to nie żadna szkoła - to jest bzdura powielana na forach przez takich speców jak TY
taka sama bzdura jak "wymiana dynamiczna jest mniej bezpieczna od statycznej", "przy dużych przebiegach wymianą dynamiczną uwalisz skrzynie"
Od 15 lat jeżdżę automatami. Wymieniam w nich olej niezależnie od tego co było wcześniej. Leję syntetyki nawet do wiekowych skrzyń. Zawsze jednak są to skrzynie sprawne.
Wymiany dynamicznej nie praktykowałem bo uważam, że jeśli ze skrzyni schodzi min. 50% oleju to lepiej dokonać dwóch wymian jedna po drugiej. Jak kogo stać niech robi dynamicznie i to tylko kwestia wg. mnie kosztów niczego więcej.
Jednak nie odważę się komuś zalecić wymiany - trzeba decydować samemu.
Podłączyłeś mnie pod frakcję "takich speców" nie wyczuwając tego co napisałem w ostatniej linijce - a to tylko i aż tyle, że ciekawy bym był co jest na dnie miski... No może by się i dało zerknąć bez wymiany oleju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum