|
Autor |
Wiadomość |
Limbo
Moje A8
Rocznik: 2010
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic ZF
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2014-04-21, 07:24
|
|
|
spoko... miałeś tipa w s8 ja mam manual. |
|
|
|
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 812 Skąd: Lubin
|
|
|
|
|
|
|
|
Limbo
Moje A8
|
Wysłany: 2014-04-22, 17:21
|
|
|
Panowie, proszę o porady.
Temat z długim odpalaniem został ogarnięty. Auto pali od strzała obojętnie ile czasu stoi.
Sytuacja jednak kompletnie nie zminieła się jeśli chodzi o błąd dotyczący przepustnicy.
Błąd ten dotyczy przepustnicy jego pełny kod oraz rozwiazanie problemu z bledem jest w linku nizej:
http://forums.vwvortex.co...28J338%29-fixed
dzis chciałem dostać sie do przepustnicy i załatwić temat lecz... tej przepustnicy nie da sie rozebrac jak na tej na zdjeciach. Trzeba by ją zdemonotwać i rozebrać... czego robić sam nie chce. Problem jednak polega na tym... ze moze to wcale nie pomoże dlatego też zwracam sie do doświadczonych w temacie co moze być moim problemem.
Dziś wygląda to tak... ze auto najgorzej odpala z rana. Gdy je odpale oborty mocno wariują w zakresie 2tys do 200 i najczesniej po pierwszym odpaleniu zgaśnie. Gdy mu lekko przygazuje po jakichs 20 sekundach problem znika i auto jest calkowicie ok.
Gdy wracam z pracy (auto odstoi 8 godzin) odpala i falowanie trwa jeszcze krócej.
Permanetnie pojawia się błąd wyżej opisany. Po jego skasowaniu gdy auto długo nie stoi błąd się nie pojawia.. pojawi sie przy odpaleniu po odczekaniu. Robiłem również adaptacje przepustnicy.. słychać chrobotanie w jej trakcie. Również gdy wsiąde do auta i przekrece stacyjke za kazdym razem słyszę to chrobotoanie.....ewidetnie idące z przepustnicy.
Jutro auto odstawie do speca, który ponoć o 4,2 wie sporo i powienien to ogarnąć chciałbym jednak wiedzieć z czym moge się spotkac i nie chce być naciągniety.
Moze problem jest tez w jakis sposób powiązany z visco? ktore chodzi non stop. jest spięte.
dzieki za pomoc |
|
|
|
|
k44761
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: TIP
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 497 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2014-04-23, 07:38
|
|
|
Chcesz, to pożyczę Ci przepustnicę od 4.2FL, obadasz sobie czy to napewno wina przepustnicy. |
_________________ Elektronika samochodowa. |
|
|
|
|
|
|
|
Limbo
Moje A8
|
Wysłany: 2014-04-23, 11:05
|
|
|
dziś auto wylądowało u speca.. zobaczymy jaka będzie diagnoza. jak coś to chętnie się zgodzę. Bedziesz miał ją na sprzedaż?
witam... spec wlasciwie nie zrobil nic innego niz ja. podlaczyl pod komp i powiedzial ze przepustnica do wymiany....wiele sie nie narobił...
jaki powinien być numer przepustnicy jaką szukać?
kolego z posta wyzej proszę Cie o kontakt najlepiej PW. chetnie kupie przepustnice w jakies promocji:) |
|
|
|
|
Limbo
Moje A8
|
Wysłany: 2014-04-28, 08:28
|
|
|
update.
problem rozwiazany.
wymieniłem przepustnice i wszystkie problemy się zakończyły
dziękuję koledze z posta wyżej. |
|
|
|
|
|
|
|
k44761
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: TIP
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 497 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2014-04-29, 22:09
|
|
|
Spoko, nie ma sprawy 😊 |
_________________ Elektronika samochodowa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|