślach. Wbrew pozorom i temu co widać na mapie LPG, nie ma u nas tego wiele w regionie i w większości przypadków to D3 jest rarytasem w takim warsztacie. A z wiadomych powodów, nie chciałbym, aby ktoś uczył się na moim pojeździe. Dlaczego STAG? Robią to w Białymstoku, brat ma taką instalację w A6 C5 więc docelowo np. zanabyłbym jakiś interfejs do podglądu czasami parametrów. |
|
|
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-05, 21:21
|
|
|
Witam!
mialem ze STAGiem doswiadczenia. Doskonale nadaje sie do "dupowzu klasy wyzszej" uzywanego do lansowania sie po mniejszych miejscowosciach bo o sportowym charakterze auta mozna zapomniec.Teraz mam zalozony inny sterownik i pomimo innych jeszcze mankamentow ktore zostana naprawione w najblizszym czasie auto nareszcie jedzie tak jak powinno!
Stefan. |
|
|
|
|
|