Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 95 4.2PB/LPG ] Ucieka płyn chlodniczy  
Autor Wiadomość
Truscik 
Moje A8

Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jakub
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2016-05-23, 20:05   

tak mam wtryski regfasty, przynajmniej google mi tak pokazalo jak ta nazwe wpisalem :P
Gazownik polecal mi te wtryski co mowisz, mialem zamiar na takie zmieniac. Bo mowil ze sa chyba biale niebieskie i czerwone, czerwone to te o ktorych co ty mowiles a te niebi3eskei sa srednie, to pomyslalem ze jak srednie to nie sa az takie zle, no ale jak juz taka rada od Ciebie to zmienie.
A parownik to najpierw sprawdze tak jka pisal ernesto. Bo ja gazu uzywam do jazdy w miescie a po miescie nie jezdze po 200 tylko tak do 100 wiecej mi nie potrzeba, no chyba ze paliwa nie mam to i na trasie na gazie bo nie zawsze mi sie chce jezdzic do naszych Rosyjskich sasiadow po paliwo ;P
Jak parownik bedzie do dupy to tez wymienie ale na taki jak juz mowiles skoro jest taki dobry, ale jeszcze zasiegne innych opini. Dzieki wielkie.

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-23, 20:10   

Niestety parownik bez żadnego ale do wywalenia. Dla "emeryta" Erniego regi może sie i nadadzą ale ja w ten sposób nie mysle. Ja mnie auto było okazjonalne i nie miałem kasy na dobry gaz to nie zakładałem żadnego złoma tylko latałem na PB. Instalacja ma mi słuzyc bezawaryjnie i obsługiwać silnik bez "ale" taka religia.

Ktos kto da 3k za instalke bedzie w niedługim czasie wkładał sporo więcej w serwisy i poprawki-pozorna oszczedność.
Dla mnie stag to zło konieczne ale u niektórych to jeździ więc wymaga tylko gaziarza z 3fakultetami a nie po szybkim weekendowym kursie :)

Truscik 
Moje A8

Wysłany: 2016-05-24, 13:55   

bylem dzis u gazownika zeby mi sprawdzil ten parownik i wyszlo ze dobry ale na poczatku sprawdzil czy w zbiorniczku plynu chlodniczego nie smierdzi gazem i powiedzial ze nie czuc nic ale sprawdzci moze parownik, wyszlo ze sprawny. Podpowiedzil mi ze moze korek nie trzyma cisnienia w zbiorniczku, zebym korek najpierw wymienil. Co sadzicie ?

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-24, 14:02   

Nawet jak by nie trzymał nie ma to nic do rzeczy. jexdziłem długo z popuszczonym by nie puchł mi trefny przedni waż chłodniczy i nic sie nie działo.

Truscik 
Moje A8

Wysłany: 2016-05-24, 15:03   

skoro nie korek ani nie bylo skadow plynu chlodniczego w rurkach do wtryskow i membrana w parowniku byla cala to co moze byc ze te borygo ucieka i wraca kiedy chce ?

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-24, 15:08   

Uciekać se może ale wracać nie...

Odpowiedz do tematu