|
Autor |
Wiadomość |
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2017-05-30, 09:55
|
|
|
Panowie podeśle ktoś konkretny link do mikrostyku odpowiadającego za zapalanie lampek w drzwiach kierowcy? Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapala mi sie oswietlenie w aucie, a jak chwile poczekam to auto sie rygluje z powodu braku otwarcia drzwi. Chciałbym to rozebrac wymienić i po temacie w 2 h.
http://allegro.pl/mikrost...4996571499.html
http://nowyelektronik.pl/...troller=product
http://nowyelektronik.pl/...troller=product
Rozumiem że mi potrzebna jest jedna sztuka ?
Podrzuci ktoś jeszcze fotke gdzie dokładnie znajduje sie mikrostyk odpowiedzialny za powyższą usterke?
[ Dodano: 2017-05-30, 23:48 ]
1.5h przelutowalem mikrostyk ze starego zamka z passata, w sumie to z 2 zlozylem 1 i taki przylutowalem, poki co wszystko chodzi nie trzeba zamka wyjmowac. |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
|
|
|
Vovapl
Użytkownik
Rocznik: 2008
Zasilanie: PB
Imię: Włodek
Jeżdzę: A8L D3
|
Wysłany: 2017-06-15, 20:23
|
|
|
Podepnę się pod temat. Mam problem z mikrostykiem ale od dociągu
Niestety nie miałem tak łatwo jak na zdjęciach z wyciągnięciem zamka (lewe tylne drzwi) musiałem odkręcić całą górną ramkę, wyjąć wraz z szybą i uszczelką, po tym dopiero dało się wydostać dziada. Ale pomijając całą tą procedurę to jakoś patrząc na ten zamek śmiem twierdzić że jest nierozbieralny, czy komuś się może to udało? trochę słabo kupić trzy zamki bo akurat w tylu dniach nie działa po 200zł każdy zamiast tego styku za 5zł |
|
|
|
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
Rocznik: 1996
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Maj 2016 Posty: 529 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 2017-06-15, 21:05
|
|
|
Tylne drzwi to jest niestety dramat. Ramy nie trzeba wprawdzie demontować, bo wystarczy poluzować i jeden trzyma odgiętą a drugi manewruje zamkiem. Choć na upartego pod odpowiednim kątem i po użyciu zestawu przekleństw wychodzi i bez luzowania. Sam zamek jest rozbieralny jak najbardziej, ale po latach zatrzaski lubią sobie pęknąć. Nawet miałem zdjęcia, bo liczyłem się z tym, że tego inaczej nie złożę jeśli sobie dokumentacji nie zrobię. W skrócie to wyglądało tak, że najpierw poszło parę wkrętów, potem dzięki temu był dostęp do zatrzasków, które z kolei objawiały dalsze wkręty. Niestety fotek już nie mam |
_________________ Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
rafal_001
Użytkownik
Silnik cm3: 4200
Zasilanie: ON
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2017-06-15, 22:00
|
|
|
Podepnę się pod temat bo też mam problem z mikrostykiem, cały czas pokazuje zamknięte drzwi, jak poruszam samym zamkiem w drzwiach to reaguje ale potem cisza, domyślam się że trzeba go już wymienić, ale też nie działają mi przyciski na zewnętrznych klamkach od key less go i moje pytanie czy to jest jakoś ze sobą powiązane czy już oddzielny temat? w tylnych drzwiach działają bez problemu |
|
|
|
|
|
|
|
Vovapl
Użytkownik
Imię: Włodek
Jeżdzę: A8L D3
|
Wysłany: 2017-06-16, 12:04
|
|
|
Pepek tylko ja mówię tutaj o styku przy tej jakby zapadce zamka a tam obudowa jest metalowa nie plastikowa i pytanie czy to da się jakoś rozebrać |
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-06-20, 16:16
|
|
|
nity tam są całkiem spore... ale ludzie podcinają nieco tę obudowę aby się dostać tylko do styków
w sumie i tak masz zamek zepsuty więc eksperymentuj |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|