|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-06-30, 15:44
|
|
|
smoczek napisał/a: | bmw 7-er nawet nie ma jakis wersji sportowych limuzyny przecierz, i w dobrej wersjii objedzie "sportowe S8". |
Które 7-er objeżdża A8/S8? ;-)
smoczek napisał/a: | Twoje argumenty by do mnie trafialy w 100%, gdyby ten samochod latal tylko po torze, i bylby tam transportowany na lawecie. |
Nie wszyscy kupują A8 po to aby mieć KOMFORTOWĄ limuzynę tak jak nie wszyscy kupują Subaru Imprezę aby ze wszystkimi się ścigać i latać bokami... zresztą producenci aut już dawno to zauważyli i właśnie dlatego pojawiają się różne odmiany cywilnych aut w wersjach usportowionych tak jak AMG w Mercedesie, M-sport w BMW czy S i RS w Audi.
smoczek napisał/a: | i co do oszczedzania zawieszenia na felgach 20" ....
przecierz na wiekszym kole, szybciej pada zawias,
nawet bez extremum, tylko wybierajac zwykle nierownosci. |
Stereotyp powtarzany bez sensu przez tych którzy uważają to za odpowiedni argument.
Równie dobrze można się przyczepić że jeździmy autem z silnikiem 4.2 litra auto pali bardzo dużo i jest to zupełnie nie ekonomiczne.
Jeżeli ktoś chce jeździć A8 z silnikiem 4.2 na kołach 20" to pewnikiem ma w nosie że auto pali 20 litrów po mieście i że na krawężniki musi wjeżdżać powoli.
Od kilku lat jeżdżę na 20" i jakoś nie zauważyłem nadmiernego zużywania się mojego auta... pomimo tych tragicznych dróg koło mojego osiedla ;-)
poza tym, przynajmniej w mojej ocenie, zawias w A8/S8 jest rewelacyjny... kilka lat temu miałem Omegę... jeżdżąc na kołach 17" (235/45ZR17) zawias robiłem co roku na wiosnę... w ani jednym swoim A8/S8 nie robiłem jeszcze kompletnego zawiasu bo nie było i wciąż ma takiej potrzeby.
smoczek napisał/a: | moze ja mam inna naklejke na klapce wlewu,
ale te 18x8" i 245/45 to jest MAX, co zaprojektowali inzynierowie do tego auta. |
Nie prawda... wlepka wlepką ale A8/S8 D2 wyjeżdżało fabrycznie na kołach 19" i 20" i jak bardzo chcesz to specjalnie dla Ciebie odnajdę listę wyposażenia takiego auta żeby nie było że zmyślam.
Poza tym, tak jak S8 ma inne zawieszenie niż A8 tak każde D2 z fabrycznymi kołami 20" ma inny zawias w stosunku do auta które wyjechało na fabrycznych 17" czy 18"
smoczek napisał/a: | dlatego nie rozumiem Was,
czemu trwacie/dazycie do pogorszenia urzytecznosci tego auta/ wzgledem naszych drog.
Ale powodzenia,
niech kazdemu sie jezdzi dobrze i bezawaryjnie,
i on sam niech bedzie zadowolony z tego co ma, bo o to chodzi. |
No właśnie dlatego jeździmy na 20" bo tak nam się podoba... abyśmy byli w pełni zadowoleni z auta które mamy... bo to samochód jest dla naszej wygody i zadowolenia a nie my dla wygody i zadowolenia auta... jak się popsuje to naprawiamy i jeździmy dalej ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|