Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[A8 D2 4,2 Q] Air8 US by Robertas...mini barek s84  
Autor Wiadomość
gonias 
Moje A8

Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2016-02-15, 14:42   

Fajnie działasz <brawo> , zabudowę bagażnika będziesz obijał np skórą ? :) czy raczej wszystko ma być pochowane ?

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-15, 14:55   

Strasznie wielka ta butla-jak dla mnie taka instalacja dodatkowo nie wchodzi w rachube. Co najwyżej jestem w stanie poświęcic "audio schowek" i tylko to.

Korton 
Moje A8

Rocznik: 2004
Skrzynia: tiptronic
Imię: Tomasz
Jeżdzę: a8 d3
Wysłany: 2016-02-15, 15:04   

robertas napisał/a:

Obrazek

Co to jest i do czego to sluzy?

matrose1983 
Moje A8

Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic Sport F1
Zasilanie: ON
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-02-15, 15:08   

o ile zwiększy sie waga auta?

robertas 
Moje A8

Rocznik: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Wysłany: 2016-02-15, 16:02   

gonias, na razie deska bedzie obita w czern, tak jak jest pod butla, co by drzewem nie tracilo ;) A potem sie zobaczy, jak juz uruchomie poduchy, bo juz tylko to mi zostalo do ogarniecia, powiercic dziury i skrecac do kupy ;) Hmmm skora fajna, ale sam nie wiem, u mnie bagol pelni czasem funkcje przewozowe, jest jedna opcja dosc ciekawa, ale najpierw mechanika ;)

Apophis, no butla nie jest az taka wielka, moznaby wrzucic w kolo, ale odpuscilem to sobie bo wole miec jednak zapas na wszelki wypadek ;) ogolnie gdzies to trzeba wsadzic a zbyt duzo opcji nie ma ;)
Korton, to sa okucia pod poduchy na powietrze... jeszcze bez miechow i powierconych dziur na sruby

matrose1983, ciezko stwierdzic o ile sie zwiekszy, butla z jakies 10kg moze, kompresor ze 3kg, zawory z 1 kilogram, okucia 4kg... To juz zaokraglic i moze bedzie z 20 kg calosc, odejmij zelastwo ( sprezyny) nie wiem ile 4 moga wazyc, i wyjdzie Ci ile auto przytyje ;)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-15, 16:20   

Ja juz bojlera mam i z zapasu nie chce rezygnować bo to i koszyk na graty :D

drago_o 
Moje A8

Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wysłany: 2016-02-15, 16:28   

Robertas wygląda to kozacko :)

Appo patrząc na gabaryty to spokojnie można było to upchnąć. Ale to powinno też jakoś wyglądać reprezentacyjnie ;)
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-15, 16:43   

Dlaczego ma sie reprezentować? Tak jak LPG kazdy się stara ukryc tak i to nie widoczne wyglada lepiej :) No to moje zdanie. Roberto tez to przecie zabuduje.

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2016-02-15, 16:51   

No ale LPG to nie pneumatyka <jezyk>

Z LPG jest ta ze dużo ludzi się tego wstydzi w fajnych furach (chociaż nie wiedzieć czemu głos rozsądku powoduje u nich wstyd)

Pneumatyka każdy się chwali, szczególnie customowa własnej roboty :)

gonias 
Moje A8

Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Imię: Mateusz
Wysłany: 2016-02-15, 20:10   

Apophis napisał/a:
Dlaczego ma sie reprezentować? Tak jak LPG kazdy się stara ukryc tak i to nie widoczne wyglada lepiej :) No to moje zdanie. Roberto tez to przecie zabuduje.

Na to są dwie drogi :) jedni chowają w kole zapasowym by po otworzeniu bagażnika było jak w oryginale, a inni dodają miedziane rurki, butle malowane areografem, całość w skórach + car audio by po otworzeniu bagażnika było "ŁAŁ" :) ale to szczególnie w zlotoVWozach.

drago_o napisał/a:
Z LPG jest ta ze dużo ludzi się tego wstydzi w fajnych furach (chociaż nie wiedzieć czemu głos rozsądku powoduje u nich wstyd)

Bo u nas w PL panują stereotypy związane z LPG, że to coś złego i silnik od razu Ci wybuchnie ze wstydu. Fakt faktem pierwsze instalacje gazowe nie były udanymi i były z nimi ciągłe problemy i awarie, ale aktualne instalacje są na takim poziomie że nie ma się czego wstydzić.

A głównie tą famę gazu rozprzestrzeniają gimbusy na fecebooku i lecą komentarze "nie będę jeździć kuchenką" a po zapytaniu jednego z drugim, miałeś kiedyś lpg w aucie odpowiedź "nie i nigdy nie będę miał" to w jaki sposób taki "osobnik" może powiedzieć coś o czym nie ma pojęcia?, albo co gorsza: "bo mojej siostry chłopaka kolegi ojca szwagra kiedyś silnik wybuchł przez lpg" A później się okazuje że nie wybuchł, tylko spalił i nie silnik tylko bezpiecznik. <bezradny>

Mrozu76 
Moje A8

Skrzynia: Tiptronic 5hp24
Imię: Przemek
Wysłany: 2016-02-16, 07:37   

gonias, zapomniales jeszcze o 'gaz to ja mam w podlodze a nie bagazniku' ;)

zla fame gazu zrobily zlotowy, nie mylac z taksowkarzami. to tacy taxi driverzy, co pol miasta przejada by zatankowac 2gr taniej, wiec regulacje robia ze szwagrem przy flaszce i niestety, ale jadac za takim autem czuc smrod gazu, one wlasnie strzelaja itp. a wiadomo, ze pamieta sie tylko zle i tak zostalo. mam nawet takiego sasiada, sam jezdzi passatem 1.6TDi w leasingu, nigdy auta z LPG niemial, ale teksty do mnie i do mojej zony (ona ma A3 1.8) odnosnie 'korka wstydu' sa. druga sprawa, ze wg niego rocznik tez jest najwazniejszy i jak auto niema 2 na przodzie to stary pazdzierz i w razie wypadku wszyscy zgina, a moje audi napewno podloge to juz cala pordzewiala ma :P jak mawia klasyk:' moj kraj, taki piekny' ;)

Pszendza 
Moje A8

Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8/S8
Wysłany: 2016-02-16, 08:14   

gaz w aucie to nic dobrego. MAM !! używam w a8 d3 instalacji BRC, która ma ręce i nogi, wszystko jest sensownie puszczone, pomocowane. ale mam ją dla oszczędności a nie dla faktu posiadania. gdyby było mnie stac na robienie km bez gazu to bym jej napewno nie miał bo gaz to nic dobrego.

Największy problem w instalacjach gazowych że 80 % zakładana jest przez bezmózgowych druciarzy gazowników. Przed założeniem zawsze pada hasło że będzie super, wszyscy są zadowoleni a później odbierasz auto i wstyd podnieść maskę osłony pocięte według widzimisie, sterownik przypięty trytytką do zbiorniczka i plątanina kabli.

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-16, 11:27   

Gdyby było stać...więc jesli dla kogos LPG nawet dobrze zamontowane to dalej wstyd i hańba to proponuje kupic sobie...diesla i bedzie pozorna oszczędność :]

Albo skoro nie stać tankowac to mniejsze auto,skuter lub rower bo auta elektryczne/hybrydowe są tez drogie :]

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2016-02-16, 11:35   

Rozpętałem niepotrzebna burzę :D

Oczywiście, każdy robi jak mu się podoba, ja nie lubię jak żona ładowarki zostawia w prądzie czy jak wychodzi w domu nie przełączy ogrzewania na tryb oszczędny. Ale niestety nie raz tak jest, że ludzie chowają LPG gdzie popadnie aby nie było widać :)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-16, 12:05   

drago_o, Ładowarki te nowoczesne pozostając w gniazdku nic nie pobierają-sprawdzane to było.

U mnie LPG widać pod maską i nie mam porżniętych na pałe osłon czy trytytka kompa zamocowanego :)

Odpowiedz do tematu