Autor |
Wiadomość |
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-01-27, 15:12
|
|
|
nie rob tego swiatlo bedzie ch...wo sie rozpraszalo nie da rady wierz mi mialem podobnie w nissanie bedziesz mial oszpecone szklo od razu kupuj samo szklo drogie nie jest (150 zł) pytałem mam namiar jak co i bez druciarstwa sie obejdzie |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2014 Posty: 254 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2015-01-30, 13:18
|
|
|
pięknie się prezenci. Wnetrze zregenerowane super, Jeśli tyle roboty było to nie uważam żeby cena była zaporowa, wystarczy spytac ile obszycie jednego fotela w renomowanym zakładzie kosztuje Pozatym macik na skorach wygląda moim zdaniem lepiej niż wyświechtane używki |
_________________ "Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
r4q
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Lis 2013 Posty: 151 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2015-01-31, 16:55
|
|
|
Dzięki stillbadboy
a jako, że sobotę spędzam w pracy to z nudów wrzucam zdjęcie
na dworze sypie śniegiem a niunia nie może marznąć |
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-31, 17:02
|
|
|
Uooo ty super masz! A mi nigdy nie pozwalali na hase se wziąśc autka... |
|
|
|
|
|
|
|
r4q
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-21, 17:19
|
|
|
Apo na codzień to bym się bał, że coś jej się stanie ale jako, że jestem sam to i tak nikt nie widzi i nikomu nie przeszkadza
DODANO:
w sumie już od jakiegoś czasu lampy leżą wypolerowane ale tak jakoś jeszcze nadal w piwnicy <niewiem> brak czasu trochę i zimno na dworze ostatnio
generalnie wygląda to tak :
więc zostało już tylko posklejać mocowania i montować ale jakoś nie mogę się za to zabrać |
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-21, 19:57
|
|
|
kiedy bedziesz w Poznaniu ? |
|
|
|
|
|
|
|
r4q
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-21, 22:27
|
|
|
W nadchodzącym tygodniu lecę jakoś na chwilę podrzucić kumpla na lotnisko, a tak poza tym to czekam, aż Apo się ogarnie na jakiś weekend i chętnie wpadnę tak na luzie bardziej |
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-21, 22:33
|
|
|
r4q napisał/a: | a tak poza tym to czekam, aż Apo się ogarnie na jakiś weekend i chętnie wpadnę tak na luzie bardziej |
Apo będzie,zrobimy spocika na powitanie wiosenki lub pożegnanie zimy albo to i to
I w szczególności na luzie ma być |
|
|
|
|
|
|
|
r4q
Moje A8
|
Wysłany: 2016-01-04, 16:05
|
|
|
Co by mi temat nie usunął bo tak dawno mnie tu nie było to parę zdań napiszę
Ogólnie moja malutka ostatnio sporo kilometrów robi ze względu na (prawie ukończoną) całkowitą przeprowadzkę do Niemiec, ale bardzo dzielnie to znosi , 385tys stukneło niedawno a żadnych nastawników ani innych złowieszczych odgłosów nie słychać...
Z racji świąteczno-noworocznej wizyty w Polsce postanowiłem jednak odwiedzić warsztat i jak zwykle parę rzeczy się znalazło
wyjąca przy mrozach pompa wspomagania została wymieniona, okazało się przy okazji, że poprzedni właściciel jakiś dziwaczny płyn tam zalał.... czerwony i jakiś cholernie gęsty... po wymianie na taki jak instrukcja mówi stara pompa w ogóle nie chciała ucichnąć, więc układ został wypłukany, przyszła nowa pompa i z problemem dźwięku zarzynanego osła przy manewrowaniu na parkingu po nocce się pożegnam
Miałem też dziwne wrażenie bicia, jakby przy hamowaniu, oraz niekiedy szarpania przy gwałtownym przyspieszaniu, myślałem, że bije tarcza a szarpania nie byłem pewien... W każdym razie zostało wymienionych parę przegubów a w temacie szarpania poszedłem tropem podpowiedzianym w jednym z tematów na forum, który okazał się trafny - podpora wału. Problemy minęły jak ręką odjął
Długo się naczekałem na parę pierdół z ASO ponieważ musiałem zająć się też oświetleniem a cholerna osłona żarówki podświetlenia tablic szła do mnie prawie 2 tygodnie, chociaż i tak miałem więcej szczęścia niż co niektórzy (bez pokazywania palcami z ramką do szyby ) Chyba następnym razem zakupię części w Niemczech i będę z nimi jechał do Polski
Jeszcze parę pierdół typu linka ręcznego i jeden zacisk z tyłu, serwis olejowy i filtry etc i autko wraca ze mną w środę na trasę w 100% zdrowe i mam nadzieję, że do następnej wizyty w Polsce zdążę już z ogarnięciem paru detali na które nigdy nie było do tej pory czasu
a teraz to co tygryski lubią najbardziej czyli parę fotek
tutaj moja ze swoim najgorszym wrogiem w nowej okolicy (aka auto kolegi który też preferuje starocie o nieco większej pojemności)
oraz małe parkingowe spotkanie z 2 Polakami, którzy mieszkają w mojej okolicy i też są fanami Władcy pierśieni
obaj się chcieli z miejsca zamieniać na moją eSę - swoją drogą jakoś tak "szeroko" D2 wygląda przy tych A6 jednak mimo, że felgi mam wąskie i bez dystansów |
|
|
r4q
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-18, 21:28
|
|
|
Ze sto lat mnie tu nie było, ale wyprowadzka do DE i ogólne zamieszanie z tym związane dość mocno ograniczyły mój czas na przyjemności jak np. zajmowanie się autem, ale z racji sezonu letniego parę rzeczy się zmieniło... Może i mało ale zawsze coś
Nowe felgi + polerka jakiś czas temu jak się zaczęło robić ciepło:
a taki ciekawy zasięg mi się raz po drodze pojawił to uwieczniłem (kto miał większy? )
w końcu miałem czas odstawić auto na chwilę i zmienić heble na D3 360mm (przy okazji oznakowałem tak na fazę ale całkiem ładnie wyszło moim zdaniem )
tył bez wymiany ale w komplecie były 4 znaczki
przy okazji hebli poszła wymiana wszystkich filtrów i płynów oraz lampy które już dość długo się kurzyły w piwnicy znalazły w końcu swoje miejsce |
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-18, 21:31
|
|
|
raaaku ja nie pamietam żeby ona kiedys taka czysta była Co ty w tym DE robisz że ty czasu nie masz |
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-07-18, 22:32
|
|
|
r4q, fujna furka ...bo czysta . Widzę, że tak jak i ja musisz coś z tylnymi heblami zrobić bo takie malusie. A i napisz jak sprawuje się skóra od czasu wizyty w Car GLOW. |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-18, 23:50
|
|
|
fajnie by bylo raq jak bys mi wyslal fotki ktore obiecales |
|
|
|
|
r4q
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-19, 17:43
|
|
|
@Apo
hehe no może trochę czystsza niż zazwyczaj ale i tak nie ma tu za bardzo gdzie porządnie umyć auta bo podwórka własnego brak niestety póki co
A co robie, to w sumie teraz mam urwanie głowy z nową zabawką którą szef mi sprawił do firmy
Toto roboto spawa sobie laserem o tak
i spawa też alu
więc jak coś się w 8ce posypie to na hale i spawamy ;D
@Dani
no trzeba coś z tym tyłem zrobić, ale najbardziej podoba mi się rozwiązanie z RS4 tylko póki co są ważniejsze rzeczy jeszcze do ogarnięcia za mniejsze pieniądze ;-P
A co do Car GLOW to jestem zadowolony, skóra nadal wygląda lepiej niż w dniu kupna bez jakiejś specjalnej pielęgnacji. Wytrę kiedyś w końcu kurz w środku to strzelę jakąś fotę poglądową :-P
@Preston
kurde sorry wielkie ale jak widać znikłem z powierzchni ziemi na parę ładnych miesięcy wiszę Ci kratę piwa za spóźnienie a zdjęcia ogarnę aj promis |
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-20, 00:20
|
|
|
Łukasz dobrze wiedzieć że bedziesz spawał alu Dawaj na zlota pracusiu |