|
Autor |
Wiadomość |
Tomek_Iran
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: Audi S8 D2 360KM
|
Wysłany: 2015-09-25, 09:27 [S8 D2 01 LPG
] Zamienniki do głosników Bose przód + tył.
|
|
|
Cześć wszystkim.
Chciałbym zmienić głosniki w przednich i tylnich dzwiach z oryginalnych bose na coś bardziej zaawansowanego( nie mowie ze bose jest złe, jednak w zyciu juz trochę przetłukłem domowego audio wysokich lotów a w samochodzie moim odnosnikiem jest Volvowskie Dynaudio a więc sami rozumiecie ze człowiek automatycznie chce dązyć do czegoś "lepszego":)
Z przodu są zapewne w zabudowie a więc glosniki na podmiankę muszą mieć raczej ściśle okreslone parametry.
Ktoś już kiedyś się w to bawił?
Jaki rozmiar maja glosniki na przodzie i na tyle? Jest jakiś specjalny system montażowy glosników bose?
Czy kazdy głosnik sterowany jest osobnym wzmacniaczem? (Spotkałem sie z tym przy Audi 100 C4) czy wszystko zasila centralny w bagażniku?
Macie może jakieś typy głosników które można z powodzeniem podmienić bez większego rezania? |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2015-09-25, 10:50
|
|
|
Gdzieś mi się walają głośniki BOSE z D2 to Ci pomierzę przez wolne jak znajdę.
Wyjąć same głośniki to nie problem, gorzej z boczkami, bo trzeba uważać na kołeczki, jak zdjąć boczki znajdziesz na forum z PDFami, lub m.in na http://www.audipages.com/...y/doortrim.html
BOSE ma jeden wzmacniacz z filtrami który zasila wszystko (czyli 8 szt). Przy systemie Nokia by Tonsil, gdzie było 10 głośników (dwa dodatkowe tweetery w tylnych drzwiach) radio zasilało cztery głośniki z przodu, a dwa małe wzmaki pod wooferami w półce po 3 tylne na stronę.
Z zamiennikami generalnie nie powienenes miec wiekszego problemu poza tylnymi jesli chcesz nadal montowac ich oslony z dolu bagaznika, bowiem te z BOSE sa w miare plaskie, a zazwyczaj reszta ma wieksze magnesy. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Kondraczek
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2016-10-26, 21:46
|
|
|
Odkopuje temat. Zaczął mi trzeszczeć głośnik w prawych przednich drzwiach. Kupno używanego BOSE to strzał w ciemno, albo będzie ładnie grał albo szmelc leżący pół roku w wilgotnej stodole. Co da się wsadzić z przodu zamiast Bose? Zna ktoś średnice i głębokość montażową żeby można było coś dobrać z allegro? Ewentualnie jakieś sprawdzone propozycje? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|