Autor |
Wiadomość |
PEPOL D2
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 5.0
Skrzynia: Automatyczna
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Mercedes Benz 500 Sec
|
Wysłany: 2011-11-15, 18:50
|
|
|
Jak kiedyś mi przyjdzie ciułać biedę to i tak sobie nakleję znaczek s8 i A8team na moim golfie 2. 8-) |
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 20 razy Wiek: 46 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2011-11-15, 20:00
|
|
|
reksen napisał/a: | sylwekr napisał/a: | "wiocha" to naklejenie innego znaczka niż powinien być. Mi ogólnie podoba się jak auto nieoznakowane, ewentualnie oryginalne znaczki w tych miejscach co być powinny, nic więcej. |
sylwekr napisał/a: | reksen napisał/a: | ... albo grill od S8 w samochodach A8 |
osobiście nie mam nic przeciwko takim przeróbką - jeśli nie ma przy okazji jakiś oznaczeń wprowadzających w błąd. |
oj, widzę to małą niekonsekwencje... |
O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 :mrgreen: Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi. |
|
|
|
|
|
|
|
reksen
Użytkownik
Imię: Andrzej
Jeżdzę: brak
|
Wysłany: 2011-11-15, 22:33
|
|
|
z tego co wiem na grillu od S8 jest integralny znaczek S8.
co więcej format/kolor grilla od S8 jest "zarezerwowany" dla S8.
ale tylko si tak przyczepiałem. każdy robi co chce |
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2011-11-15, 22:48
|
|
|
zanjac napisał/a: | Według mnie , niech są znaczki jak dany egzemplarz z nimi wyszedł............byle by tylko tak jak w orginale.......czyli w odpowiednim miejscu,stronie ,poziomie itd..........no i oczywiście odpowiednie do modelu np S8 poliftowy inny i przedliftowwy inny , wtedy po prostu jest orginał i wygląda to ze smakiem..... |
dokładnie! zgadzam się i mam identyczne poglądy w tej kwestii....
czytając wypowiedzi widzę że większość nie ma znaczków... że to wiocha itp.... no ok...
a ja zapytam ilu z Was tak z ręką na sercu zdjęła sama znaczki?? co?? czy poprostu kupiła auta już bez emblematów...?? temat "gołej klapy" był tu poruszany...
wiem,wiem.. że z salonu... na zamówienie klijenta... wyjeżdżały takie "gołe"!
ale... obstawiam że 90% aut bez emblematów to auta po "jakiś naruszeniach odbytniczych" ;-) |
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-15, 22:51
|
|
|
AMSTAFF napisał/a: | zanjac napisał/a: | Według mnie , niech są znaczki jak dany egzemplarz z nimi wyszedł............byle by tylko tak jak w orginale.......czyli w odpowiednim miejscu,stronie ,poziomie itd..........no i oczywiście odpowiednie do modelu np S8 poliftowy inny i przedliftowwy inny , wtedy po prostu jest orginał i wygląda to ze smakiem..... |
dokładnie! zgadzam się i mam identyczne poglądy w tej kwestii....
czytając wypowiedzi widzę że większość nie ma znaczków... że to wiocha itp.... no ok...
a ja zapytam ilu z Was tak z ręką na sercu zdjęła sama znaczki?? co?? czy poprostu kupiła auta już bez emblematów...?? temat "gołej klapy" był tu poruszany...
wiem,wiem.. że z salonu... na zamówienie klijenta... wyjeżdżały takie "gołe"!
ale... obstawiam że 90% aut bez emblematów to auta po "jakiś naruszeniach odbytniczych" ;-) |
..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to z autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej ;-) |
|
|
AMSTAFF
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-15, 22:58
|
|
|
Cytat: | ..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to a autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej
|
a no właśnie... zawsze później niby można przykleić... ale nie zawsze da sie w tym samym miejscu co były... ;-)
sylwekr napisał/a: | O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi. | popieram!
sylwekr napisał/a: | Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta |
nooo.. lustra od Eski ori. faaajneee :lol: to są fajne rzeczy ale drogie... |
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-15, 23:00
|
|
|
AMSTAFF napisał/a: | Cytat: | ..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to a autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej
|
a no właśnie... zawsze później niby można przykleić... ale nie zawsze da sie w tym samym miejscu co były... ;-)
sylwekr napisał/a: | O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi. | popieram!
sylwekr napisał/a: | Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta |
nooo.. lustra od Eski ori. faaajneee :lol: to są fajne rzeczy ale drogie... |
...ale kusi heehheeh |
|
|
AMSTAFF
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-15, 23:03
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | ...ale kusi heehheeh |
co masz na myśli?? |
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-15, 23:09
|
|
|
K...a naklejke A8 TEAM |
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 07:25
|
|
|
Moje było kupione bez znaczków w Szwajcarii.............a teraz ma :mrgreen:
a ile się naszukałem , mierzyłem nawet nową w salonie...........aby przykleić na odpowiedniej wysokości w odpowiedniej odległości od konturu klapy itd. |
|
|
|
|
|
|
|
Mucholejkolator
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Imię: Kacper
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 460 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-11-18, 11:41
|
|
|
A widzisz, ja na razie chyba zostawię ze znaczkami. Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało. Boję się że będzie za dużo tych "chromowych" ozdobników ;-) |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:19
|
|
|
zanjac napisał/a: | Moje było kupione bez znaczków w Szwajcarii.............a teraz ma :mrgreen: |
hehehe, no nie wiem czy Twoja jest tutaj dobrym przykładem... bo od zakupu zaszło w niej tyle zmian, że znaczki to przy nich raczej tylko drobny detal :lol:
Mucholejkolator napisał/a: | Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało. |
Kończ Waść... nerwów oszczędź :lol: się już nie mogę doczekać tego finału :-P |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:37
|
|
|
FOSS napisał/a: | to przy nich raczej tylko drobny detal |
no chyba masz rację :lol: a do tego udało mi się uruchomić roletę tylną :mrgreen: |
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2011-11-18, 20:47
|
|
|
zanjac napisał/a: | FOSS napisał/a: | to przy nich raczej tylko drobny detal |
no chyba masz rację :lol: a do tego udało mi się uruchomić roletę tylną :mrgreen: |
Tylko nie pisz o tym na tylnej klapie... ;-) :mrgreen: |
|
|
|
|
|
Mucholejkolator
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Imię: Kacper
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 460 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-11-18, 22:31
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | zanjac napisał/a:
FOSS napisał/a:
to przy nich raczej tylko drobny detal
no chyba masz rację :lol: a do tego udało mi się uruchomić roletę tylną :mrgreen:
Tylko nie pisz o tym na tylnej klapie... ;-) :mrgreen: |
Dobre
FOSS napisał/a: | Mucholejkolator napisał/a:
Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało.
Kończ Waść... nerwów oszczędź :lol: się już nie mogę doczekać tego finału :-P |
Też już dostaję telepacji :lol: To pozwolę sobie tutaj wkleić jedna fotkę, tak na ukojenie nerwów. Jutro finał :mrgreen: A potem relacja już w innym temacie :->
|
Ostatnio zmieniony przez Mucholejkolator 2011-11-18, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|