|
Autor |
Wiadomość |
psr2
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kuba
Jeżdzę: S8 D2 FL
Wiek: 38 Dołączył: 05 Sty 2010 Posty: 31 Skąd: Mieszkowice
|
Wysłany: 2011-08-08, 15:10
|
|
|
witam, chyba mam podobnie. Zmienialem rozrząd i przy okazji wymieniłem zimeringi i uszczelke od chłodniczki oleju bo kapał olej. alternator byl zalany olejem ale nic nie swieciło, wymyłem go tz przetarłem szmatka zmontowałem wszystko i tez jak daje gazu na jałowym czy podczas jazdy to tez mi sie zaswieca kontrolka. wymienilem czujniki i tak samo dalej. tez spróbuje wyciagnać chyba jeszcze raz alternator i dam do elektryka.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
artek
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Artur
Jeżdzę: Audi S8
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 04 Lis 2010 Posty: 99 Skąd: Chełm/lubelskie
|
Wysłany: 2011-08-08, 22:17
|
|
|
ja jeden wymieniłem i był spokój przez pół roku, ale teraz znowu to samo . Zrobiłem alternator ale nic nie pomogło , coś chyba na kablach może od wody ale nie mam narazie pojęcia. jak coś z tym zrobię to dam znać. |
|
|
|
|
|
|
|
psr2
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Kuba
Jeżdzę: S8 D2 FL
Wiek: 38 Dołączył: 05 Sty 2010 Posty: 31 Skąd: Mieszkowice
|
Wysłany: 2011-08-08, 23:53
|
|
|
u mnie tez tak dziwnie jutro sprawdze kable i jak coś to zawioze ten alternator. Bo jak zapale auto swieci mi kontrolka od ladowania dopiero po dodaniu gazu gasnie i wtedy tez sie zaswieca olej, w sumie to moze byc cos z alternatorem albo przewodami bo przed demontazem wszystko chodzilo jak nalezy.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-08-09, 19:54 ]
Dzisiaj próbowałem i odłączyłem dwa czujniki olejowe ale dalej jest tak samo czyli zaświeca sie kontrolka olejowa przy około 2200obrotów. Dalej nie wiem co zrobic, nie wiem czy ruszać ten alternator skoro te dwa czujnikiodłączone a kontrolka dale się zaświeca..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Danio
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2011-09-26, 20:44
|
|
|
Może głupie pytanie ale czy przy zmianie oleju był wymieniony filtr, bo u mnie "fachowcy" nie wymienili i miałem to samo. Sprawdz czy jak dasz wyższe obroty silnika (ok 3500-4000) to czy zgaśnie ta kontrolka. zobacz mój ostatni post http://www.a8team.pl/topics12/3964.htm |
_________________ Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|