|
Autor |
Wiadomość |
pytlar
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 5,7
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: jaa
Jeżdzę: chrysler aspen
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2013 Posty: 274 Skąd: Prabuty
|
Wysłany: 2014-11-20, 10:57
|
|
|
no i jednak przedwczesna radość... dalej się coś pieprzy... tylko jest teraz inna kwestia: samochód zapalam rano i chodzi bez problemu na benzynie, i może chodzić cały dzień bez najmniejszego problemu o ile nie włączę gazu!! jak włączy się gaz i samochód z powrotem na benzynę wrzucę to zaczyna się cyrk i samochód znowu kuleje...
wczoraj byłem u gazowników, ale już mnie wqu*** po woli, bo mili byli jak trzeba było zakładać gaz, a teraz nie mają czasu, albo oni nic nie zrobią bo na benzynie chodzi nie tak, a na gazie chodzi lepiej więc co ja chce od nich, powiedział, żebym spróbował sondy lambda na nowe zmienić, może coś da, ogólnie mu się nie chce już myśleć nad moim samochodem...
jedyne co pokazał, że na benzynie rozjeżdża się czas wtrysków o 1ms, na lewej głowicy jest średnio 3,4 a na prawej robi się 4,4, jak samochód wrzuci się na gaz to wtedy wyrównuje się czas nawet na benzynie na wszystkich cylindrach i samochód zaczyna działać w miare równo (bo powiedział, że na gazie nie będzie chodził równo bo potrzebna lepsza iskra niż dla benzyny i dlatego nie chodzi równo na wolnych obrotach na LPG)... |
|
|
|
|
|
|
|
marekp750
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Pomógł: 77 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 1011 Skąd: k/Pruszcza Gd.
|
|
|
|
|
|
|
|
pytlar
Moje A8
|
Wysłany: 2014-11-20, 12:34
|
|
|
wtyczke podpieli do kompa od gazu i na programie STAGA pokazywał mi na monitorze co mu się wyświetla, czyli po prawej od wykresu mapy była tabelka z czasami wtrysków jak to powiedział...
układ zapłonowy sprawny, świece, cewka, kable sprawdzone, kompresja na cylindrach, można je wykluczyć... |
|
|
|
|
marekp750
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Pomógł: 77 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 1011 Skąd: k/Pruszcza Gd.
|
|
|
|
|
|
|
|
pytlar
Moje A8
|
Wysłany: 2014-11-20, 13:41
|
|
|
wtryskiwacze LPG nowe, mają przejechane jakies 3tys km, nie leją bo sprawdzał, że na PB nie ma żadnego spadku ciśnienia LPG więc nie leją, ewidentnie jest na PB brak paliwa, bo świeca sucha przy kuleniu silnika... |
|
|
|
|
michalwruszak
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Pomógł: 75 razy Dołączył: 10 Kwi 2013 Posty: 2082 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|