Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[A8 D2 4,2 Q] Air8 US by Robertas...mini barek s84  
Autor Wiadomość
danishow 
Moje A8

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Wysłany: 2016-09-25, 20:07   

Hm, nowe w ASO kosztują 150 Euro za parę ...w sumie nie aż tak drogo.

Plewis 
Moje A8

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: manualna
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2016-10-01, 20:40   

robertas, masz zdjecia jak masz poprowadzony układ wydechowy? jest to ze stali nierdzewnej?

robertas 
Moje A8

Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Wysłany: 2016-10-01, 21:20   

Plewis, no caly z nierdzewki od katow, 2x2,5"' ale zdjec aktualnie nie mam jak to spod spodu leci ;) gdzies mi sie to zapodzialo

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-01, 21:23   

masz przepustowośc taka jak byla czy jest luźniejszy??
Liczony pod silnik jest?

Plewis 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-01, 21:24   

robertas napisał/a:
Plewis, no caly z nierdzewki od katow, 2x2,5"' ale zdjec aktualnie nie mam jak to spod spodu leci ;) gdzies mi sie to zapodzialo

chetnie bym zobaczył Twój układ wydechowy,ciekawi mnie też jak brzmi...
na ilu tłumikach? kto robił i ile sobie za to ceni...?

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-01, 21:28   

A ty to malo o zyciu wiesz. W wolnossakach wydech trzeba liczyć ścisle pod silnik bo bedzie kupa i uciekna niutony z koniami sie bzykac do lasu. Nie może byc rozluźniony i nie może byc za ciasny.

Nie wyssałem tego z palca tylko to nauka ze szkoły ;)

Sam sie przekonałem ja na aucie zony a kolega na S8 jak wazny jest odpowiedni wydech w wolnossaku.

Plewis 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-01, 21:41   

Apophis napisał/a:
A ty to malo o zyciu wiesz. W wolnossakach wydech trzeba liczyć ścisle pod silnik bo bedzie kupa i uciekna niutony z koniami sie bzykac do lasu. Nie może byc rozluźniony i nie może byc za ciasny.

Nie wyssałem tego z palca tylko to nauka ze szkoły ;)

Sam sie przekonałem ja na aucie zony a kolega na S8 jak wazny jest odpowiedni wydech w wolnossaku.
to pochwal sie co tam namodziliście,ze zamiast przyrostu poszły na łąke te konie...

robertas 
Moje A8

Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Wysłany: 2016-10-01, 21:44   

Apo, no nie ma bata zeby moj nie byl luzniejszy... Jest i to sporo mysle, ale auto dalo sobie z tym rade, tak samo dolot... przeplyw powietrza jest u mnie zmodyfikowany nieco przez filtr... Zreszta co u mnie nie jest zmodyfikowane, sam wiesz ;)

Plewis, kupilem customa i przerobilem go pod siebie, mnie nie pytaj jak brzmi, bo to mial byc set tylko na zloty, a jezdze tak juz chyba 2 rok... Drze ryja okropicznie, i na zlocie A8 bylem chyba najglosniejszy ;) Popytaj ludzi jakie jest ich zdanie... Najwiecej chyba moze powiedziec AudiolS8 bo jechal za mna 250 km ;)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-01, 21:47   

Jak to co? Poczytaj sobie o budowie układów wydechowych i zrozumiesz ze najgorsza rzecza jaka mozna robic to wywalenie wydechu bez przeliczenia cisnień.

W D2 szczegolnie końcowy ma sporo do roboty i nie jest to tylko wyciszenie jak i w wielu innych autach.
rozluźnienie wydechu powoduje zwiekszenie spalania,spadek momentu i nierzadko nawet spadek kultury pracy silnika i ja to w nexii zauwazyłem bardzo wyraźnie a nasz kolega w swojej S8.
Silniki NA sa niestety tu wymagające dlatego dedykowane rasowe wydechy muszą swoje kosztować. Takie cos jak ja mam w aucie ok 1500euro wzwyż.

Plewis 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-01, 21:53   

Apophis, podeślij linka gdzie masz ten układ wydechowy u siebie...,bede zmieniał swój układ ,bo ten co jest średnio mi pasuje z deko za cichy OEM S-kowy...

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-01, 21:58   

Jesli pytasz o marke to cie zmartwie bo mój to wytwór niemieckiego rzemieslnika i nie ma on zadnej strony. Może danishow ma jakies namiary na swój bo ma podobny bardzo do mojego i miał chyba na niego fakturke na spora sumke też.

Sa marki jakies typu militec,ulter i inne ktore robia dedykowane wydechy na poziomie do naszych audiczek sa tez na ebay rozne czy to same końcowe czy całe wydechy ceny że cycki swędzą ale to daje przynajmniej gwarancje że nie kupujesz pustej konserwy.

kolega FOSS ma tez dopracowany wydech w swojej D3 może ci poda gdzie to zamawiał tam znaja sie na rzeczy też.

Plewis 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-01, 22:01   

Apophis napisał/a:
Jesli pytasz o marke to cie zmartwie bo mój to wytwór niemieckiego rzemieslnika i nie ma on zadnej strony. Może danishow ma jakies namiary na swój bo ma podobny bardzo do mojego i miał chyba na niego fakturke na spora sumke też.

Sa marki jakies typu militec,ulter i inne ktore robia dedykowane wydechy na poziomie do naszych audiczek sa tez na ebay rozne czy to same końcowe czy całe wydechy ceny że cycki swędzą ale to daje przynajmniej gwarancje że nie kupujesz pustej konserwy.

kolega FOSS ma tez dopracowany wydech w swojej D3 może ci poda gdzie to zamawiał tam znaja sie na rzeczy też.
jak Wy robicie te Wasze auta bez fotorelacji... ehhh,przydały by sie foty oraz filmiki jak po zmianach pracuje układ...

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-01, 22:10   

Danishow ma w podpisie swój dzwiek. Moj jest podobny. Jakies foty sa w moim temacie więc sobie zerknij :)
Dzwieku nie nagrywałem bo telefon kaleczy i nie ma sensu. Na zlotach każdy może se ogladnac i posłuchać :)

danishow 
Moje A8

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Wysłany: 2016-10-02, 11:48   

Plewis, klikaj w linki poniżej ;)

Plewis 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-02, 12:00   

danishow napisał/a:
Plewis, klikaj w linki poniżej ;)
dzieks,ja bede chcial cos bardziej basowego i nie wiem czy nie zdecyduje sie na wydech po obu stronach,calkiem mozliwe,ze bede chcial zrobic uklad z przepustnicami... Jak bede chcial to zaryczy,a gdy bede mial chec wypovzac sluchajac car audio to guziczkiem przyslonie "wolny wydech"...

Odpowiedz do tematu