Autor |
Wiadomość |
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2018-01-14, 16:00
|
|
|
My przyjedziemy dopiero w sobotę rano, od środy do piątku mam szkolenie i nie "przeskoczę" tego |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2018-01-14, 16:58
|
|
|
Myśle, ze jak wczesniej ma byc Damian, Marcin i Ernest to w zupełności wystarczy. Ja w najlepszym wypadku bede w piatek do południa, w najgorszym dopiero poznym wieczorem |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
mardeco
Użytkownik
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Jeżdzę: S8 D2/A8 D2
|
Wysłany: 2018-01-14, 19:39
|
|
|
No daniego rozumiem bo goni z de ale ty mógłbyś ruszyć d...ę szybciej |
_________________ Witam wszelkie sprawy związane z forum proszę kierować na 790531108 z braku czasu niestety jestem dość. Mało aktywny na forum pozdrawiam |
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2018-01-14, 20:22
|
|
|
jak bym mógł to bym ruszył...są rzeczy niezależne od nas.... |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
mardeco
Użytkownik
|
Wysłany: 2018-01-14, 20:30
|
|
|
|
_________________ Witam wszelkie sprawy związane z forum proszę kierować na 790531108 z braku czasu niestety jestem dość. Mało aktywny na forum pozdrawiam |
|
|
|
|
kerys102
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2018-01-14, 23:46
|
|
|
Przecież miało być nad morzem |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2018-01-14, 23:52
|
|
|
kerys102, przeczytaj pierwszy post tematu |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2018-01-14, 23:57
|
|
|
kerys102 napisał/a: | Przecież miało być nad morzem |
Taki był pomysł na następny zlot ale nie został znaleziony odpowiedni ośrodek/hotel który we wskazanym terminie mógłby przyjąć jednorazowo tak liczną grupę osób i który jednocześnie zapewniłby nam wszystkim parking na te kilkadziesiąt aut.
Co więcej, braliśmy pod uwagę również standard ośrodka/hotelu, ewentualne atrakcje dodatkowe w samym ośrodku/hotelu oraz w jego okolicy i oczywiście cenę za dobę, osobę, zlot. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
LUKAS
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi A8 D3
Wiek: 41 Dołączył: 05 Paź 2011 Posty: 303 Skąd: Ełk / Warszawa
|
Wysłany: 2018-01-15, 09:03
|
|
|
kerys102 napisał/a: | Przecież miało być nad morzem |
Też się nastawiłem nad morze lub gdziekolwiek aby coś innego. Jakoś nie ciągnie mnie znów do Zakopca, żeby było bliżej to na pewno bym się pojawił. Może w następnym roku. |
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2018-01-15, 10:54
|
|
|
LUKAS napisał/a: | Jakoś nie ciągnie mnie znów do Zakopca, żeby było bliżej to na pewno bym się pojawił. |
No weź. Akurat Ty to nad morze to masz praktycznie tyle samo co w góry.
Co więcej... jakbyśmy znaleźli ośrodek/hotel gdzieś bliżej Słupsk, Międzyzdroje to z Wa-wy miałbyś dalej niż do Zakopca.
Poza tym warto zauważyć, że organizujemy Zlot AUDI A8, imprezę głównie motoryzacyjną a nie urlop i wycieczkę turystyczną
Chcemy zorganizować tak aby nasze żony i dzieci nie nudziły się z nami ale wg. mnie impreza jest stricte motoryzacyjna.
A w tym roku planuję zdecydowanie więcej atrakcji motoryzacyjnych a czerwiec daje większe szanse na więcej słońca i ogólnie cieplejsze dni |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
|
|
LUKAS
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi A8 D3
Wiek: 41 Dołączył: 05 Paź 2011 Posty: 303 Skąd: Ełk / Warszawa
|
Wysłany: 2018-01-15, 12:11
|
|
|
FOSS napisał/a: | No weź. Akurat Ty to nad morze to masz praktycznie tyle samo co w góry.
Co więcej... jakbyśmy znaleźli ośrodek/hotel gdzieś bliżej Słupsk, Międzyzdroje to z Wa-wy miałbyś dalej niż do Zakopca.
Poza tym warto zauważyć, że organizujemy Zlot AUDI A8, imprezę głównie motoryzacyjną a nie urlop i wycieczkę turystyczną |
Chodzi że daleko jadąc samemu np. na 1dzień.
No nie ukrywam że traktuję to też jako wycieczkę turystyczną jadąc z rodzinką a do tego córa będzie miała 3msc. i już wiem że nie chcą jechać znowu w to samo miejsce..
FOSS napisał/a: | wg. mnie impreza jest stricte motoryzacyjna.
A w tym roku planuję zdecydowanie więcej atrakcji motoryzacyjnych a czerwiec daje większe szanse na więcej słońca i ogólnie cieplejsze dni |
Jeszcze pomyślę, może ktoś się znajdzie ze znajomych na przejażdżkę ze mną na 1-2dni |
|
|
kerys102
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2018-01-15, 12:40
|
|
|
A ja się zapisałem ....niby obiecałem dziecku że będzie nad morzem ale w sumie Góry w czerwcu tez jest co robić |
|
|
|
|
|
|
|
mardeco
Użytkownik
|
Wysłany: 2018-01-15, 12:50
|
|
|
. |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2018-01-15, 14:05
|
|
|
Nie wiem czy w tematach zlotowych jest to już rozpisane - chyba nie więc uzupełnimy to żeby każdy wiedział czego się spodziewać i jak wyjazd planować.
Zlot został zaplanowany w dniach piatek-poniedziałek a plan zlotu wygląda wstępnie tak:
Piątek
- przyjazd, zakwaterowanie, odpoczynek, szykowanie aut
- tego dnia nie planujemy żadnej wieczornej imprezy, szczególnie z użyciem alkoholu ponieważ na sobotę jest konkretny plan dnia a jako organizatorzy jesteśmy zdecydowanie przeciwni poruszaniu się samochodem pod wpływem alkoholu
Sobota
- dzień zlotowy
- po śniadaniu wyjazd kolumną w teren - tym razem ma to być dalej niż Wielka Krokiew ale szczegóły podamy trochę później
- zabawy, konkursy, gadanie, plotkowanie itd. itp.
- podejmiemy starania aby ten dzień wypełnić kompletnie
- wieczorem, po powrocie do hotelu wieczorna impreza z nielimitowanym spożyciem napojów alkoholowych
Niedziela
- odpoczynek, trzeźwienie, luźne spotkania i czas wolny w którym każdy wybiera sposób w jaki zamierza pozbyć się alkoholu z organizmu
- dla dzieci pewnie ponownie jacyś animatorzy + gry i zabawy co by dorośli odnaleźli trochę czasu na relaks i ewentualną drzemkę
- pod wieczór impreza zamykająca zlot, spożywanie alkoholu, moim zdaniem, tylko na własne ryzyko
Poniedziałek
- pożegnania i wyjazd do domu lub kto gdzie chce dalej jechać
To tylko wstępny zarys ale tym którzy już teraz zastanawiają się nad przyjazdem na 1-2 dni polecam uwadze ten wstępny plan zlotu ponieważ sobotę traktujemy jako pełny dzień zlotowy który chcielibyśmy wypełnić w całości praktycznie od rana aż do późnych godzin wieczornych.
Nadmieniam również, że w sobotę wstępny plan zakłada wyjazd całą kolumną aut gdzieś w plener, i nie będzie to Wielka Krokiew czy gdzieś indziej w centrum Zakopanego i w przebiegu tego konkretnego dnia jako organizatorzy będziemy oczekiwać jednak pewnej dyscypliny.
Mówiąc o dyscyplinie mam tu na myśli również alkohol.
Jak już wspomniałem nie pochwalamy jazdy po alkoholu dlatego wieczorna impreza z alkoholem jest w sobotę wieczorem, na koniec dnia zlotowego, a niedzielę pozostawiamy spokojną tak aby spożywający alkohol odsapnęli i byli gotowi na często długą drogę powrotną do domu.
Jednocześnie oczekujemy, że w piątek wieczorem kierowcy zachowają umiar tak, żeby w sobotę rano na przejazd kolumną wszyscy byli 100% trzeźwi.
Zabawa zabawą ale bądźmy dorośli i dbajmy o bezpieczeństwo swoje, swoich bliskich i innych uczestników ruchu drogowego. |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamo
Użytkownik
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: automatyczna
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2018-01-17, 09:51
|
|
|
Mnie miejsce się podoba termin mnie zaskoczył, ale zrobię tak aby się pojawić na weekend.... |
|
|
|