Temat szarpania przerabiałem u siebie. Auto przy mocnym depnieciu miało czkawkę jakby odcinało moc. Na benzynie tego nie było. Jak na gazie szarpało i zaświecił się CAT. To auto nie miało mocy czasem gasło. Po ponownym odpaleniu było Ok. Przeszedłem dosyć długa drogę z tym tematem. Zacząłem od regeneracji reduktorów gazu Zavoli. Nie pomoglo, ale reduktory miały dosyć było widać. Wymiana węży gazowych,filtrów. Zero poprawy. O wymianie świec nawet nie wspominam. Wymieniłem wtryski gazu na starych wtryskach wykręciłem dysze we wtryskach także nic nie pomogło. Okazało się ze mam uwalone sondy lambda. Wymieniłem obie na nowe. I tu pojawiło się światełko w tunelu. Pojawiły się błędy ubogiej dawki paliwa czego wcześniej nie było. Na benzynie zero błędów. W nowych wtryskach wykręciłem dysze redukcyjne i auto jeździ naLPG jak na benzynie. Reasumując przyczyn może być wiele. Każdy musi przejść swoją ścieżkę poznając auto. Jednak myślę , że punktem wyjściowym są sprawne sondy lambda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum