|
Autor |
Wiadomość |
tomi5
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 812 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2013-03-30, 07:51
|
|
|
adrian949,
Mam pytanie na temat tej foli carbon. Ile potrzeba na oklejenie wszystkich elementów drewnianych, czy to jest Folia termo. która pod wpływem ciepła ułoży sie na nierównościach zagięciach itp. ?? |
_________________ Forum Audi A6.
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
|
|
|
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-07, 13:14
|
|
|
Hej, w tym tygodniu wymieniłem tłumik i zamontowałem rozpórki pod autem, jeszcze jedna jest do zamontowania pod maską. Wymieniłem sobie obudowę filtra od polifta, co miała leżeć to się przydała! Z tłumika jestem bardzo zadowolony, przy spokojnej jeździe nie jest głośny, ale przy wyższych obrotach robi robotę! Już miałem kilka osób chętnych na niego (nie wierzą że za 450zł zapłaciłem za niego) Na razie tłumik zostaje tak jak jest na fotkach. Zastanawiam się jeszcze nad rozsunięciem rur na zewnątrz! Mam jeszcze pytanie do właścicieli A8 z silnikiem 3.3, jak byłby ktoś miły zmierzyć mi głębokość wnęki na akumulator, był bym bardzo wdzięczny! Jeszcze jedno jak komuś padnie automat, polecam włożyć manuala na pewno będzie zadowolony, gorzej z żoną jak ma hehe :mrgreen: i spalanie będzie mniejsze! :lol:
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-07, 18:03
|
|
|
Jeszcze prawą puszkę podnieść do góry i powinno być git. Słyszałem że w A8 3.3 jest płycej osadzony akumulator, może by podmienił wnęki i było by super. Czekam aż ktoś zmierzy to wtedy będzie wiadomo! Powiem ci że mi się trafił ten tłumik, sam nie wiem jakim cudem :lol: |
|
|
|
|
robertas
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
|
Wysłany: 2013-04-08, 07:32
|
|
|
Wydech miodzio, daj filmik jak to gra.
A mam jeszcze pytanie co do oklejania folią, jak demontowałeś listewkę nad AirBagiem pasażera tam gdzie napis quattro ?? i ta małą po stronie kierowcy?? |
_________________ Forum Audi A6.
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-08, 07:39
|
|
|
Filmik niebawem nagram! Co do listew prawa strona, odkręcasz schowek potem kratkę od nawiewu i masz już dostęp do nakrętki. Strona lewą tak samo się rozbiera! |
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-10, 20:42
|
|
|
Hej, ostatnio zakupiłem nowe fanty do Audi, w poniedziałek powinny jeszcze dojść klamki z polifta środkowe :-D W tym tygodniu w końcu podeślę filmik tłumików, napiszę tylko tyle dźwięk jest zajeb.... ,kilku chętnych było na niego za dużą większą kasę niż kupiłem :mrgreen:
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
Rocznik: 2000
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 290 Skąd: Grodzisk Maz
|
Wysłany: 2013-05-10, 21:51
|
|
|
Adrian, wygląda to świetnie, brzmi też pewnie super(czekamy na filmik z brzmienia) ale mam pytanie czy nie jest za głośno jak jedzieś gdzieś w dłuższą traskę, nię męczy dzwiek, pasażerom nie przeszkadza ? |
|
|
|
|
|
swiezak1111
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: 5hp24 FUN
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8L D2 US, AUX
Wiek: 35 Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 200 Skąd: Ustka/Słupsk GS
|
Wysłany: 2013-05-10, 22:06
|
|
|
Kolega Adrian napisał ,że przy spokojnej jeździe nie jest głośny ale przy wyższych obrotach robi robote. Czekamy na dalsze mody i oczywiście filmik;) |
_________________ Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-11, 06:57
|
|
|
Kupiłem przyssawkę do szyb troszkę ją przerobie i będzie mocowanie do kamery :lol: Dźwięk jest super przy delikatnej jeździe jest cichy, słychać go dopiero jak sie depta po gazie. Mi się najbardziej podoba jak jadę na jedynce powolutku a z tłumika wydobywa się piękne bulgotanie :-P Za dwa trzy tygodnie będę wiedział co do malowania samochodu, mam nadzieje że w końcu doczeka się A8 nowego lakieru. Przejechałem prawie 60tys km, i jak na razie żadnych poważnych problemów z A8 nie miałem, wymieniłem kilka rzeczy mechanicznych: czujnik wałka rozrządu, wisko, uszczelniacz na wale, łożyska kuł, manszety, wymiana skrzyni choć pewnie jeszcze by chodziła ale nie mogłem się doczekać manuala hihi, reszta to wkład widzi mi się. Nie liczę klocków, tarcz, wahaczy(wymieniłem dopiero cztery na każdym był rok produkcji 97), olejów, filtrów. A mam jeszcze takie pytanko jak byście mieli malować A8 na jaki kolor byście pomalowali? Kolega minie namawia żebym zaszalał z kolorem ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
|
Wysłany: 2013-05-11, 11:40
|
|
|
Adrian...wiec jak pytasz o kolor.... Masz ciemny srodek, wiec dla kontrastu wypadalo by jakis jasny kolor..... W przypadku A8 nie ma co szalec z kolorami, Ja bym proponowal bialy z duza doza perly i dach w piano black Bedzie bialo i perliscie.... bedzie zajebiscie Jest jeszcze bardzo awangardowa wersja kolorystyczna.... Nie wiem, ale mega podoba mi sie A8 w ostrej czerwieni.... kryzys wieku sredniego jeszcze przedemna ale rozwaz i taka opcje
O taki odcien bialego mi chodzi
Lub calkiem inaczej ale tez sympatycznie
|
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|