Autor |
Wiadomość |
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 12:10
|
|
|
No własnie nie zje nic bo te jedzące to juz nie sa te nowoczesne
Ok drago zamęt siejesz i mnie wkrecasz w tematy nie na temat i zaraz ktoś dostanie coś |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 13:02
|
|
|
No to jak nie krzyczysz to...dragoooooooooooo ty postotłuku jeden
Widocznośc tych całych "nielicencjonowanych" przeróbek własnie w razie W spowoduje problem-no mało kto z nas ma zalegalizowane to to. |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrozu76
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic 5hp24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-02-16, 13:57
|
|
|
z tego co wiem to aira sie nieda zalegalizowac. kiedys rozmawialem z chlopakiem co mial i mowil, ze niema szans przejsc z tym przegladu i jak nie masz diagnosty, to co roku zmiana na 'normalne' zawieszenie. fakt, ze bylo to kilka lat temu, wiec moze cos sie zmienilo |
|
|
|
|
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2016-02-16, 14:20
|
|
|
drago_o napisał/a: | A to już inna sprawa... ciekawe jak "łatwo" w Polsce to zalegalizować? Robercik będziesz próbował? Bo to się chyba na przeglądzie zgłasza. |
Przy każdej tego typu modyfikacji potrzebna jest opinia rzeczoznawcy, dopiero po pozytywnym rozpatrzeniu sprawy można udać się do diagnosty .
Szczerze nie widziałem jeszcze żeby ktoś miał homologacje na airka w PL. W Stanach są popularne monroe max air, czyli same amortyzatory z dodatkowym rękawem pneumatycznym ale one raczej też nie mają EU homologacji.
Mrozu76 napisał/a: | z tego co wiem to aira sie nieda zalegalizowac. kiedys rozmawialem z chlopakiem co mial i mowil, ze niema szans przejsc z tym przegladu i jak nie masz diagnosty, to co roku zmiana na 'normalne' zawieszenie. fakt, ze bylo to kilka lat temu, wiec moze cos sie zmienilo |
U nas na Polskiej scenie tuningowej jest już ogrom aut na powietrzu więc to by nie miało sensu jak by każdy musiał na przegląd przerzucać zawieche |
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2016-02-16, 14:59
|
|
|
drago_o, no nie bede probowal legalizowac, bo to i tak nie przejdzie... Polskie przepisy sa sto lat za murzynami, tak samo jak tablica w formacie US... Wystarczyloby zalegalizowac format i wszystkie te amerykanskie fury moglyby latac na tablicach nie razacych tak jak pozaginane kwadraty bo sie nie mieszcza w ori miejscu Ja nawet mam taka z polska czcionka i nie rozni sie niczym od ori, procz rozmiaru... Jest czytelna i dlatego nie rozumie ze zaden tuman nie wniesie poprawki do ustawy o rozmiarach tablic rejestracyjnych... Lepiej dawac mandaty i czesac za te nieformatowe
Diagnosta tez czlowiek i jak widzi ze auto zadbane to patrzy przychylnym wzrokiem moj jest dosc upierdliwy, ale juz 2 razy chcial moje auto odkupic, bo ma sentyment... Faktem jest ze moze pewne modyfikacje nie sa zalegalizowane, ale jesli jest to zrobione dobrze, to nie sa NIEBEZPIECZNE, i nie zagrazaja zyciu i zdrowiu
No toz uklepalem takie cos jednak na suba sie zdecydowalem, musze tylko zakupic gdzies bass refleksy...
|
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 17:47
|
|
|
CO do tablic to wielu z was widziało moje-nielegalne bo czcionka niemiecka(ładniejsza)
A co do modów to nie chodzi tyle o bezpieczeństwo bo wierze że masz wsio robione z głową a o właśnie te prawo. Niedawno pisalismy o tym na przykładzie modyfikacji hebli.
Bedziesz miał wypadek,zginie ktoś znajdą u ciebie mody i bracie popłyniesz z nurtem wodospadu |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-02-16, 20:10
|
|
|
robertas napisał/a: | Polskie przepisy sa sto lat za murzynami, tak samo jak tablica w formacie US... |
Niestety dobrze prawisz... tak samo jak trzecia tablica na bagażnik rowerowy montowany na haku holowniczym....
Auta z USA są legalne... ale tablice już nie.
Bagażnik na hak jest legalny... ale jego używanie już nie.
...
Przykładów można mnożyć bo to przecież wszędzie bubli jest pełno, nie tylko w przedmiocie motoryzacji
robertas napisał/a: | Diagnosta tez czlowiek i jak widzi ze auto zadbane to patrzy przychylnym wzrokiem |
Jak wszędzie... czasem trafisz na człowieka, czasem na zwykłego przestrzegającego litery prawa a czasem na kretyna.
robertas napisał/a: | moj jest dosc upierdliwy, ale juz 2 razy chcial moje auto odkupic, bo ma sentyment... |
To jest upierdliwy czy jednak automaniak?... bo jakoś jedno z drugim mi się kłuci
robertas napisał/a: | No toz uklepalem takie cos jednak na suba sie zdecydowalem, musze tylko zakupic gdzies bass refleksy... |
Jest progres... i to całkiem fajny
Apophis napisał/a: | CO do tablic to wielu z was widziało moje-nielegalne bo czcionka niemiecka(ładniejsza) |
Wydrukuj i dla mnie |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-02-16, 20:27
|
|
|
drago_o napisał/a: | A już od 1 stycznia legalny, jak i 3 tablica 52zł w kasie i wniosek w okienku |
No to mnie zaskoczyłeś
Ale po ilu latach się skapnęli, że to prawny bubel? |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-16, 20:34
|
|
|
FOSS napisał/a: | Wydrukuj i dla mnie |
Jakieś 60zł z wysyłka a zeby nie kolało brak naklejki hologramu to nakleiłem plombe holograficzną
Firma z Wrocka. W DE nikt nie zwraca na to uwagi(miałem kilka kontroli)a i właśnie nie kole w oczy tak miejscowych bo jednak jak sami zauwazyliście roznice na zlocie tak ci tu jej nie zauważą
Potwierdzam że 3 tablica u nas juz realna |
|
|
|
|
|