|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2013-08-23, 22:45
|
|
|
Ara$, wiskoza działa jak wzrośnie temperatura... kiedy już się sklei (zacznie pracować pełnią obrotów silnika) to zaraz po zgaszeniu powinna być wciąż sklejona i nie powinna kręcić się swobodnie...... dopiero jak się trochę schłodzi odpuszcza.
Nawet niesprawne visco kręcące się swobodnie na pracującym silniku nie jest łatwo zatrzymać - ja ręką tego nie próbowałem i raczej nie polecam ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Ara$
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic FUM
Zasilanie: PB+LPG
Imię: ?
Jeżdzę: A8L D2 AUW
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 444 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-08-25, 10:08
|
|
|
FOSS napisał/a: | kiedy już się sklei (zacznie pracować pełnią obrotów silnika) to zaraz po zgaszeniu powinna być wciąż sklejona i nie powinna kręcić się swobodnie | tak tez mi się wydawało i to by u mnie potwierdzało niesprawnośc tego visco chyba jednak
FOSS napisał/a: | niesprawne visco kręcące się swobodnie na pracującym silniku nie jest łatwo zatrzymać | jeżeli moje jest niesprawne to tez by się zgadzało
FOSS napisał/a: | ja ręką tego nie próbowałem i raczej nie polecam | tylko gazeta ale jak mówiłeś nie do zatrzymania
Na dniach będzie wymienione bo zaganiany jestem teraz i samochód na razie nieużywany, poza tym przy takich temp jak teraz sa temp nie skakała |
|
|
|
|
|
danielos8
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: e46coupe
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Sie 2012 Posty: 342 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2013-09-08, 20:23
|
|
|
Witam. Ja równiez ostatnio w sierpniowe upały mialem proble z grzaniem sie w korkach tylko moj problem byl taki ze gdy mam właczona klime to sie zaraz zaczyna grzac do 115 stopni nawet a jak wylacze klime to jest okej. Mechanik mi sprawdzal i mowił, ze najprawdopodobnie visco do wymiany bo słabo sie kreci a ten od klimy mały daje na maksa dodam jeszcze, że węże miekkie tak wiec spoko. A le upały mineły i juz jest spoko. ale za niebawem sie wymieni jak tylko wróce do PL. 8-) |
_________________ dare to be great
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|