Rocznik: 2009
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 126 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-02, 11:47
Po pierwsze.
Myślę że samego wzmacniacza nie ma co rozbierać.
Część elementów zalewa się silikonem a są i takie elementy gdzie cała płytka jest zalana.
Taka technologia produkcji i zabezpieczania przed kurzem, wilgocią itp.
Po drugie. Jak dla mnie nic z tym wzmacniaczem nie kombinować i nie odpinać poza światłowodami.
Chodzi tylko o ta abyś zapiął pętlę światłowodową.
Do sprawdzenia wystarczy że je złączysz.
Co do włączania zapłonu to moja podpowiedź jest taka:
Radio jak i cały system MMI działa bez włączania zapłonu... ;-)
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: AUDI A8 L Pomógł: 11 razy Wiek: 48 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 383 Skąd: FR
Wysłany: 2010-11-03, 22:22
Kolego" tobi"Polaczylem te dwa swiatlowody i nic.Czy masz moze pomysl gdzie szukac dalej.Z gory dziekuje.Dodam jeszcze ze z pol roku temu wylalo mi sie troche "coli" na konsole przy lewarku.Jest mozliwosc ze cos siadlo przy lewarku?
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Adam
Jeżdzę: D3
Wysłany: 2014-12-05, 00:22
Witam. Odświeżam temat. czy ma ktos moze schemat swiatlowodu do A8 z Tv tzn. co jest podpiete i jaka jest kolejnosc zapetlenia i gdzie sygnal ma wrocic. u mnie MMI wlacza sie tylko i wylacza slychac cykanie z tylu na polce gdzie subwoofer. Rozebralem pol auta i moge swierdzic ze cos jest z sygnalem na swiatlowodzie, nie dochodzi do GATEWAT niewiem jaka jest kolejnosc, Bardzo mozliwe ze padl wzmacniacz (Czy wzmacniacz ma ochrone komponentu?) auto troche podeszlo wilgocia od strony bagaznika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum