|
Autor |
Wiadomość |
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
|
|
|
|
|
|
|
olimpus104
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: ON
Imię: Zibi
Jeżdzę: A8 D3 Quattro 3.0 TDI Sport
Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 04 Wrz 2012 Posty: 267 Skąd: Bognor Regis UK
|
Wysłany: 2012-10-06, 21:35
|
|
|
Tak,takiego oznaczenia audi, :mrgreen: chyba nikt sie nie powstydzi :mrgreen: :mrgreen: |
_________________ Audi A8 D3Quattro 3.0 TDI Sport
Audi A6 C6 2.0TDI S line
http://www.a8team.pl/a6-c6-s-line-vt8865.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
Vincent
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Jeżdzę: A8 D2 W12
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:39
|
|
|
JA dzisiaj widziałem RS8... i tu jest poważne pytanie wiocha czy szpan ? |
_________________ ...i to by było na tyle...
Vincent |
|
|
|
|
labas
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 , A6
Pomógł: 10 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 610 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:56
|
|
|
Vincent napisał/a: | JA dzisiaj widziałem RS8... i tu jest poważne pytanie wiocha czy szpan ? |
Nie, to tuning................................wiejski :lol: |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2012-10-07, 18:03
|
|
|
Różni ludzie i różne potrzeby i też dlatego bardzo duży wybór znaczków. :-P |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-10-07, 22:38
|
|
|
Vincent napisał/a: | JA dzisiaj widziałem RS8... i tu jest poważne pytanie wiocha czy szpan ? |
Powiem tak...
kiedy planowałem budowę mojego RS8 zwieńczeniem projektu miały być znaczki RS8... na klapie tylnej, na grillu, na zegarach...
i wiem, że gdyby mnie na tym forum nie było i projekt nie zostałby jakoś głośno opisany to większość z Was widząc to auto na drodze śmiała by się i mówiła, że to wiocha pełną gębą...
ja ze swojej strony, widząc takie reakcje, śmiałbym się również i myślał o Was: "Ale "łosie"... śmieją się a nie wiedzą co w tej starej budzie drzemie." :-P
i z równie wielkim uśmiechem na twarzy stawałbym z Wami na światłach... na starcie chętnie puszczałbym przodem dając lekkiej fory a później idąc pełnym ogniem pokazywałbym zadek mojej ósemki :lol:
...
najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że owe znaczki RS8 pojawiły by się na aucie jako dopełnienie całości a więc dopiero wtedy kiedy auto byłoby już po wszystkich zabiegach mechanicznych :-o
...
wiem że nie wszystkim może podobać się ten pomysł ależ i tak wciąż mam na nią smaka... chyba kiedyś pokuszę się jeszcze na S8 D2 i zrealizuję swój pomysł do końca... to lepsze niż sex... mina właścicieli innych Audi bezcenna :mrgreen: :mrgreen: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
Ostatnio zmieniony przez FOSS 2012-10-28, 21:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-08, 10:08
|
|
|
FOSS, Zgadzam się z Tobą co do minki ludzi bo znam to uczucie Ale ja nie mam zamiaru swojej oznakowywać wcale-niech sie dziwią bardziej |
|
|
|
|
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2012-10-08, 10:40
|
|
|
FOSS napisał/a: | ..., śmiałbym się również i myślał o Was: "Ale "łosie"... śmieją się a nie wiedzą co w tej starej budzie drzemie." :-P
i z równie wielkim uśmiechem na twarzy stawałbym z Wami na światłach... na starcie chętnie puszczałbym przodem dając lekkiej fory a później idąc pełnym ogniem pokazywałbym zadek mojej ósemki :lol:
.... |
nie wiem czy piszesz to powaznie, czy piszesz zartobliwie (wtracone emotikonki).
jesli powaznie, to musze powiedziec, ze jest to nic innego jak zwykla dziecinada. drogi publiczne nie sa do tego, aby udowadniac, kto jest lepszy. no wlasnie ... czy aby na pewno "lepszy" ? bo na pewno delikatnie rzecz ujmujac "malo rozwazny".
z tego co pamietam miales juz raz nieprzyjemna przygode i wtedy nikt szczesliwie nie ucierpial. widze czasami jak na swiatlach inni agresywnie ruszaja, chca sie scigac (czy ze mna, czy z innymi), zas na nastepnych swialach ich doganiam i jakims zbiegiem okolicznosci maja wtedy wzrok skierowany prosto przed siebie - chyba im glupio, ze bez zbednego wysilku dogonilem ich na nastepnych swiatlach.
od sprawdzania swoich mozliwosci jest dedykowany tor. wtedy mozna sprawdzic swoje mozliwosci, a nie wyscig na prostej na odcinku 300 m w srodku miasta.
pojedziesz na taki tor i okaze sie ze takie RS8 jest znacznie slabsze niz fabryczne samochody o mniejszej mocy. wtedy chce zobaczyc mine wlasciciela RS8. tam sie licza unmiejetnosci kierowcy, a nie "malo-skomplikowane" naciskanie gazu do oporu.
jesli piszesz zartobliwie, to wg mnie mozna sobie przyklejac cokolwiek, RS8, RS9, W12, cokolwiek. tak dlugo jak wlasciciel czuje sie z tym dobrze. jedni doklejaja dodatkowe antenki, inni dokladaja dodatkowe rury wydechowe, jeszcze inni dodatkowe spojlery ... czy samochod jedzie przez to sybciej ? na pewno nie. czy jest lepszy ? na pewno nie. czy sprawia frajde ? tak |
|
|
|
|
|
|
|
AudiA8
Moje A8
Rocznik: 2007
Imię: Dawid
Jeżdzę: A6 Avant 3.0 TDI Quattro
|
|
|
|
|
labas
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 , A6
Pomógł: 10 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 610 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 2012-10-08, 19:44
|
|
|
Aj tam, jaki pocisk, na zakopiance objadę go Nubirą :lol: |
|
|
|
|
|
|
|
AudiA8
Moje A8
Rocznik: 2007
Imię: Dawid
Jeżdzę: A6 Avant 3.0 TDI Quattro
|
Wysłany: 2012-10-08, 21:15
|
|
|
Tikiem też wyprzedzisz:P |
_________________ Wyjątkowy samochód, dla wyjątkowych ludzi.
|
|
|
|
|
olimpus104
Moje A8
Rocznik: 2008
Skrzynia: Tiptronik
Imię: Zibi
Jeżdzę: A8 D3 Quattro 3.0 TDI Sport
Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 04 Wrz 2012 Posty: 267 Skąd: Bognor Regis UK
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-10-09, 01:29
|
|
|
and808 napisał/a: | nie wiem czy piszesz to powaznie, czy piszesz zartobliwie (wtracone emotikonki). |
A ja nie czuję potrzeby aby Ci to wytłumaczyć... jeżeli chcesz koniecznie ocenić moją osobę to musisz przeczytać trochę więcej moich postów... jest ich chyba wystarczająco dużo aby wymagało to większych przemyśleń
Z drugiej jednak strony liczę, że swoje uwagi ad persona będziesz serwował jednak z dużą dozą ostrożności.
and808 napisał/a: | jesli piszesz zartobliwie, to wg mnie mozna sobie przyklejac cokolwiek, RS8, RS9, W12, cokolwiek. tak dlugo jak wlasciciel czuje sie z tym dobrze. jedni doklejaja dodatkowe antenki, inni dokladaja dodatkowe rury wydechowe, jeszcze inni dodatkowe spojlery ... czy samochod jedzie przez to sybciej ? na pewno nie. czy jest lepszy ? na pewno nie. czy sprawia frajde ? tak |
Akurat co do tego to napisałem wyraźnie że takie RS8 przykleiłbym jako dopełnienie projektu, po zakończeniu modyfikacji mechanicznych.
Z całym szacunkiem ale na moje niedouczone oko kiedy bym ten projekt ukończył to auto na pewno jeździłoby dużo szybciej niż seryjne S8... pomiędzy wolnossącym 4.2V8 360KM 430Nm a doładowanym 4.2V8 600KM 760Nm jest tak miażdżąca różnica, że sam znaczek RS8 można traktować wyłącznie humorystycznie jako element mający "zmylić przeciwnika" ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2012-10-09, 09:54
|
|
|
FOSS napisał/a: | A ja nie czuję potrzeby aby Ci to wytłumaczyć... jeżeli chcesz koniecznie ocenić moją osobę to musisz przeczytać trochę więcej moich postów... jest ich chyba wystarczająco dużo aby wymagało to większych przemyśleń
Z drugiej jednak strony liczę, że swoje uwagi ad persona będziesz serwował jednak z dużą dozą ostrożności. |
... czy masz nick "FOSS" z duza liczba postow, czy masz nick "ABC" z 1 postem i jestes tu nowy - nie ma znaczenia. to nie jest zadna uwaga ad persona, to jest moja reakcja na bezmyslne zachowanie jakie opisales. nie chodzi o to abys mi wytlumaczyl czy pisales to powaznie, czy zartem. sam sobie mozesz odpowiedziec.
FOSS napisał/a: | Akurat co do tego to napisałem wyraźnie że takie RS8 przykleiłbym jako dopełnienie projektu, po zakończeniu modyfikacji mechanicznych.
Z całym szacunkiem ale na moje niedouczone oko kiedy bym ten projekt ukończył to auto na pewno jeździłoby dużo szybciej niż seryjne S8... pomiędzy wolnossącym 4.2V8 360KM 430Nm a doładowanym 4.2V8 600KM 760Nm jest tak miażdżąca różnica, że sam znaczek RS8 można traktować wyłącznie humorystycznie jako element mający "zmylić przeciwnika" ;-) |
zupelnie nie zrozumiales.
napisalem, ze moim zdaniem mozna sobie przyklejac co sie chce. znowu nie byla to zadna uwaga: "ad persona". jesli komus sprawia przyjemnosc posiadac znaczek V12 w silnku 4-cylindorwym - dajmy mu ta frajde i nie oceniajmy go na tej podstawie. czy bedzie to zwienczeniem powaznego zwiekszenia mocy silnika, czy bedzie to tylko element ozdobny - o niczym to nie swiadczy.
Ty, o ile mnie pamiec nie myli masz wiecej rur wydechowych niz "przewidziala fabryka". co sadzic o takim samochodzie: "wiocha, czy szpan ?". nic. jesli sprawia Ci frajde - to fajnie i jedyne co sie liczy. w przeciwnym razie nie zamontowal bys tego.
czy mozna Cie oceniac na tej podstawie: na pewno nie.
a przeciez na dobra sprawe te Twoje dodatkowe rury wydechowe to taki znaczek "RS8": wskazujesz innym, ze masz duza moc silnika, zas nie roznisz sie od innych A8.
kilkanascie lat temu bylem w angli i widzialem jak ludzie w garniturach (nie wszyscy rzecz jasna) jezdza do pracy w butach sportowych (wygodne), zas dopiero w biurze przebieraja sie w buty do garnituru. co sadzic o ich zachowaniu ? normalne czy glupie ? widzac to po raz pierwszy w zyciu: pomyslalem "gosc zupelnie odlecial", a jak sie pozniej okazalo, to ja robilem zle i meczylem sie w niewygodnych butach. innymi slowy: nie spieszmy sie z ocena ludzi na podstawie tego jak wygladaja/jak sie nosza. |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2012-10-09, 10:13
|
|
|
Widzę że kolega and808 powrócił w pełni sił. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|