Ogłoszenie 

Maglownica Audi Opony i alufelgi Opony samochodowe części samochodowe Tarcze, hamulce
Przekładnie kierownicze
Opony & Alufelgi
Opony
samochodowe
Części Audi A8
Układ hamulcowy


Poprzedni temat «» Następny temat
Klucz udarowy elektryczny - opinie  
Autor Wiadomość
Michal_ST 
Moje A8


Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
Wiek: 29
Dołączył: 13 Wrz 2016
Posty: 417
Skąd: Sosnowica/Lublin
Wysłany: 2019-04-08, 21:36   Klucz udarowy elektryczny - opinie

Witajcie

Potrzebuje opinii na klucza udarowego elektrycznego jako że nie posiadam kompresora tylko taki wchodzi w grę.
Czy ktoś takowy sprzęcik posiada??
 
 
VAGowner 
Moje A8


Rocznik: 1997
Silnik cm3: TDI
Skrzynia: manual DQS 6b
Zasilanie: ON
Imię: Jac
Jeżdzę: A8 D2, A80 B4 1Z+
Pomógł: 10 razy
Wiek: 52
Dołączył: 12 Sty 2016
Posty: 462
Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2019-04-09, 10:46   

Kupiłem ponad rok temu Hamron o mocy 450 W z marketu JULA
https://www.jula.pl/catal...ASABEgKB8PD_BwE
Wtedy w promocji kosztował 199 zł.
Jedyny minus to brak dedykowanej walizki / opakowania - bo sprzedają je w kartonach.
Daje radę, różne rzeczy nim odkręcałem - nawet śruby półosi, których nie dałem radę ruszyć skacząc całym ciężarem ciała na 80 cm rurce.
Kolega już dwa lata użytkuje LEX-a, ale jak poczytałem opinie o padających regulatorach i wyświetlaczach to zrezygnowałem z niego na rzecz prostszego Hamrona.
Niektórzy wolą poręczniejsze klucze akumulatorowe, ale tu ceny to już inna bajka, np.
- Metabo 1349 zł, Hitachi WR 18D 1050 zł, Ryobi 418 + akumulator 1,3 Ah 249 / 4 Ah 429 zł. Ja doszedłem do wniosku, że skoro użytkować będę okazjonalnie to wybór padł na klucz sieciowy, a nie akumulatorowy.
_________________

 
 
danishow 
DER MODERATOR



Rocznik: 2005
Silnik cm3: 6ooo
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: D3 W12 FL
Pomógł: 130 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Sty 2015
Posty: 3736
Skąd: Halsenbach - DE
Wysłany: 2019-04-09, 12:44   

Kumpel ma taki jakiś chiński w domu i muszę przyznać że daję radę, głośne te cholerstwo że sąsiedzi się schodzą looknąć co się dzieje <cicho>
Ogólnie na drobne domowe naprawy jak najbardziej ok, a jeżeli chodzi o akumulatorowe chińczyki
to jest to badziew i nie polecam niemarkowych produktów
_________________
MOJE A8 - FOTKI - WYDECH - LPG

NIE odpowiadam na pytania techniczne przez pw !
 
 
gtfan 
Moje A8



Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 102 razy
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 1200
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-04-09, 14:00   

Też mam tego Hamrona z Juli, trafiłem w promocji za 129zł. Tragedii nie ma, ale u mnie np. nie daje rady odkręcić ręcznie dokręconych śrub od kół po pewnym czasie. Na świeżo idzie, ale już po miesiącu sobie stuka, stuka i nic.
Druga wada - jest dosyć duży (długi), więc ciężko nim podejść do np. śrub od przednich zacisków.
_________________
Four rings to rule them all
 
 
pb41ns 
Moje A8


Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 1570
Skąd: osiek kuj-pomor
Wysłany: 2019-04-09, 14:29   

A jeśli chodzi o pneumaty? Macie coś sprawdzonego?
_________________
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
 
 
Inter32 
Moje A8


Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 233
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2019-04-09, 17:37   

https://narzedzia.moto-profil.pl/articles/details/148372/klucz-pneumatyczny-udarowy-1-2-1400-nm
 
 
Michal_ST 
Moje A8


Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
Wiek: 29
Dołączył: 13 Wrz 2016
Posty: 417
Skąd: Sosnowica/Lublin
Wysłany: 2019-04-09, 18:26   

Cytat:
więc ciężko nim podejść do np. śrub od przednich zacisków.
_________________

O te śruby mi chodzi i w ząb nie wiem jak je ruszyć
 
 
pb41ns 
Moje A8


Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 1570
Skąd: osiek kuj-pomor
Wysłany: 2019-04-09, 19:50   

Dobra nasadka i kawał rury i pójdzie, dobrze jest przed odkrecaniem puknac solidnie w srube
_________________
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
 
 
VAGowner 
Moje A8


Rocznik: 1997
Silnik cm3: TDI
Skrzynia: manual DQS 6b
Zasilanie: ON
Imię: Jac
Jeżdzę: A8 D2, A80 B4 1Z+
Pomógł: 10 razy
Wiek: 52
Dołączył: 12 Sty 2016
Posty: 462
Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2019-04-09, 21:07   

Michal_ST napisał/a:
Cytat:
więc ciężko nim podejść do np. śrub od przednich zacisków.
_________________

O te śruby mi chodzi i w ząb nie wiem jak je ruszyć

Wystarczy spróbować z kanału, lekko skręcając koło - ja tak zrobiłem.
_________________

 
 
gtfan 
Moje A8



Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 102 razy
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 1200
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-04-09, 21:53   

Z kanału to do śrub zacisku żaden udar potrzebny nie jest - nasadka, pokrętło i 70-80cm rurki i idzie pięknie. Schody się zaczynają jak chce się to z lewarka zrobić, wtedy już nie ma miejsca na taką przedłużkę. Tego hamrona kupiłem właśnie z myślą o śrubach zacisku, przegubów wewnętrznych, przegubów wału i niekoniecznie sobie z tym radzi.
_________________
Four rings to rule them all
 
 
Michal_ST 
Moje A8


Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
Wiek: 29
Dołączył: 13 Wrz 2016
Posty: 417
Skąd: Sosnowica/Lublin
Wysłany: 2019-04-09, 22:39   

Właśnie z lewarka.
gran, poradził sobie ww śrubami?? Jeśli tak to zrobię sobie jutro wycieczkę do Lublina by zakupić :)
 
 
Pepek 
Moje A8


Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Maj 2016
Posty: 477
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2019-04-09, 23:38   

Ten klucz z Juli jest fajny żeby nie machać krzyżakiem jaki już się ręcznie śruby w kołach popuści. Co do śrub przy zaciskach:
1) auto na podnośniku i pokrętło pół metra
2) wykorzystać podnośnik (żabę) - wprawdzie wyższa szkoła budowy odpowiedniej dźwigni, ale zawsze puszcza
_________________
Pozdrawiam.
 
 
drago_o 
Moje A8



Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 178 razy
Wiek: 31
Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 6539
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-04-10, 09:47   

Miałem akumulatorowe Hilti. Przeżyła istną masakrę eksploatacyjną ale nigdy nie zawiodła, raz na gwarancji wymieniany silnik(dożywotnia gwarancja). Kupiłem używaną a po 6 latach używania odsprzedana dalej bo nie chciałem kupować nowych akumulatorów za całkiem spore pieniądze ;)
_________________
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
 
 
pb41ns 
Moje A8


Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 1570
Skąd: osiek kuj-pomor
Wysłany: 2019-04-14, 20:42   

No i zakupiłem , co prawda nie elektryczny a pneumatyczny Hazet o sile 930 Nm, no zobaczymy co to warte
_________________
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
 
 
Michal_ST 
Moje A8


Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
Wiek: 29
Dołączył: 13 Wrz 2016
Posty: 417
Skąd: Sosnowica/Lublin
Wysłany: 2019-04-24, 20:01   

Hazeta klucze są dobre <okok>
Zakupiłem elektryka Stohr czy jakoś tak no szczerze okazał się badziewiem i tylko utopione pieniądze :/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Akumulatory samochodowe Audi A6 opony samochodowe 24opony.pl