Autor |
Wiadomość |
lukasz88
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: ŁUKASZ
Jeżdzę: D3
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Wrz 2014 Posty: 236 Skąd: michałowo
|
Wysłany: 2015-08-29, 05:54
|
|
|
Nie na pewno to nie rozrusznik. To coś z audio bo wszystko jest ok dopuki nie podłączę wzmaka lub radia. Bez tych urządzeń mogę odpalać auto po kilka set razy dziennie i jest ok. Także szukam dalej dzięki. |
_________________ łukasz88 |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 28 Cze 2014 Posty: 1802 Skąd: VENLO/WROCŁAW
|
Wysłany: 2015-08-29, 06:12
|
|
|
jak byś był gdzies tu w okolicy to na podmiankę bys odemnie wziął jezeli masz zwykłe audio jak ja |
_________________ Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-29, 06:52
|
|
|
Dzięki. bardzo chętnie ale nic nie wskazuje u mnie na wycieczkę hehe. A pozatym to ja już kupiłem dwa wzmacniacze jeden odesłałem drugi narazie zatrzymałem i na tych to samo i nie wiem czy problem jest w samym wzmacniaczu czy w czymś wspólnym tylko w czym?? ale tak jak pisałem bez wzmaka jest wszystko ok żadnych oznak słabnięcia aku poprostu kręci jak szalony i nic nie przygasa nawet. Dzięki za chęci. |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-29, 09:22
|
|
|
drago_o napisał/a: | Moduł zasilania i MMI wspólnie chyba zażądają usypianiem elementów. |
Chodzi Ci o ten moduł sieci co jest pod nogami pasażera?? a jak by mmi nie usypiało tzn możę tak być że poszczególne elementy usypia oddzielnie tzn wzmak, tel, cd itp czy raczej wszystko na raz?? bo umnie na to wygląda że wzmak i radio nie usypia bo bez tego jest wszystko ok czyli reszta jakby śpi. |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-08-29, 10:26
|
|
|
lukasz88 napisał/a: | bo umnie na to wygląda że wzmak i radio nie usypia bo bez tego jest wszystko ok czyli reszta jakby śpi. |
Tuner radiowy może być również uwalony.
Ja również testowałem auto na odpiętych tych elementach i wszystko grało, auto stało kilka dni nie ruszane i odpalało.
Poza tym, jak mówiłem wcześniej, uwalone klamki kessy również mogą być powodem problemów z prądem ale jak bez wzmaka i tunera radiowego wszystko jest ok to oczywiście najpierw wymieniać właśnie to. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-29, 11:35
|
|
|
tak właśnie tylko widzisz wzmak jest już drugi wątpie aby dwa kupione były felerne na tym przynajmniej nie ma trzasków w głośnikach na moim starym i na tym co kupiłem najpierw głośniki trzeszczały na tym ostatnim już nie czyli wydaje się być dobry a i jeszcze jedno czy prawie godzina to jest norma na usypianie tzn po ok godzinie gaśnie lampka od świateł awaryjnych tak ma być???? |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-08-29, 13:38
|
|
|
lukasz88 napisał/a: | tak właśnie tylko widzisz wzmak jest już drugi wątpie aby dwa kupione były felerne na tym przynajmniej nie ma trzasków w głośnikach na moim starym i na tym co kupiłem najpierw głośniki trzeszczały na tym ostatnim już nie czyli wydaje się być dobry |
No tak, oczywiście, ten twój ewidentnie był uwalony a ten drugi na którym głośniki trzeszczały moim zdaniem niestety również.
Ale tak jak rozmawialiśmy wzmak to niestety nie wszystko i tak jak zauważyłeś tuner radia również jest problemem. Moim zdaniem zmieniaj tuner radiowy - ten analogowy nie kosztuje majątku i chyba nawet jest bez CP więc wymieniaj i może na tym się skończy
lukasz88 napisał/a: | jeszcze jedno czy prawie godzina to jest norma na usypianie tzn po ok godzinie gaśnie lampka od świateł awaryjnych tak ma być???? |
Nie no, usypiać nie może dopiero po godzinie. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-30, 19:38
|
|
|
FOSS napisał/a: | Moim zdaniem zmieniaj tuner radiowy - ten analogowy nie kosztuje majątku i chyba nawet jest bez CP więc wymieniaj i może na tym się skończy |
Tuner też kupiłem i wymieniłem i też ten nowy rozładował aku wzmak był wtedy odłączony FOSS napisał/a: | Nie no, usypiać nie może dopiero po godzinie. |
To co zrobić aby się wcześniej usypiał?? ustawienia w zielonym menu pomogą jak pozmniejszam timery, nie chcę mi się tam grzebać ale chyba będę musiał |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-30, 20:04
|
|
|
Łukasz jak byś byl gdzieś tutaj w moich stronach to bysmy pokombinowali po pozamieniali i cześć i bys wiedział co i jak
u mnie spolszczenie mmi jest i nie żre telefon tez i nie żre navi wymienilem na nowasze i niezre powiedz gdzie szukać tych ustawien to podam ci jakie mam i takie daj i wszystko będzie jasne
u mnie nawet po zalaniu przez szyber lampek i panelu mmii nie zarło chodziaz lampki w aucie jak w dyskotece same sie zapalały i tez nie zarło w podszybiu miałem basen i tez nie zarło
trza się za to wziasc
po kolei
powiedz gdzie tego w mmi szukać czasu to ci podam nastawy i moge zobaczyc po jaki m czasie rzeczywiscie co sie rozlancza
a tak pozatym sprawdzałes alarm? moze on swiruje i zre |
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-31, 06:36
|
|
|
Dzięki za chęci. Jak byś był w pl to mógłbym się przejechać. Jak byś mógł to zobacz po jakim czasie od zamknięcia auta gasnie u CIebie trójkącik od awaryjnych. A te ustawienia w mmi to są w zielonym menu serwisowym trza je odblokowac vcdsem chyba że już masz odblokowane tu masz instrukcje https://www.youtube.com/watch?v=l8x3t0VDwkE i tam są takie jakby timery co i za jaki czas ma się usypiać/ wyłączać. Jak możesz to porób fotki jak masz po ustawiane właśnie te czasy. |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-08-31, 17:55
|
|
|
po zamkneciu auta po 5 sekundach cos pyka na wysokosci mmi jakby przekaznik rozlanczał sie
po 38 sekundach w glosnikach jest pyk
po 40 sekundach wylacza albo wylancza sie trójkąt
reszte tego co foty zrobilem podam mailem tylko nie wiem czy o to ci chodzilo
w kazdym razie to mam w zielonym menu |
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-09-01, 06:33
|
|
|
dracus6662 napisał/a: | po zamkneciu auta po 5 sekundach cos pyka na wysokosci mmi jakby przekaznik rozlanczał sie
po 38 sekundach w glosnikach jest pyk
po 40 sekundach wylacza albo wylancza sie trójkąt |
Wow. Jak to możliwe że po 40 sek usypia ci się wszystko?? u mnie to trwa znacznie dłużej. Wczoraj poprzestawiałem timery na minimum, podłączyłem wzmacniacz i radio i rano już było 50% aku . Dzięki za foto ale to nie o te chodziło jak byś mógł jeszcze raz porobić byłbym wdzięczny https://www.youtube.com/watch?v=q857HmEvu3o na tym film od 20 sek masz to co mnie by wystarczyło jak byś mógł tylko że jest tam sporo stron. dzięki |
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
|
Wysłany: 2015-09-01, 08:19
|
|
|
Panowie a nie jest tak że mmi usypia się całe jednocześnie?? czy raczej poszczególne elementy oddzielnie?? |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-09-01, 19:12
|
|
|
juz zrobilem tamte co mowiles to chyba poprawne jest tego troche puszczae mailem ale laduje sie na poczcie i za chwile powinienes miec u siebie ,
nie wiem jak tam jest u ciebiez mmi ale mi po kawalku wszystko chyba sie wylancza zreszta sam zobaczysz |
|
|
|
|
|