Wyjmuje teraz 2 wtrysk benzynowy i zamieniam z 1 benzynowym jak wypadanie się przeniesie na 1cyl to znaczy ze wtrysk benzynowy a jak wypadanie zostanie na 2 to znaczy ze komp lpg padł
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
Wysłany: 2015-07-12, 19:14
Zamieniłem wtrysk 2 benzynowy z 1 benzynowym ale efekt niestety bez zmian.
Nadal praca na benzynie jest ok ale jeśli listwa gazowa ma gaz czyli same wtryski lpg tez maja gaz to już samo włączenie centralki od gazu powoduje wypadanie 2 cylindra.
włączenie centralki lpg bez ciśnienia gazu lub z odłączonym czujnikiem temp reduktora tez nie powoduje wypadania 2 zapłonu.
Chyba padł komp lpg lub przewody żółty i żółto czarny mają przebicie ale raczej komp lpg.
co sądzicie?
Wysłany: 2015-07-12, 20:07
Witam!
Sadze ze "niezniszczalny superszybki" sterownik zakonczyl zywot.
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
Wysłany: 2015-07-12, 20:22
I gdzie ja teraz znajdę takiego Diego v1.3 na 10 min do podmiany i sprawdzenia. Jestem z Olsztyna może jest ktoś niedaleko?
Jeśli chciałbym wymienić komp LPG na np Diego G3 lub nevo pro to musze brać całość czyli komp+wiązki+centralka+wskaźnik poziomu gazu w butli+mapsensow ps-CC4 v2 ?
Można coś zostawić ze starej instalacji (mniej roboty) czy może mogę tylko zamontować samego nowego kompa?
z zestawów np taki: http://allegro.pl/kme-die...5128874586.html np moja centralka wygląda tak samo a czujnik poziomu gazu w bultli też mam chyba 10-90
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum