|
Autor |
Wiadomość |
cypis81
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2011-12-04, 09:46 [S8 D2 00 LPG
] Dziwny problem z gazem.
|
|
|
Witam.
Mam problem z gazem. Rano odpalam bez problemu nawet jeśli jest minusowa temp. na benzynie. Po ujechaniu kilku kilometrów przełącza mi się na gaz i tu jest problem. Zaczyna mi przerywać na gazie. Nie ważne z jaką prędkością jadę i czy dodaje gazu czy zwalniam. Przełączam na benzynę i jest ok. Potem próbuję go przełączyć na gaz i nie da rady, dopiero za którymś tam razem załapie. Tak dzieje się tylko rano jak długo stoi. Byłem u kilku gaziarzy i żaden nic. Jeszcze wydaje mi się że za szybko paliwo ucieka. W ciągu 2 tygodni tankuję za 100 zł a kilometrów robię tygodniowo ok. 400.
Jak macie jakiegoś dobrego gaziarza w Krakowie i okolicach dajcie namiary.
Ja mam BRC. |
|
|
|
|
|
|
|
jdz1
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 1.6
Skrzynia: Manual
Imię: Jerzy
Jeżdzę: Renault Scenic
Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Gru 2010 Posty: 164 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-12-04, 11:50
|
|
|
Miałem podobny problem. Okazało się że auto jednocześnie pracuje na gazie i na jednym cylindrze na benzynie (2 cylinder). Komputer od LPG nie rozłączał benzyny na 2 cylindrze. Jak zaczyna Ci kuleć to zatrzymaj się, auto niech dalej chodzi na gazie, zacznij ściągać przewody od gazu na poszczególnych cylindrach. Jeżeli jest podawana jednocześnie LPG i Pb to wówczas silnik powinien zacząc normalnie pracować, chyba że leje Ci jednocześnie na kilku cylindrach. To odłączaj dalej i obserwuj co się dzieje. Byłeś u gazownika?Co pkazuje komputer? Czy jeżeli dłuższy czas przytrzymasz jak Ci przerywa na LPG nie zapala się kontrolka CAT? Jeśli tak to wówcxas nawet na benzynie nie powinien już chodzić, cylinder wówczas jest już odłączone na LPG i Pb. A może padł Ci tylko czujnik ciśnienia gazu PS-01?
[ Dodano: 2011-12-04, 11:52 ]
A może poprostu reduktor albo wtryski od LPG kończą się? Jaki masz już przebieg na LPG? |
|
|
|
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC A8 D3 BVN
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 2011-12-04, 16:32
|
|
|
Albo jest za zimny silnik i za wcześnie przełącza się na gaz , spróbuj nagrzać na benzynie do normalnej temperatury i przełącz na gaz i wtedy zobacz czy jest tak samo . |
_________________ ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
|
|
|
|
|
cypis81
Użytkownik
Rocznik: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Michał
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2011-12-04, 19:27
|
|
|
jdz1 napisał/a: | Miałem podobny problem. Okazało się że auto jednocześnie pracuje na gazie i na jednym cylindrze na benzynie (2 cylinder). Komputer od LPG nie rozłączał benzyny na 2 cylindrze. Jak zaczyna Ci kuleć to zatrzymaj się, auto niech dalej chodzi na gazie, zacznij ściągać przewody od gazu na poszczególnych cylindrach. Jeżeli jest podawana jednocześnie LPG i Pb to wówczas silnik powinien zacząc normalnie pracować, chyba że leje Ci jednocześnie na kilku cylindrach. To odłączaj dalej i obserwuj co się dzieje. Byłeś u gazownika?Co pkazuje komputer? Czy jeżeli dłuższy czas przytrzymasz jak Ci przerywa na LPG nie zapala się kontrolka CAT? Jeśli tak to wówcxas nawet na benzynie nie powinien już chodzić, cylinder wówczas jest już odłączone na LPG i Pb. A może padł Ci tylko czujnik ciśnienia gazu PS-01?
[ Dodano: 2011-12-04, 11:52 ]
A może poprostu reduktor albo wtryski od LPG kończą się? Jaki masz już przebieg na LPG? |
Podejrzewam że pracuje na gazie i na benzynie. Za szybko mi znika paliwo. Muszę podjechać do dobrogo gaziarza.
Ma ktoś namiary na dobrego gaziarza do BRC z krakowa i okolic. |
_________________ http://www.fotosik.pl/u/cypis81/album/1040876
|
|
|
|
|
|
|
|
Arthur
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: 6-speed manual
Imię: Artur
Jeżdzę: S8 D2,cq V8,90Q B2,RS4b7,A7
Pomógł: 5 razy Wiek: 43 Dołączył: 03 Lip 2011 Posty: 204 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-12-04, 19:53
|
|
|
na Nazaretanskiej maja brc i cos nawet ogarniaja lpg |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|