|
Autor |
Wiadomość |
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2016-02-15, 14:42
|
|
|
Fajnie działasz , zabudowę bagażnika będziesz obijał np skórą ? czy raczej wszystko ma być pochowane ? |
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-15, 14:55
|
|
|
Strasznie wielka ta butla-jak dla mnie taka instalacja dodatkowo nie wchodzi w rachube. Co najwyżej jestem w stanie poświęcic "audio schowek" i tylko to. |
|
|
|
|
|
|
|
Korton
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: tiptronic
Imię: Tomasz
Jeżdzę: a8 d3
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 371 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-02-15, 15:04
|
|
|
Co to jest i do czego to sluzy? |
|
|
|
|
matrose1983
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic Sport F1
Zasilanie: ON
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-02-15, 15:08
|
|
|
o ile zwiększy sie waga auta? |
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2016-02-15, 16:02
|
|
|
gonias, na razie deska bedzie obita w czern, tak jak jest pod butla, co by drzewem nie tracilo A potem sie zobaczy, jak juz uruchomie poduchy, bo juz tylko to mi zostalo do ogarniecia, powiercic dziury i skrecac do kupy Hmmm skora fajna, ale sam nie wiem, u mnie bagol pelni czasem funkcje przewozowe, jest jedna opcja dosc ciekawa, ale najpierw mechanika
Apophis, no butla nie jest az taka wielka, moznaby wrzucic w kolo, ale odpuscilem to sobie bo wole miec jednak zapas na wszelki wypadek ogolnie gdzies to trzeba wsadzic a zbyt duzo opcji nie ma
Korton, to sa okucia pod poduchy na powietrze... jeszcze bez miechow i powierconych dziur na sruby
matrose1983, ciezko stwierdzic o ile sie zwiekszy, butla z jakies 10kg moze, kompresor ze 3kg, zawory z 1 kilogram, okucia 4kg... To juz zaokraglic i moze bedzie z 20 kg calosc, odejmij zelastwo ( sprezyny) nie wiem ile 4 moga wazyc, i wyjdzie Ci ile auto przytyje |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-15, 16:20
|
|
|
Ja juz bojlera mam i z zapasu nie chce rezygnować bo to i koszyk na graty |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-15, 16:43
|
|
|
Dlaczego ma sie reprezentować? Tak jak LPG kazdy się stara ukryc tak i to nie widoczne wyglada lepiej No to moje zdanie. Roberto tez to przecie zabuduje. |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-15, 16:51
|
|
|
No ale LPG to nie pneumatyka <jezyk>
Z LPG jest ta ze dużo ludzi się tego wstydzi w fajnych furach (chociaż nie wiedzieć czemu głos rozsądku powoduje u nich wstyd)
Pneumatyka każdy się chwali, szczególnie customowa własnej roboty |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Imię: Mateusz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2016-02-15, 20:10
|
|
|
Apophis napisał/a: | Dlaczego ma sie reprezentować? Tak jak LPG kazdy się stara ukryc tak i to nie widoczne wyglada lepiej No to moje zdanie. Roberto tez to przecie zabuduje. |
Na to są dwie drogi jedni chowają w kole zapasowym by po otworzeniu bagażnika było jak w oryginale, a inni dodają miedziane rurki, butle malowane areografem, całość w skórach + car audio by po otworzeniu bagażnika było "ŁAŁ" ale to szczególnie w zlotoVWozach.
drago_o napisał/a: | Z LPG jest ta ze dużo ludzi się tego wstydzi w fajnych furach (chociaż nie wiedzieć czemu głos rozsądku powoduje u nich wstyd) |
Bo u nas w PL panują stereotypy związane z LPG, że to coś złego i silnik od razu Ci wybuchnie ze wstydu. Fakt faktem pierwsze instalacje gazowe nie były udanymi i były z nimi ciągłe problemy i awarie, ale aktualne instalacje są na takim poziomie że nie ma się czego wstydzić.
A głównie tą famę gazu rozprzestrzeniają gimbusy na fecebooku i lecą komentarze "nie będę jeździć kuchenką" a po zapytaniu jednego z drugim, miałeś kiedyś lpg w aucie odpowiedź "nie i nigdy nie będę miał" to w jaki sposób taki "osobnik" może powiedzieć coś o czym nie ma pojęcia?, albo co gorsza: "bo mojej siostry chłopaka kolegi ojca szwagra kiedyś silnik wybuchł przez lpg" A później się okazuje że nie wybuchł, tylko spalił i nie silnik tylko bezpiecznik. |
|
|
|
|
|
Mrozu76
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic 5hp24
Imię: Przemek
|
Wysłany: 2016-02-16, 07:37
|
|
|
gonias, zapomniales jeszcze o 'gaz to ja mam w podlodze a nie bagazniku'
zla fame gazu zrobily zlotowy, nie mylac z taksowkarzami. to tacy taxi driverzy, co pol miasta przejada by zatankowac 2gr taniej, wiec regulacje robia ze szwagrem przy flaszce i niestety, ale jadac za takim autem czuc smrod gazu, one wlasnie strzelaja itp. a wiadomo, ze pamieta sie tylko zle i tak zostalo. mam nawet takiego sasiada, sam jezdzi passatem 1.6TDi w leasingu, nigdy auta z LPG niemial, ale teksty do mnie i do mojej zony (ona ma A3 1.8) odnosnie 'korka wstydu' sa. druga sprawa, ze wg niego rocznik tez jest najwazniejszy i jak auto niema 2 na przodzie to stary pazdzierz i w razie wypadku wszyscy zgina, a moje audi napewno podloge to juz cala pordzewiala ma jak mawia klasyk:' moj kraj, taki piekny' |
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8/S8
|
Wysłany: 2016-02-16, 08:14
|
|
|
gaz w aucie to nic dobrego. MAM !! używam w a8 d3 instalacji BRC, która ma ręce i nogi, wszystko jest sensownie puszczone, pomocowane. ale mam ją dla oszczędności a nie dla faktu posiadania. gdyby było mnie stac na robienie km bez gazu to bym jej napewno nie miał bo gaz to nic dobrego.
Największy problem w instalacjach gazowych że 80 % zakładana jest przez bezmózgowych druciarzy gazowników. Przed założeniem zawsze pada hasło że będzie super, wszyscy są zadowoleni a później odbierasz auto i wstyd podnieść maskę osłony pocięte według widzimisie, sterownik przypięty trytytką do zbiorniczka i plątanina kabli. |
_________________ A8- nie dla idiotów !! |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 11:27
|
|
|
Gdyby było stać...więc jesli dla kogos LPG nawet dobrze zamontowane to dalej wstyd i hańba to proponuje kupic sobie...diesla i bedzie pozorna oszczędność
Albo skoro nie stać tankowac to mniejsze auto,skuter lub rower bo auta elektryczne/hybrydowe są tez drogie |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-16, 11:35
|
|
|
Rozpętałem niepotrzebna burzę
Oczywiście, każdy robi jak mu się podoba, ja nie lubię jak żona ładowarki zostawia w prądzie czy jak wychodzi w domu nie przełączy ogrzewania na tryb oszczędny. Ale niestety nie raz tak jest, że ludzie chowają LPG gdzie popadnie aby nie było widać |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 12:05
|
|
|
drago_o, Ładowarki te nowoczesne pozostając w gniazdku nic nie pobierają-sprawdzane to było.
U mnie LPG widać pod maską i nie mam porżniętych na pałe osłon czy trytytka kompa zamocowanego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|