|
Autor |
Wiadomość |
Truscik
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jakub
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-05-23, 20:05
|
|
|
tak mam wtryski regfasty, przynajmniej google mi tak pokazalo jak ta nazwe wpisalem
Gazownik polecal mi te wtryski co mowisz, mialem zamiar na takie zmieniac. Bo mowil ze sa chyba biale niebieskie i czerwone, czerwone to te o ktorych co ty mowiles a te niebi3eskei sa srednie, to pomyslalem ze jak srednie to nie sa az takie zle, no ale jak juz taka rada od Ciebie to zmienie.
A parownik to najpierw sprawdze tak jka pisal ernesto. Bo ja gazu uzywam do jazdy w miescie a po miescie nie jezdze po 200 tylko tak do 100 wiecej mi nie potrzeba, no chyba ze paliwa nie mam to i na trasie na gazie bo nie zawsze mi sie chce jezdzic do naszych Rosyjskich sasiadow po paliwo ;P
Jak parownik bedzie do dupy to tez wymienie ale na taki jak juz mowiles skoro jest taki dobry, ale jeszcze zasiegne innych opini. Dzieki wielkie. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-23, 20:10
|
|
|
Niestety parownik bez żadnego ale do wywalenia. Dla "emeryta" Erniego regi może sie i nadadzą ale ja w ten sposób nie mysle. Ja mnie auto było okazjonalne i nie miałem kasy na dobry gaz to nie zakładałem żadnego złoma tylko latałem na PB. Instalacja ma mi słuzyc bezawaryjnie i obsługiwać silnik bez "ale" taka religia.
Ktos kto da 3k za instalke bedzie w niedługim czasie wkładał sporo więcej w serwisy i poprawki-pozorna oszczedność.
Dla mnie stag to zło konieczne ale u niektórych to jeździ więc wymaga tylko gaziarza z 3fakultetami a nie po szybkim weekendowym kursie |
|
|
|
|
|
|
|
Truscik
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-24, 13:55
|
|
|
bylem dzis u gazownika zeby mi sprawdzil ten parownik i wyszlo ze dobry ale na poczatku sprawdzil czy w zbiorniczku plynu chlodniczego nie smierdzi gazem i powiedzial ze nie czuc nic ale sprawdzci moze parownik, wyszlo ze sprawny. Podpowiedzil mi ze moze korek nie trzyma cisnienia w zbiorniczku, zebym korek najpierw wymienil. Co sadzicie ? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-24, 14:02
|
|
|
Nawet jak by nie trzymał nie ma to nic do rzeczy. jexdziłem długo z popuszczonym by nie puchł mi trefny przedni waż chłodniczy i nic sie nie działo. |
|
|
|
|
|
|
|
Truscik
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-24, 15:03
|
|
|
skoro nie korek ani nie bylo skadow plynu chlodniczego w rurkach do wtryskow i membrana w parowniku byla cala to co moze byc ze te borygo ucieka i wraca kiedy chce ? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-24, 15:08
|
|
|
Uciekać se może ale wracać nie... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|