|
Autor |
Wiadomość |
slonick
Użytkownik
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2016-01-07, 15:34
|
|
|
Unseen napisał/a: |
slonick, nie czytam zadnego brytyjskiego forum Audi, jest ich za duzo i nie wiem ktore wybrac. Czytam tylko amerykanskie. |
To akurat jest polskie forum dla audi w UK |
|
|
|
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4700
Skrzynia: Quadra Track II
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Jeep Grand Cherokee
Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 783 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-01-07, 19:23
|
|
|
Moim zdaniem takiego D4 nie kradnie się ot, tak i nie robią tego dzieciaki z laptopem i anteną w reklamówce. Na takie auto musi być zlecenie. A jeżeli jest zlecenie to cala operacja robiona jest profesjonalnie. Kluczyk dorabiany po VIN z ASO, gotowe dokumenty. W całej operacji bierze udział kilka, kilkanaście osób różnej socjalizacji.
Kojarzy ktoś z Was Black Market z TORa? Kiedy jeszcze istniał to było kilka ofert zleceń kradzieży aut luksusowych Audi, BMW, Merc itd. Usługa obejmowała zmianę numerów nadwozia, dokumenty i wyrobienie całej historii serwisowej z ASO w dowolnym kraju UE. Tak więc nie robią tego zwykle łebki z ulicy. |
_________________ Kontakt: nick + @wp.pl |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-07, 19:34
|
|
|
E tam, na zachodzie to nie jest takie drogie auto, kradnie sie wszystko jak jest zapotrzebowanie. Co chwile czytam, ze skosili RS4/5/6, a nawet RS7 ostatnio. Najprostsza metoda to wlasnie port OBD albo kradziez kluczykow. Te wszystkie drogie Range Rovery w Chelsea kradli na port. Co robia z tym autem potem, to nie wiem, ale jakby nie bylo kupcow i metody na pozbywanie sie tych aut, to by nie kradli.
Jasne, ze sa to profesjonalisci, nie oportunisci. RSy schodza jak swieze buleczki.
Tutaj panowie ukradli 4 Audi kopiujac kluczyki:
http://www.birminghammail...ft-ring-7801035 |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-07, 19:39
|
|
|
No ja bym przytulił twój silniczek
Metody są,dawien dawno kiedy luxusem było 5er E34 to przecie złodziej odjeżdzał szybciej niz sam własciciel nowe auta maja zbyt bo nie sa dobrej jakości a naprawy to dramat cenowy,potem sa ubezpieczenia i sa kraje gdzie nikt na pochodzenie nie patrzy a tamtejsi bogaci tez chca sie tanio a dobrze pokazać |
|
|
|
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Zasilanie: ON
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Kosmy
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: 5hp24a
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 177 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 2016-01-07, 22:56
|
|
|
Unseen napisał/a: | E tam, na zachodzie to nie jest takie drogie auto.... |
To czym się szanowna Pani martwi ? Kupi się drugie. Ważne, aby torebki nie zapomnieć. |
|
|
|
|
|
|
|
st@rost
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4,2
Imię: Michał
Jeżdzę: 4.2 MPI A8 D3; A4 B9 TFSI 330
|
Wysłany: 2016-01-07, 23:00
|
|
|
aro51 napisał/a: | Bez znaczenia jak bardzo się bedzie strzegło to jeśli na dane auto sie upra to odjedzie obojętnie czy na kołach czy na lawecie... |
Dlatego AC i spokojnie spie |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-07, 23:49
|
|
|
Kosmy napisał/a: | Unseen napisał/a: | E tam, na zachodzie to nie jest takie drogie auto.... |
To czym się szanowna Pani martwi ? Kupi się drugie. Ważne, aby torebki nie zapomnieć. |
Ja sie nie martwie, zapobiegam w miare mozliwosci. No i nie chce nic stracic z bagaznika. Jak ukradna, to zamowie cos innego. |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-08, 18:39
|
|
|
Przyszlo etui, przetestowalam i moge potwierdzic, ze bardzo dobrze blokuje sygnal miedzy kluczykiem, a samochodem.
Kluczyk trzeba schowac do tej jasnej czesci do srodka, tylko ta kieszen blokuje sygnal. Jak etui jest zamkniete, to zaden sygnal nie przebija sie. Jak go uchyle tak jak na drugim zdjeciu, to widze ze miga diodka na pilocie jak dotkne klamkie, ale drzwi nie otweiraja sie. Widocznie sygnal jest ciagle za slaby.
,
,
Dobre etui, zeby trzymac w tym kluczyki jak auto zostaje w domu lub jak cos zostawimy w srodku lub w bagazniku na wyjezdzie. Ja np czesto robie wycieczki krajoznawcze i jezdze tygodniami po Europie ze spora iloscia dziwnych rzeczy w bagazniku. Zostawiam tez rzeczy, jak ide cos zjesc przy autostradzie, itp.
W Niemczech jest duzo VAG'ow i jestem pewna, ze lokalni zlodzieje wiedza jak je szybko otworzyc. |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2016-01-08, 20:23
|
|
|
Fajny "kieł" |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-08, 20:28
|
|
|
To kawalek poroza renifera z Finlandii, znaczy kupiony w Finlandii, bo moze pochodzi z Chin, kto ich tam wie ;-) |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2016-01-08, 20:41
|
|
|
Na początku myślałem, że tam jakiś chiński znak, ale faktycznie po powiększeniu rogacza tam widać. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
marysk2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-31, 10:10
|
|
|
Witam wszystkich,
Ostatnio kolega pokazał mi ten filmik
http://www.a8team.pl/regu...polska-vt22.htm - Marianie...REGULAMIN!
i się lekko przeraziłem, że tak łatwo można skubnąć samochód wyprodukowany w XXI wieku!
@Unseen - dziękuję bardzo za otworzenie tego wątku, dzięki Tobie trafiłem tutaj. Fajnie, że przetestowałaś to etui i potwierdziłaś, że działa.
Już miałem kupować to samo, ale poszperałem trochę w internecie
Pozdrawiam
Marian K
Ja też poszperałem trochę w internecie i widzę że próbujesz wystartować z reklamą .
Pozdrawiam .
pioter . |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-01, 08:35
|
|
|
Te etui chyba traca swoje wlasciwosci, bo teraz jestem w stanie otworzyc samochod jak kluczyk siedzi w opakowaniu. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-01, 10:52
|
|
|
Adaptacyjny kluczyk czy bubel etui?? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|