Autor |
Wiadomość |
cezar88
Moje A8
Rocznik: 1992
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: BMW 730 E32
Wiek: 36 Dołączył: 13 Cze 2009 Posty: 114 Skąd: Bełchatów/Pruszków
|
Wysłany: 2009-08-23, 17:05
|
|
|
teraz już nikt praktycznie nie bierze bo po co ryzykować za parę złotych. ja dostałem jeden za 200zł i 6 punktów ale nie niebiescy mnie zatrzymali tylko słup, a oni tylko kwita wypisali :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
MorgothV8 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-08-27, 14:11
|
|
|
Fotoradar mnie kliknął jak wracałem Via Baltica (Litwa), miałem chyba 145-150 na 70 yyyy
Ciekawe czy dostanę fotkę, punkty i mandacik??
Na razie cisza... |
|
|
|
|
|
|
|
Grande
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 1,9;
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: Skoda Superb
Wiek: 45 Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 1 Skąd: Warszawa/Zgierz
|
Wysłany: 2009-08-27, 15:36
|
|
|
Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
Zeszły weekend Puławska w stronę Piaseczna: 97km/h na 50 i brak pasów. Miało być w sumie 500zł i 10 pkt. Skończyło się na 200zł i 6pkt za speed (33 km/h za dużo) i pouczeniu za brak pasów. :mrgreen: |
_________________ Get Audi or die tryin... |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2009-08-28, 09:14
|
|
|
Grande napisał/a: | Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
Zeszły weekend Puławska w stronę Piaseczna: 97km/h na 50 i brak pasów. Miało być w sumie 500zł i 10 pkt. Skończyło się na 200zł i 6pkt za speed (33 km/h za dużo) i pouczeniu za brak pasów. :mrgreen: |
No kolego, widzę, że zbierasz punkty w programie lojalnościowym jak się patrzy... :shock:
Uważaj bardziej bo stracisz "cugle" a z odzyskaniem jest sporo zabawy ;-)
Ja już kiedyś straciłem za pukty i teraz jestem "czujny jak ważka".... :wpale:
co nie znaczy, że jeżdżę wolniej niż kiedyś 8-) |
|
|
|
|
|
|
|
Grande
Użytkownik
Silnik cm3: 1,9;
Imię: Karol
Jeżdzę: Skoda Superb
Wiek: 45 Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 1 Skąd: Warszawa/Zgierz
|
Wysłany: 2009-08-28, 10:09
|
|
|
FOSS napisał/a: | Grande napisał/a: | Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
No kolego, widzę, że zbierasz punkty w programie lojalnościowym jak się patrzy... :shock:
Uważaj bardziej bo stracisz "cugle" a z odzyskaniem jest sporo zabawy ;-)
Ja już kiedyś straciłem za pukty i teraz jestem "czujny jak ważka".... :wpale:
co nie znaczy, że jeżdżę wolniej niż kiedyś 8-) |
Spoko, spoko damy radę... ostatnio miałem takie "szczęscie".... tak to ponad 2 lata na czysto. |
_________________ Get Audi or die tryin... |
|
|
|
|
eXecutorR [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-13, 17:27
|
|
|
Mnie dwa razy złapali. Raz przez V8, drugi raz nie.
1. Dawno, dawno temu w Warszawie przejechałem przez ciągłą linię. Tak, przyznaję się. Bo bez sensu mieli namalowane, ale co tam. Przejechałem -> 100zł i 1 pkt w programie lojalnościowym.
2. Ostatnio jak wracałem z Norwegii, żeby oponki i olej sobie zmienić. Przez Norwegię, Szwecję, Danię i Niemcy jadę bez problemu, w Polsce też dobrze szło - nawet tak źle nie było z drogami, ale kurde jadę za tirem niecałe 80km/h, za mną jakiś wariat w renówce megane się śpieszy i ciągle wygląda, czy już może wyprzedzać, a tu z naprzeciwka ruch niezły. Nadarza się okazja, za jakiś czas zakręt, samochody się kończą, to ja butuję. Koleś za mną oczywiście nie zdążył, bo zakręt. WYprzedziłem i jadę sobie kulturalnie 100-110km/h no i ta renówka dojeżdża. Już się bierze za wyprzedzanie mnie, podjeżdża blisko i nagle zwalnia (nie wyprzedza). No i w tym momencie już wiedziałem co za mną jedzie...
Na wideło mi pokazali, że jak wyprzedzałem tego TIRa (trwało to całe 4 sekundy), to zaczęła się jednostronnie ciągła. Oczywiście z tych całych emocji nie pamiętam dokładnie wszystkiego, ale gdzieś tam się zaczęła, zanim zjechałem na swój pas. Zawsze wydawało mi się, że kończyć na takiej można, ale panowie mówili, że nie. Efekt: 200zł, 1 pkt.
Co do tego pierwszego mandatu, to moja wina, fakt. Zaakceptowałem i tyle. Ale co do tego drugiego, to kurde potem 5 nocy nie spałem, tylko myślałem o tym, bo przekonany byłem, że winy żadnej nie mam... I co Wy na to? |
|
|
|
|
|
|
|
zwolo735
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 42 Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 2 Skąd: Morąg / mazury
|
Wysłany: 2009-10-13, 19:43
|
|
|
[quote="daro72"][quote="kuczlaw"] daro72 napisał/a: | Porostu wolę zapłacić plicmajsterowi niż państwu |
zgodze sie z kolega czasem po rozmowie sie wyczuje na który dom dziecka zbieraja |
|
|
|
|
Marcin123
Moje A8
Silnik cm3: 3700
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: marcin
Jeżdzę: d2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 92 Skąd: radomsko
|
Wysłany: 2009-10-22, 19:36
|
|
|
mam audi a8 od miesiaca i staram sie jak moge patrzec na zegary bo tylko tak jestem wstanie kontrolowac sytuacje(nie czuc predkosci) jezdze motocyklami od 10 lat i tam tez tak bylo wiec przyzwyczajenia zostaly.ale w motocyklach jest latwiej czasami cos przeskrobac bo nie ma tablic z przodu : :-D |
|
|
|
|
|
|
|
arturro
Użytkownik
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 1.9
Imię: Artur
Jeżdzę: A4 wcześniej A8
|
Wysłany: 2009-11-17, 15:50
|
|
|
eXecutorR nie powinieneś dostać mandatu jeżeli zacząłeś wyprzedzać na przerywanej która przeszła w ciągła. Musiałeś zjechać z pasa i nie było nic nie zgodnego z przepisami. No chyba ze zacząłeś wyprzedzać na ciągłej.
Co do fotoradarów zawsze uważałem na te odwrócone przodem w moja stronę natomiast te które były odwrócone jakby tyłem do mnie zawsze zlewałem. Jakże wielkie ogarnęło mnie zdziwienie jak dostałem takie zdjęcie.
Zdjecie
Fotoradar ustawiony w lesie nie wiem po jaką cholerę i do tego to przekroczenie o 21 jak by było 20 dostałbym o polowe mniejszy mandat i mniej punktów :diabel: a tak to 200zl 4pkt |
|
|
|
|
eXecutorR [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-17, 17:08
|
|
|
następnym razem (o ile będzie) to inaczej będę gadał z nimi. A swoją drogą arturro, ciekawe, że fotoradar ustawiony na równo 90km/h -> myślałem, że przeważnie jest jakieś 10km/h buforu (aby wyeliminować ewentualne błędy pomiaru itp.). No i od teraz będę też uważał na te patrzące w inną stronę ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2009-11-17, 22:23
|
|
|
arturro napisał/a: | eXecutorR nie powinieneś dostać mandatu jeżeli zacząłeś wyprzedzać na przerywanej która przeszła w ciągła. Musiałeś zjechać z pasa i nie było nic nie zgodnego z przepisami.(...) |
Kolego arturro, przykro mi w ten sposób mówić ale to co napisałeś to bzdura...
nie ma takiej zasady.
Nie ma praktycznie żadnego odstępstwa od zasady nieprzekraczania lini ciągłej.
A manewru wyprzedzania nie wolno zaczynać jeżeli widzimy, że nie możemy go zakończyć przed rozpoczęciem lini ciągłej - zawsze tak było i nic w tym zakresie się nie zmieniło. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Rafelek
Moje A8
Rocznik: 2010
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 96 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: 2009-11-17, 23:09
|
|
|
Masz 100 procent racji FOSS |
|
|
|
|
|
|
|
eXecutorR [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-18, 01:09
|
|
|
FOSS napisał/a: | A manewru wyprzedzania nie wolno zaczynać jeżeli widzimy, że nie możemy go zakończyć przed rozpoczęciem lini ciągłej |
a jak zacząłem wyprzedzać, to ciągła linia się nagle znikąd wzięła... ;-) Ale nic. Jakoś z tym żyję... |
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-18, 09:20
|
|
|
jak dotąd dalej mam konto puste ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2009-11-18, 09:46
|
|
|
zanjac napisał/a: | jak dotąd dalej mam konto puste ;-) |
klamiesz jak z nut... jeździsz D3-ką więc musisz mieć jakieś pln-y na koncie :mrgreen:
joke :-P
Ja niestety zebrałem już parę punktów w "programie lojalnościowym"...
wszystko to prędkość :wpale:
no ale na razie jest ich za mało aby wymienić je na dodatkowy egzamin sprawdzający a mi wcale się nie spieszy :-P :mrgreen: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|