|
Autor |
Wiadomość |
kuba0246
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tip-tronic
Zasilanie: PB
Imię: Kuba
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-02-03, 08:40
|
|
|
ok, postaram sie na dniach podjechac do kogos i zobaczymy, moze cos wykaze...poki co dzieki...jak ktos bedzie mial jeszcze jakis pomysl to prosze o pomoc, bede probowal wszystkiego...
[ Dodano: 2012-02-03, 12:45 ]
Panowie mam jeszce pytanie, jakie bledy zdiagnozuje, wykryje vag?? i czy podpinac go na rozgrzanym czy na zimnym silniku??
[ Dodano: 2012-02-07, 10:21 ]
witam Panowie ponownie,
na week auto podpialem pod VAG-a, wyskoczylo kilka bledow, mianowicie przerwa zaplonu na kilku cylindrach, obroty biegu jalowego osiagnieto limit min (czy jakos tak) i cos tam z silniczkiem krokowym, nie pamietam tylko co... jesli chodzi o ta przerwe zaplonu na cyl to jest to praktycznie nie wyczuwalne, jedynie jak sie nagrzej to czuc delikatnie w nogach jak nieraz bardzo delikatnie zadrzy w nogach, po obrotach na wskazowce nic nie widac...teraz nie za kazdym razem gasnie przy dojezdzaniu...jest roznie, raz zgasnie, a raz nie...wyglada to tak jakby wilgoc sie zbierala i byloby gdzies przebicie na przewodach i to moze zaklocac w pracy silnika...nie wiem, ale tak na chlopski rozum wydaje mi sie...co o tym myslicie?? przy pompie jeszcze nic nie robilem, jest za zimno a nie mam gdzie to zobaczyc...poczekam az sie ociepli...czasem tez jak sobie sam bieg zredukuje podczas zwalniania, to nie zgasnie ale obroty sobie potrafia zejsc do 500 i za chwile sobie je podnosi...co o tym sadzicie?? powtorze ze auto nie ma problemu z wkrecaniem sie na obroty, pali od strzala i nie faluje na obrotach na jalowym i nie szarpie i nie dlawi sie...pozdr |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|