Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 95 3.7PB/LPG ] Gruszka podcisnienia  
Autor Wiadomość
oliwier30 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronik
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: a8 d2
Wysłany: 2015-01-14, 23:50   

Jak do nastepnego wypadu do Lubina nie ogarne tematu to napewno się skontaktuje :) Dzieki wielkie :) Póki co gmeram w necie i nic sensownego mi do głowy nie przychodzi.. bylem teraz zatankowac ,auto przy pełnym bucie wogóle sie nie zbiera,trzeba lekko odpuscic gaz i dobiero jako tako idzie <niewiem> błedów zero

oliwier30 
Moje A8

Wysłany: 2015-01-15, 10:12   

Dzisiaj jadąc do pracy przeprosiłem się z lpg (od jakiegoś czasu jezdziłem tylko na Pb),i o dziwo auto na gazie smiga duzo lepiej,odrazu reaguje na gaz,lepiej sie zbiera itd.niestety nie mam jak sprawdzic pełnych osiągów bo jak pisałem wcześniej przy wiekszym bucie przełacza na Pb.Ale od początku..jak kupiłem auto było tak:audi smigała na gazie elegancko w ekstremalnych przypadkach przy ostrym wyprzedzaniu czasami wywalało spowrotem na Pb ale po owym przełączeniu szedł dalej bez żadnego dławienia,wystarczyło po zakonczonym wyprzedzaniu recznie wrócic na lpg i było ok.Teraz jest tak ze jadac na lpg auto idzie fajnie,ale przy wyprzedzaniu jak przełaczy na Pb odrazu sie zamula,wyglada to tak jakby dostawał za mało paliwa w danym momencie.Sprawa druga,poprzedni własciciel zle załozyl pompe paliwa,musze jezdzic praktycznie cały czas z pełnym zbiornikiem bo bierze mi tylko pierwsze 30 litrow paliwa,starałem sie tego pilnowac zeby pompa nie chodziła na sucho..czy jest opcja ze pompa ma juz dosc? Czekam na dogodny moment zeby sie za nia zabrac bo podejrzewam ze nie obejdzie sie bez demontazu butli lpg zeby sie do niej dostac..

oliwier30 
Moje A8

Wysłany: 2015-02-04, 17:45   

Mam szybkie pytanie a nie chciałem zakładać nowego tematu,czy to normalne że po przytkaniu na moment dolotu (dokładnie rury przepustnica-obudowa filtra) silnik chodzi sobie dalej jak gdyby nigdy nic?Żadnego zdławienia ani spadku obrotów?

Odpowiedz do tematu