|
Autor |
Wiadomość |
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Zasilanie: ON
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-04-24, 21:47
|
|
|
Ty wiesz swoje, a ja swoje i nie mam zamiaru Ciebie kolego do niczego przekonywać. Każdy z nas ma swoją PRAWDĘ:
a PRAWDY są dwie: CAŁA PRAWDA i GÓWNO PRAWDA, tylko górale mówią, że jeszcze jest trzecia: TYŻ PRAWDA. ;-)
Widocznie żyjemy w dwóch różnych krajach albo w stolicy są inne stacje diagnostyczne i inni funkcjonariusze policji.
A na marginesie byłem wczoraj na 2 stacjach diagnostycznych i diagności nie podzielali kolego Twojego zdania - dziwni jacyś.
Ciekawi mnie tylko, jak TWOJE AUTA spełniają opisywane przez Ciebie warunki przepuszczalności światła skoro fabrycznie przyciemnione szyby jeszcze bardziej przyciemniłeś?
Dokonałem wczoraj pomiaru na swoich oryginalnych szybach i wynik wyszedł: boczne przepuszczalność 71% przednia 74%. Myślę, że nawet jakbym nakleił zwykłą białą folię to spadłoby poniżej normy- ale sprzęt pewnie też mają jakiś inny, dziwny bo pewnie chiński.
Tak czy inaczej masz kolego FOSS rację i zgadzam się z Tobą w 100 %.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Temat szyb jak dla mnie uważam za zakończony. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-04-24, 22:21
|
|
|
SERGIO napisał/a: | Widocznie żyjemy w dwóch różnych krajach albo w stolicy są inne stacje diagnostyczne i inni funkcjonariusze policji.
A na marginesie byłem wczoraj na 2 stacjach diagnostycznych i diagności nie podzielali kolego Twojego zdania - dziwni jacyś.
Ciekawi mnie tylko, jak TWOJE AUTA spełniają opisywane przez Ciebie warunki przepuszczalności światła skoro fabrycznie przyciemnione szyby jeszcze bardziej przyciemniłeś? |
Wybacz SERGIO ale chyba wogóle nie czytałeś tego co ja piszę stąd dyskusja się totalnie rozmija.
Nigdzie nie twierdziłem, że przyciemnione szyby w moich autach spełniają normy określone w przepisach więc nie wiem co próbujesz udowodnić :shock: :!:
:arrow: W pierwszych postach napisałeś, że przepisy zabraniają wogóle przyciemniania szyby przedniej czołowej i przednich bocznych a to jest nieprawda - potwierdzają to przepisy które później zacytowałeś i o to przez cały czas chodzi...
jeżeli piszesz, że przepisy zabraniają to wprowadzasz innych w błąd :!:
Czy Ty wogóle przeczytałeś przepisy które zamieściłeś w poprzednim poście :?:
Powiedz w którym miejscu jest napisane, że przyciemnianie jest wogóle zabronione :?: :!:
Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś to ludzie na naszym forum jeżdżą nie tylko AUDI A8/S8 ale także innymi markami... i tak jak napisałem w poprzednim poście na naszym rynku wciąż jest wiele samochodów które fabrycznie wyjeżdżają z szybami białymi (bez przyciemnienia) - w nich przyciemnienie przednich bocznych szyb spokojnie mieści się w warunkach technicznych określonych zacytowanymi przez Ciebie przepisami a od firmy przyciemniającej dostaniesz wtedy odpowiedni certyfikat.
SERGIO napisał/a: | Dokonałem wczoraj pomiaru na swoich oryginalnych szybach i wynik wyszedł: boczne przepuszczalność 71% przednia 74%. Myślę, że nawet jakbym nakleił zwykłą białą folię to spadłoby poniżej normy- ale sprzęt pewnie też mają jakiś inny, dziwny bo pewnie chiński. |
I co w tym dziwnego :?:
Z tego co napisałeś wnioskuję, że podjąłeś tą dyskusję nie czytając wogóle moich wcześniejszych wypowiedzi...
a tak się składa, że już wcześniej pisałem, że szyby fabrycznie przyciemnione już mają przepuszczalność światła na poziomie maksymalnym dopuszczonym przez przepisy i przyciemnianie takich grozi zabraniem dowodu rejestracyjnego (Twoje pomiary tylko potwierdziły moje słowa).
SERGIO, przeczytaj co napisałem tutaj (link ten wrzucałem już poprzednio: http://www.a8team.pl/topics10/1436,15.htm), potem skonfrontuj to z przepisami, diagnostami, policją i z kim tam jeszcze chcesz a potem ponownie zkomentuj moje wypowiedzi ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|